Helppo ja herkullinen foccacia

tiistai 30. elokuu 2016

Italiasta pastan lisäksi ikävöin tuota ihanan suolaista ja öljyistä leipää. Kotiin tulee tehtyä foccaciaa enää harvemmin, mutta viime viikonloppuna tein foccaciaa ystäväpariskunnallemme. Foccacian tekeminen voi tuntua aluksi hivenen hankalalle pitkän nostatusajan takia, mutta tällä reseptillä ei taikinaa tarvitse nostattaa välttämättä yön yli. Viime sunnuntaina nimittäin nostatin taikinaa muutaman tunnin ja leipä onnistui todella hyvin.

Avec Sofié blog l Foccacia recipe

Foccacia on monella tapaa kiva leipä, sillä sitä voi helposti varioida oman maun mukaan sienillä, tomaateilla, oliiveilla tai vaikka yrteillä. Tällä reseptillä leipää tulee pellillinen, joten sen voi kätevästi jakaa osiin ja kokeilla eri makuja yhdestä taikinasta. Sunnuntaina tosin mentiin meillä aika perinteisin mauin ja pinnalle eksyi vain rosmariinia.

Avec Sofié blog l Foccacia recipe

Avec Sofié blog l Foccacia recipe

Tällä reseptillä saat yhden uunipellillisen ihanaa foccaciaa

11 dlvehnäjauhoja
1 rkl merisuolaa
½ pkt hiivaa
5 dl vettä
1 ½ dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä

Pinnalle:
oliiviöljyä
merisuolaa
rosmariinia

Mittaa jauhot kulhoon, lisää suola. Murenna hiiva kuumaan veteen ja sekoita kunnolla. Kaada hiivaseos jauhoihin ja vaivaa taikina kunnolla. Lisää öljy ja valkoviini koko ajan vaivaten. Kun taikina on kunnolla sekoittunut, laita se jääkaappiin nousemaan yön ajaksi (tai muutamaksi tunniksi).

Kun taikina on noussut, levitä taikina pellille ja laita taikina nousemaan vielä kahdeksi tunniksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kun taikina on noussut, voitele pinta oliiviöljyllä ja sirottele päälle merisuolaa. Ripottele vielä pinnalle rosmariininoksia tai mitä vain itse haluat (oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja…) Paista focacciaa uunin keskitasolla n. 30 min.

 


4 Responses to “Helppo ja herkullinen foccacia”

 1. Erica sanoo:

  Voi miten alkoi tehdä mieli foccaciaa. Rosmariinilla ja oliiveilla <3

 2. Jaana B sanoo:

  Kiva, näitä reseptejäsi olen jo kaipaillutkin. Tätä täytyy joku sunnuntai kokeilla. Kiitos!

 3. Elisabeth sanoo:

  Foccacia on kyllä niin hyvä leipätyyppi, täytyypä kokeilla reseptiä! En ole vielä tehnyt sitä koskaan kotona…

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 4. EllenR sanoo:

  Teen tätä tänään. Tuli pakollinen tarve saada focacciaa. Taidan jopa ehtiä nostattaa sen yön yli. Kiitos ohjeesta! Ja onnea uuteen kotiin :)

Kommentoi