Lucca

sunnuntai 27. huhtikuu 2014

ihana kylä keskellä Toscanaa

 

Olen sen varmasti moneen otteeseen maininnut, että tämä on ensimmäinen kertani Toscanassa. Hävettää nyt ehkä hieman myöntää, että tämä kylä on tainnut nousta suosikikseni kaikista Italian paikoista, jopa Bassano del Grappan (onneksi Italian veljeni eivät ymmärrä suomea).

Mikään suurimmista Italian kaupungeista ei ole ikinä oikein hetkauttanut minua, ei edes Firenze. Lucca taasen kyllä. Tämä on pieni kaupunki muurien sisällä, jonne EI kannata edes yrittää tulla autolla. Autot jätetään muurien ulkopuolelle ja kaupungissa kuljetaan jaloin, pyörällä tai hevoskyydillä.

Ruoka on taivaallista toscanalaista, paljon lihaa, niin jänistä, kyyhkyä kuin nautaakin. Pastaa saa totta kai, mutta burrataa ei juurikaan. Muurien sisälle saa ainoastaan avata ravintolan jos menu kunnioittaa perinteistä italialaista keittiötä, joten muuta ruokaa kuin italialaista ei ole onneksi edes tarjolla.

En ollut aiemmin kuullut tästä paikasta, ellei palleroni olisi siitä minulle kertonut. Hän on käynyt täällä paljon töiden takia, joten kaupunki on tuttu. Itse voin suositella tätä paikkaa lämpimästi jos haluaa Firenzen turistikaaoksesta pois. Tunnin automatka lentokentältä ja olet tallaisessa pienessä Italialaisessa kylässä, jossa on ihan kaikki mitä tarvitset, niin ostoksista iltamenoihin :)

 


4 Responses to “Lucca”

 1. Vierailija sanoo:

  Aivan ihania kuvia!

   

  http://keyword-love.blogspot.fi

 2. Vierailija sanoo:

  Mä kuulin Luccasta kerran jossain telkkariohjelmassa, joten ehdottomasti täytyy lisätä listalle :) Kuukauden päästä tosin on luvassa Cinque Terre ja Portofino.

  Emmi L.

  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 3. Vierailija sanoo:

  Minunkin mielestäni Lucca on aivan ihana paikka, kävin siellä kesällä 2011! Toistekin on joskus päästävä. Minäkin suuntaan tänä kesänä Liguriaan Cinque Terren aluelle, Portovenereen.

 4. Vierailija sanoo:

  Voi, Lucca on mulle niin tuttu! Lomailimme muutama vuosi sitten toforin kylässä noin 10 km Luccasta eräällä viini- ja öljytilalla. Luccan varjoon omassa mielessäni jäivät Siena ja Firenze…

   

  t. Marjukka

Kommentoi