Kevättä ilmassa ja kaduilla

perjantai 25. maaliskuu 2016

Muutaman todella talvisen ja kylmän viikon jälkeen Pariisiin saapui (taas) viime viikolla kevät. Oli siis aika heittää paksummat talvitakit ja kengät kaappeihin ja toivoa ettei niitä enää tarvittaisi. Minulle maaliskuu on jo kevättä, joten minun pitää myös pystyä pukeutumaan sen mukaisesti. Jos aurinko paistaa, niin sittenhän se tarkoittaa automaattisesti, että on kesä ja ballerinat voi laittaa jalkaan.

Kädessäni minulla on huonon onnen Célinen koru muiden korusuosikkieni seurana. Ostin kyseisen korun n. 2 vuotta sitten ja en edes saanut korua käteeni, kun joku pitkäkyntinen vei rannekoruni paperikassin terassilla nenäni edestä. Kävin ystäväni Sadun kanssa iltakävelyllä viime viikolla ja hän osti kovikset ja minä samaisen korun minkä olin jo kertaalleen menettänyt. Olin vannonut, että enää en samaa korua osta, mutta sen menetys on jäänyt kaivamaan mieltäni, niin kokeilin onneani toisen kerran.  Tällä kerralla minä pääsin kotiin rannekoruni kanssa, mutta Satu ei. Hänelle siis kävi sama ikävä tapaus mitä minulle rannekoruni kanssa. Tästä siis opiksi, että kannattaa olla valppaana ja mielellään kävellä suorinta reittiä kotiin, vaikka olisi miten kova nälkä tahansa.

kevätasu3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yllä olevani laukun ostin viime kesänä ja vähän minua sen ostaminen pelotti, sillä pelkäsin etten tulisi käyttämään laukkua paljoa. Toisin kävi ja käsilaukku on ollut mukana menossa niin rennosti farkkujen kanssa, kun vähän juhlavampaakin asua koristamassa. Mallin lisäksi väri on aika erilainen, mitä muut asusteeni yleensä, mutta minussa asuu pieni puuterinsävyjen ihailija. Vaikka en voisi laittaa laukun väristä paitaa ylleni, mutta pieni väripilkku tekee muuten niin synkästä asusta keväisemmän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Shades / Kate Spade

Dress / Filippa K

Scarf / Balmuir

Jacket / H&M

Bag / Valentino

Flats / Lanvin

Bracelets / Tiffany, Efva Attling & Céline

 

Last week Spring finally arrived to Paris. After very cold February and beginning of March, it finally felt that sun was kissing my skin after the ice cold Parisian breeze. To me, March is a spring month and even if it would be snowing outside, I’m mentally already in Spring.  I need to get my ballerinas on and put my winter jackets back to basement (where they belong).

There is always something magical about the spring when the days get longer and you feel how the sun is heating the air. You clearly see how the flowers are starting to blossom and the grass is getting greener also in your flower pots that you accidentally forgot to the balcony for the whole winter. Spring, you are so welcome!


13 Responses to “Kevättä ilmassa ja kaduilla”

 1. Nanna sanoo:

  No voihan kurjuus noiden varkaiden kanssa. Harmitti varmasti kovasti. :(

  Asu ja asusteet ovat aivan napakymppi. Tuo laukku sopii niin moneen ja tuo klassiseen kokonaisuuteen sopivaa särmää ja mielenkiintoa. :)

  • Sofié sanoo:

   Heippa, jep. Näin kahden vuoden jälkeen pääsin yli, mutta ärsyttävää kun ystävälle kävi tasan samalla tavalla. Ystäväni korvikset ovat vielä niin suositut, että se oli viimeinen pari koko Ranskassa. Eli hän ei saa niitä korvattua enää millään.

   Niin, kun muuten olen niin pelkistetty ja vähän tylsä. Laukku itseasiassa mietitytti ihan hirmuisen paljon, mutta onneksi sen ostin, sillä nyt en voisi olla onnellisempi siitä. Käytän käytännössä vain kolmea laukkua ja tuo on yksi niistä.

 2. Isla sanoo:

  Aivan upea tuo laukkusi!

  Auringonsäteitä viikonloppuusi!

  • Sofié sanoo:

   Kiitos paljon :)

   En tiedä miksi niin paljon aristelin sen ostoa, mutta ehkäpä se on juuri se kun oma tyylini on niin klassinen ja huomaamaton, niin tuollaisten niittilaukkujen lisääminen omaan vaatekaappiin tuntui pelottavalta.

 3. Ada sanoo:

  Mieheni osti minulle Amsterdamissa ollessamme yllätyksenä timanttisormuksen. Kun olimme lähdössä kaupasta pussin kanssa myyjä käski laittaa sormuksen heti sormeen, sillä pussin voi helposti napata pitkäkyntinen, mutta käytössä oleva koru on paljon vaikeampi varastaa. Suosittelen koruostoksille ehdottomasti tätä ja olihan se kiva heti sujauttaa ihana sormus sormeen :)

  • Sofié sanoo:

   Heippa,

   ihana lahja – lucky girl :)

   Niinhän se on. Itse meinasin sanoa Sadulle, että laittaisi korvikset korviin, sillä hän oli menossa ulos syömään. Voi kun olisin sanonut.

   Tiffanylla ainakin saa valkoisen pussin turkoosin lisäksi, sillä kun ne pitkäkyntiset ovat ovien lähettyvillä katsomassa kuka kävelee ovesta pussi kädessä ulos. Näin ainakin Champs Elyseellä.

   Hih, no niin on!

 4. N. sanoo:

  Aaaaaargh mua niin ärsyttää röyhkeät varkaat! Naiiviahan se on toivoa varkailta jonkinlaisia käytöstapoja, mutta silti.. Täällä Köpiksessä vastaavia juttuja sattuu myös, mua edelleen ketuttaa pari vuotta sitten varkaille menettämäni treenikamat: olin laittanut treenikassin pyörän takakoriin mutta unohtanut köyttää kassin hihnan satulan ympärille. Punaisista valoista liikkeelle lähtiessä viereisen skootterin kyydissä ollut teini nappasi kassin olalleen samalla kun kaverinsa kiihdytti karkuun suoraan naamani edestä. Eikä skootterin rekisterinumeronkaan muistaminen paljon auttanut kun poliisilla kävi ilmi että kyseinen kulkupeli oli pöllitty.
  Rahallisesti menetys ei ollut kummoinen, mutta kokemus harmittaa edelleen. Siinä tavallaan jäätyy moisen röyhkeyden edessä ja jälkeenpäin kiroaa omaa ”avuttomuuttaan”.

  • Sofié sanoo:

   No niinpä. Siitä tulee niin ärsyttävä fiilis. Kerran olen mennyt väliin kun näin miten romanialainen yritti huijata australialaista pariskuntaa. Meinasin saada siltä romanilta nenään, mutta ainakin yksi turistipariskunta säästyi varkaudelta :D

   Ensi kerralla mietin ehkä kaksi kertaa ennnen kun leikin siviilipoliisia.

   Voi miten tylsää. Ihan hirveetä. Vaikka kyseessä oli ”vain” urheiluvaatteet, on tuollainen aina todella ikävää.

   Olin ennen opiskeluita kenkäkaupassa töissä kun kolme venäläistä miestä yrittivät ryöstää Helsingin Mikonkadun liikkeen. Kassaa he eivät saaneet, mutta puhelimeni veivät. Tuli niin kauhea fiilis kun tajusin mitä liikkeessä oli meneillään kun olin yksin harhautettuna liikkeen nurkkaan.

   Noi on todella ikäviä kokemuksia ja sitä jotenkin menee hämilleen, että miten tuollaista voi edes tapahtua.

 5. Lora sanoo:

  Tuo laukku on edelleen yhtä upeannäköinen, tuo vähän särmää klassiseen tyyliin :)
  Harmillista tuo varastaminen, varsinkin jos on päättänyt ostaa jotain spesiaalia itselleen niin joku pitkäkyntinen vie sen sitten mukanaan :/

  Onko tuo huivisi Milan malli? Itse mietin parhaillaan keväthuivia ja pähkäilen kahden värin välillä; light grey vai light taupe.

  Ihania keväisiä päiviä sinne!

  • Sofié sanoo:

   Kiva kuulla. Hassua miten se saa niin paljon kehuja, kun en itse ole ollut sen kanssa yhtä varma :)

   No niinpä. Se oli vielä lahja itselle, ja niin kuin nyt Sadun korvikset. Sain itselleni uuden, mutta Satu ei saa enää ikinä korviksiaan.

   Jep, se on Milan ja värissä light taupe. Samaa väriä on tulossa noin kuukauden päästä taas Balmuirille.

   http://www.balmuir.com/english/fashion/scarves/cashmere/milan-scarf-140x140cm-light-taupe.html

   Huivi on ollut ahkerassa käytössä eikä ole mennyt miksikään. Minulla on ollut tämä huivi jo yli vuoden ja se on säilynyt hyvänä rankastakin käytöstä huolimatta :)

   Kiitos samoin :*

 6. -kata- sanoo:

  Hei,

  ikävä, mutta yleinen tarina.
  Itse en kulje koskaan merkkiliikkeen kassi näkyvissä, vaan laitan sen jo liikkeessä kangaskassiin, joka kulkee aina käsilaukussa mukana.

  Kerran Zürichissä katsoin kauhulla, kun turistit kasasivat parit oranssit kassit ravintolan nurkkaan lähelle uloskäyntiä ja istuivat syömään selkä päin kassipinoon. Isoin kassi sisälsi selkeästi vielä laukun, pari pienempää kai muita asusteita. Vaikka Zürich turvallinen paikka onkin, oli pakko käydä sanomassa turistiseurueelle, ettei kasseja kannata jättää vahtimatta, ei varsinkaan, jos kyseessä sellainen merkki kuin Hermes.

 7. Merja sanoo:

  Kävin Intiassa Kohinoorin liikkeessä ja itse liike oli ulkoapäin naamioitu niin, ettei sitä olisi koruliikkeeksi uskonut. Mitään sieltä ei pitänyt ostaa, mutta ihastuin topaasisormukseen ja korvakoruihin. En saanut niitä kuitenkaan mukaani, vaan ne toimitettiin myöhemmin hotelliin. Tämä ihan turvallisuussyistä. Korut otin käyttöön vasta Suomessa.

 8. Aika hurjalta kuulostaa tällaisen kotomaassa viihtyvän suomalaisen korvaan tuollainen rosvoaminen. Voipi hyvin olla, että kun lähden ensimmäistä kertaa ulkomaille, niin joudun oppimaan kantapään kautta ton varovaisuuden kaikenmaailman varkaiden varalta. Noh, pitää laittaa sitten kaikki vakuutukset kuntoon.
  Mutta tuo laukku on aivan ihana. Itsekin suosin yleensä mustaa, mutta tuollaisessa muodossa, myös puuteri saattaisi mennä.

Kommentoi