Lakinaisen vaatekaapilla – Lady lawyer’s wardrobe

perjantai 05. helmikuun 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin kuin aiemmin kertoilin, tuli hyvä ystäväni luokseni viime lauantaina. Harmikseni tulin pikkuisen kipeäksi, niin blogi on ollut hivenen hiljainen. Kun on hyvästä ja vanhasta ystävästä kyse, niin kipuilu ei ole haitanut meitä. Tärkeintä on että ääntä on lähtenyt puhumiseen, vaikka voimat muuten ovat olleet kadoksissa.


Ystäväni, ”Kirppu”, on lakinainen ja hänellä on sanan lisäksi myös pukeutuminen hallussa. Monta vuotta olen hänelle sanout, että hänen pitäisi perustaa tyyliblogi, sillä hänellä on aina niin inspiroivia klassisia asuja. Moni voisi ajatella että, varatuomari pukeutuu tylsästi harmaaseen jakkupukuun, mutta ei minun Kirppuni. Välillä se sujauttaa nahkahousut tai tyllihameen päälleen yhdistäen alaosat hillittyjen yläosien kanssa. Kirppuni on yksi niistä tosielämän ihmisistä blogien takaa keneltä saan eniten pukeutumiseen inspiraatiota.


Kirpulla on yleensä aina jokin juju tai kiva yksityiskohta korostamassa asua. Tässä asussa se kiintopiste on ehdottomasti mustien housujen sidottava rusetti. Pienellä asialla saa niin paljon muutettua asun ilmettä. Vai mitä?

Sweater / Uniqlo
Pants / Maje
Bag / Louis Vuitton
Shoes / Steve Madden

One of my best friend has been in France with me this week. She is a lawyer and many of us might think that lawyers or judges dress in grey suits or very simplistic. I’ve always admired how well she combines different colors and materials and I’m very happy to see that her style hasn’t changed even though her work environment can be very traditional. You can see her wearing leather pants or tulle skirts, but combining the bottoms with sophisticated tops.

 

Even though her outfits are very classical, there’s always some catch. The pants she is wearing in the pics have a big bow and that adds the extra something to this outfit. One little detail can make a huge difference – right?

If I’m looking for inspiration to what to wear, my dear friend always offers great ideas how to spice up my wardrobe. I’d say that her style has influenced me a lot. You can still look very stylish even you are not following every single fashion trend.


14 Responses to “Lakinaisen vaatekaapilla – Lady lawyer’s wardrobe”

 1. Ihana tyyli, blogi pystyyn vaan!

 2. Avatar Lawyer too sanoo:

  Ei kovin office appropriate ainakaan suomen toimistoissa tai pankeissa kuvissa :(

  • Avatar Sofié sanoo:

   No ihan passeli on kyllä :). Varmaan riippuu vähän että onko corporate vai minkä alan. Istunnoissa ystäväni tosin käyttää mustaa jakkupukua,mutta muuten koodi on aika rento

 3. Avatar Affe sanoo:

  Ihanan kaunis katseenkääntäjä tuo vyö!

 4. Avatar Susanna sanoo:

  Suomessa on kyllä varmaan hieman rennompaa tuon dress coden kanssa kuin täällä mutta tosi tyylikäs asu mun mielestä, en nyt ihan heti näe siinä mitään mikä sotisi pukeutumissääntöjä vastaan. Ehkä puseron läpinäkyvyys..siellä pitäisi varmaan olla alustoppi alla mutta tämähän taitaa kuitenkin olla vapaa-ajan asu anyway;)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Jep, totta kai pankeissa ja tietyillä aloilla ollaan ”kovat kaulassa” -tyyppisesti, mutta muuten Suomessa ollaan aika rennosti. Juuri niin, tämä oli vapaa-ajan asu ja kuvittellinen työasu. Eli Kirppu ei tullut suoraan töistä kuvatavaksi.

   Hyvää viikonloppua!

 5. Avatar Karo sanoo:

  Onpa hillityn kaunis ja tyylikäs nainen! Kuvaa sinä häntä aina välillä, niin saadaan mekin nauttia hänen tyylistään ja samalla ideoita omaan pukeutumiseen.

  • Avatar Sofié sanoo:

   Hän on – todella kaunis <3

   Mielelläni kuvailen. Hän tulee ensi kuussa taas työmatkalle Pariisin, niin ehkä näette hänet silloin uudessa asussa.

 6. Avatar Lora sanoo:

  Ihanan simppeli mutta tyylikäs asu pinellä twistillä. Yleensähän sitä saa inspiraatiota pukeutumiseen omasta lähi-/ tuttavapiiristä kun sitä monesti saattaa olla samantyylinen vaatetyyli ystävän kanssa.

  Tämmöinen ystävän vaatekaappi-osio on kiva idea. Lisää vaan näitä sillä sinun ystäväpiirisssäsi on varmasti monta tyylitaituria ;)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Heippa, eikö olekin!

   Niin saa ja minulla on aikamoisen inspiroiva kaveripiiri.

   Tein itseasiassa näitä joskus vuosia sitten. Hmm. Pakko etsiä yksi vanha postaus missä näkyy ystäväni ihana keväinen asu.

Kommentoi