Pariisilaiskoti ja se kaunein sohva

tiistai 14. huhtikuu 2015

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhtä asiaa jos jotain olen odottanut tänne kotiin, ja se on ollut tuo uusi sohva. Gervasonin valkoinen Ghost-sohva on ollut se unelmieni sohva monen vuoden ajan. Kun täytin kolmekymmentä, mietin että mitä itselleni ostaisin. Mielessä pyöri jos jonkunlainen laukku ja koru. Mielessä oli Chanelit, Celinét ja Cartierit. Mutta vain yksi asia tekisi tästä kodista kauniin ja joka päivästä vaaleamman. Sen takia kotiin tuotiin viime viikolla ikkunan kautta lempisohvani. Tein kerrankin aikuisvalinnan, mutta parempaa sijoitusta joka päivälle en varmaan olisi voinut tehdä. Sohvan saaminen kesti aluksi sovitusta muutamasta viikosta kahteen kuukauteen, mutta nyt se on täällä enkä sitä pois anna. Aiempi sohva oli hiekanvärinen ja se oli itseasiassa raahattu tänne jenkeistä. Ja kuten arvata saattaa kun sitä ei täällä blogissakaan ikinä nähty, ei se ehkä ollut oikein mieleinen.

koti5

Aiemmin sohvan takana oli elämää suurempi työpöytä ja kirjahyllyt. Kodin kaunein takka jäi piiloon kirjahyllyjen väliin eikä sitä oikein meinannut edes huomata. Nyt on pienempi työpöytä ostettu ja vanhat pöydät ja hyllyt purettu. Tilalla on jotain hivenen ilmavampaa sekä selkeämpää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pampulani on ollut käytännössä viimeiset kahdeksan vuotta reissussa maanantaista torstaihin. Sen takia koti ei ole ollut hänelle millään lailla oikein etusijalla muuten kuin sijainnin kautta. Sijainti on ollut se pääjuttu, sohvan värillä tai mallilla ei ole ollut väliä, sillä ei sillä ole edes istuttu. Noh, minä kun kumminkin olen täällä vähän enemmän, niin minulle nämä ovat aika tärkeitä asioita.

koti2

Niin kuin kuvasta näkyy, on lattia myös hieman ”valaistunut”. Lattialla makoilee Zara Homesta ostamani matto. Mietin pitkään millaista mattoa oikein lattialle laittaisin ja halusin aika ajattoman mallin, joka sopii vaikka Suomeen jos sinne palataan. Eli järkiostos sekin ;)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka tekstin otsikko on pariisilaiskoti, on moni asia täällä kotona itseasiassa sellaisia, jotka sopivat käytännössä minne tahansa. Ja eihän täällä taida mitään kovin ranskalaista edes olla. Eli pariisilaisen tästä kodista tekevät nuo takat, vanha lautalattia, ikkunat parvekkeineen ja pihalta kuuluvat ison kaupungin äänet <3

Mitä tykkäätte?


35 Responses to “Pariisilaiskoti ja se kaunein sohva”

 1. Kipa sanoo:

  Moi!
  Wau mikä koti sulla on, tosi upeasti sisustettu! Mä oon lähdössä syksyllä Pariisiin yliopistovaihtoon ja täytyy sanoa että on todella turhauttavan vaikeeta löytää asunto, joka ei olisi 8m2 ja vuokra 1000e/kk.. Odotan kyllä Pariisiin muuttoa tosi innoissani! Mitä sä oot tykännyt elämisestä Pariisissa?

  • Sofié sanoo:

   Kiitos paljon- pikkuhiljaa hyvä tulee;)

   Niin täällä tämä asuntotilanne on ihan kaaottinen kokojensa ja hintojen takia. Oletko katsonut asuntoa Pariisin ulkopuolelta. Puteaux on esimerkiksi kiva asuinalue ihan kivenheiton päässä La Defensestä. Hinnat tippuvat heti kun mennään vähän kauemmas keskustasta, mutta Puteaux on kumminkin vielä ihan lähellä eikä periferiassa :)

   No aika haastavaa se on ollut, mutta totta kai myös jännittävää. Sinulla helpottaa se kun on kumminkin koulukaverit ympärillä :)

   • Maija sanoo:

    Minä suosittelisin lännestä vielä Puteauxn lisäksi Neuillyä ja olen myös kuullut paljon hyvää Courbevoiesta, Levalloiksesta ja Boulognesta :)
    Tosin nämä kaikki saattavat olla välillä myös kalliimpia kuin jotkin Pariisin kaupunginosista, huoh :( Oikein paljon tsemppiä asunnon etsintään!

    Ja hei Sofié, näyttää niin ihanalta! <3 Uusi sohva kaipaa mielestäni hieman juhlistamista, eikös niin? <3

    • Sofié sanoo:

     Kiitos Maija kommentista <3

     Kyllä uusi sohva ja kun saan vielä parvekkeen edustuskuntoon viikonloppuna, niin sitten voidaan hieman kilistellä ;)

 2. Sofia sanoo:

  Kaunista!

 3. Ai mitä tykkään, no IHANA! ❤️ Tuo Ghost on omakin haavesohvani. Ehkä sitten joskus, kun meidän talo valmistuu. Ehdinkin jo odottaa, että koska sohva on löytänyt paikkansa ja sen kuvat päätyvät tänne. Kyllä tuo teidän koti ainakin minusta on pariisilaiskoti. Pariisilainen tunnelma huokuu tänne asti. Kaunista!

  • Sofié sanoo:

   Heippa,

   se on kertakaikkisen ihana. Ihan hölmönä tuijotan sitä vain koko ajan ;D

   No aika kauan aikaa siinä meni mutta kotona se taas odottaa kun pääsen kotiin.

   Kiva että tykkäät-niin minäkin pienen viilauksen jälkeen ;)

 4. Johanna sanoo:

  Silmä lepää – kaunista :)

  • Sofié sanoo:

   Niin minullakin nyt, ei aina ole ollut sma tilanne kun sohvan takana on ollut sekamelksa ja kirjoja pienen kirjaston verran ;)

 5. Tuuli sanoo:

  Ihanan tyylikästä ja värimaailma on todella harmoninen. Kyllä koti minun mielestäni henkii pariisilaista fiilistä!

  • Sofié sanoo:

   Kiva että tykkäät.

   En hirmuisesti jaksa edes stressata valkoisesta sohvasta, sillä käyttöön se on tarkoitettu ja päällinen on ilmeisen helppo pestä. Värimaailma on aika vaalea ja Pampulan mieliksi tuonne taustalle ostettiin harmaa sohva että voi edes jossakin istua farkut huoletta jalassa.

   No kai sitten jos niin sanotte!

 6. Maria sanoo:

  Aivan mielettömän kaunista <3

  Nyt tulikin itsellenikin himo kaivaa puuteriroosat tyynyt (tai oikeastaan se yksi ja ainoa ;) tuolta vaatekaapin hyllyltä sohvalle!

  • Sofié sanoo:

   No teillä se vasta ihana koti onkin!

   Lupasin kotona että väreissä on muutakin kuin valkoista ja mustaa ja sen takia nuo tyynyt ;)

 7. Lupe sanoo:

  What is the blueish sofa near the fireplace? Also Gervasoni or something else? I love the contrast of the sofas, but being very neutral and natural at the same time :-)

 8. kaisuli sanoo:

  Täydellisen värinen tuo taustalla näkyvä nojatuoli- pystyisitkö tarkistamaan mistään mikä kangas/sävy on kyseessä. Kiitos jo kovasti etukäteen

 9. Sipru sanoo:

  Sofié, olet kyllä erittäin taitava ja herkkä sisustaja. Teidän koti on kyllä niin ”karkki” kuin olla ja osaa. Kaunis ja harmoninen – silti tunnelmaltaan niin pariisilainen.. Tuo huonekorkeus on ihana juttu se vaatii kyllä kalusteilta rosoisuutta ja kokoa, mutta hyvin olet onnistunut valinnoissa. Peili takan yläpuolella on tuttu näkymä pariisilaiskodeista. Onkohan ne asunnoissa valmiina kun siihen muuttaa?
  Pidän myös uudesta blogi-ilmeestä enemmän kuin entisestä. Kuvat näyttävät paljon, paljon paremmilta ja ovat houkuttelevia katsella.. Onnittelut! ;)

 10. Sofié sanoo:

  Voi kiitos ;´)

  Tämä on nyt tosi kiva vaikka viilailtavaa löytyy tosin edelleen ;)

  Tuo huonekorkeus on itseasiassa minulle onglema, sillä en tykkää korkeista ja raskaista huonekaluista. Olen myös aika lyhyt niin en tykkää kurkottelusta :D

  Yleensä peilit tulevat kodin mukana. Täällä on muuten sisustusliikkeitä ja antiikkipaikkoja joista voi tuollaisia ostaa ihan omaankin kotiin. Ja jos joskus muutamme pois Pariisista niin on aivan varma että vien tuon valkoisen takan mukanani vaikka Japaniin.

  Kiitos paljon. On tätä nyt paljon kivempi kirjoittaakin. Olin jopa vähän masentunut blogista kun se ei näyttänyt tai toiminut sillä lailla mitä toivoin. Nyt blogi toimii myös mobiilissa mikä on tänä päivänä kaiken a&o.

  Kiitos kiitos kiitos!

 11. Merja sanoo:

  Tykkään kovasti, kaunis koti! Jos kyllästyt jonain päivänä nykyiseen työhösi, voisit luoda uraa sisustussuunnittelijana. Palkkaisin sut heti ;)

  • Sofié sanoo:

   Okei, hyvä tietää että keikkaa pukkaa jos sellainen tilanne tulee. Ruoka ja tällainen kotoilu on kivaa vastapainoa kun näkee jotain konkreettista.

 12. Sofia F sanoo:

  Voi kuinka kauniilta teillä näyttää! Kuvat saa haaveilemaan omasta pienestä pariisilaisluukuista hempeine sävyineen :) Jotenkin niin ihanan keväinen fiilis. Ihan huippu hyviä valintoja olet tehnyt! Kauniissa kodissa on hyvä olla!

  • Sofié sanoo:

   Heippa,

   olenpa onnellinen, että kommentoit, sillä samalla kurkkasin oman blogisi. Siellä olikin tosella kivoja ja mielenkiintoisia postauksia ja samanlaiset mieltymykset myös huulikiiltoihin kuin vaatteisiinkin ;)

   Kiitos- niin on <3

   • Sofia F sanoo:

    Kiva kun kävit vastavierailulla! Nyt kun sanoit niin saattanutkin muuten jäädä juuri sinun blogistasi alitajuntaan tuo huulikiilto ennen kuin sen hankin! :)

 13. camilla sanoo:

  Jotenkin niin ihanan avara ja romanttinen. :)
  Takat <3 Sellaisen kun saisin tänne töölöönkin, niin avot!

  • Sofié sanoo:

   Heippa Camilla,

   Tämä on tosiaan tosi avara ja iso huone, varmaankin 35 neliötä ja korkeat huoneer tekevät tästä tosi ilmavan. Keittiö ja kylppäri ovatkin sitten todella pikkuruisia.

   Niin, ne tästä kodista kauniin tekee . Takoista en luovu, en sitten millään.

 14. Laura sanoo:

  Voi kuinka kauniin näköistä, ihana tunnelma! :) Pakko kysäistä, mistä olet sohvatyynyt hankkinut? Olen itse metsästänyt vastaavanlaisia värimaailmaltaan, mutta täysin oikean värisiä ei ole vastaan vielä tullut….

  • Sofié sanoo:

   Heippa ja kiitos!

   Harmaat ovat Laura Ashleyltä ja puuteriset ovat Zara Homesta (varmaan voi tilata Elloksen kautta Suomesta) .

 15. nanne sanoo:

  sujuvasti luin, että pariisilaisen kodista tekee TORAKAT… ;D

Kommentoi