Can you feel the beet?

torstai 15. elokuu 2013

Postaus on tehty yhteistyössä Alpron kanssa

Nuoruudessani (kai olen vielä suhteellisen nuori? Ehkä? Olenko?) olin monta vuotta kasvissyöjä ja jonkun aikaa myös vegaani. Noihin aikoihin söin paljon myös soijavalmisteita ja niistä ajoista lähtien soijavalmisteet ovat kuulunut jääkaappini vakio kalustoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen syönyt Alpron kasvisperäisiä ruokavalmisteita, suklaajuomia ja myös jogurtteja ihan pienestä pitäen. Ne ovat kuuluneet ruokavaliooni aina ja tulevat varmasti pysymäänkin. En ole ikinä ymmärtänyt miten ne voisivat tuntua jostakin kummalliselle tai erikoiselle, sillä minulle ne ovat olleet se helpompi vaihtoehto allergioideni ja ruokavalioideni takia :) beet1

Tässä kesällä on tullut vähän syötyä miten sattuu ja ehkä vähän liikaakin. Toisaalta taas, ei matkoilla saa ihan liikaa miettiä. Pitää muistaa nauttia niistä herkkupaloista, sillä minulle ainakin ruoka on monesti se suurin elämyksien tuoja ja sen takia matkoillani syödään aina vähän enemmän mitä pitäisi. Joka tapauksessa, arki on palannut joten on tullut aika hivenen keventää ja katsoa mitä sinne suuhun oikein laitetaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pidän muutenkin suhteellisen paljon kasviruoista ja varsinkin samettisista keitoista. Sain vähän aikaa sitten Alprolta yhteistyöpyynnön kasviskeittohaasteen merkeissä. Olin tästä yhteistyöjutusta innoissani, sillä sainpahan hyvän syyn aloittaa vähän kevyemmät ruokatottumukset kaikkien kesäherkkujen jälkeen. Keittohaasteessa tein kasviskeittoa yksistä lempijuureksistani, punajuuresta ja raitajuuresta. Keiton kaveriksi tein siitakesienillä täytetyt salaattisikurit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iittalan Sarjattoman perheen uusin tulokas on kohta kaupoissa <3 Kerroin siitä teille vähän aikaa sitten :)beet4

Alpro tulee Belgiasta ja tekee hyvää, niin makuhermoille, masulle kuin maapallolle. Alpron tuotteet ovat hyvää niin ruoassa, mutta ne hellivät myös meidän omaa palloa. Kasvisperäisen proteiinin tuottaminen kun on niin paljon ekologisempaa mitä eläinperäisten proteiinien. Enkä sitä paitsi itse edes huomaa esimerkiksi kermoissa mitään suurempia makueroja eläinpohjaisiin valmisteisiin verrattuna. Täten Alpron valmisteet sujahtavat ostoskoriini ennemmin kuin eläinperäiset tuotteet. Joten kokeilkaapa kasvispohjaisia vaihtoehtoja rohkeasti.

beet5 beet6

Recipe:

5 punajuurta

2 raitajuurta

2 kasvisliemikuutiota

6 dl vettä

2 dl Alpro ruoka soijavalmistetta

Suolaa

Pippuria

Vuohenjuustoa

Timjamia

Tryffeliöljyä

Kuori juurekset, pilko ne palasiksi ja laita kiehuvaan kasvisliemiveteen.  Kun juurekset ovat pehmenneet, kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset. Kaada soseutetut kasvikset takaisin kattilaa, lisää soijavalmiste  ja kasvisliemivettä tarpeeksi joukkoon, että keitosta tulee juoksevaa.  Kiehauta samettinen keitto vielä levyllä. Ripottele pintaan vuohenjuusto,tryffeliöljy, pippuri ja timjami. Tarjoile samettinen keitto sienisalaattikääreiden kera.

Sienisalaattikääreet:

Salaattisikuria

1 sipuli

200 g Siitakesieniä

Kevätsipulia

Suolaa

Pippuria

Tilkka Alpron ruoka soijavalmistetta

Vuohenjuustoa

Timjamia

Ota salaattisikurista lehti ja huuhtele se. Silppu sipuli ja puhdista sieniä hivenen. Kuullosta sipulit pannulla ja lisää sienet joukkoon. Silppua kevätsipuli joukkoon. Nostele sienipaistos salaattisikureille ja ripottele vuohenjuusto, pippuri ja timjami pintaan.

P.S. Huomenna kerron teille jotain sellaista josta olen unelmoinut koko elämäni :)


38 Responses to “Can you feel the beet?”

 1. Char sanoo:

  Iiii, innolla odotan huomista <3 Ja hei ihania kasvisherkkuja, pitääpi joskus kokeilla!

 2. Vierailija: Char sanoo:

  Iiii, innolla odotan huomista <3 Ja hei ihania kasvisherkkuja, pitääpi joskus kokeilla!

 3. ella b sanoo:

  Punajuuri on niin hyvaa! Meinaan kokeilla tata keittoa ehdottomasti. Makin syon aikalailla kaikkia soijatuotteita, enimmakseen kyllakin soijamaitoa ja tofua salaateissa tai lampimissa ruoissa. Kun sen oppii niin tosi katevasti sita voi sujauttaa vaikka mihin ruokaan. Juustosta en silti luovu..

  • Sofié sanoo:

   Niin on, punajuuri on paras, mutta raitajuuri kaunein :)

   Soijamaito on hivenen ehkä vierain kaikista, mutta tofua tulee popsittua todella usein. Se on sitä minun kiireen arkiruokaa :)

   Joo, kuka nyt juustoista haluaa luopua? Se olisi silkkaa hulluutta :D

 4. Vierailija: ella b sanoo:

  Punajuuri on niin hyvaa! Meinaan kokeilla tata keittoa ehdottomasti. Makin syon aikalailla kaikkia soijatuotteita, enimmakseen kyllakin soijamaitoa ja tofua salaateissa tai lampimissa ruoissa. Kun sen oppii niin tosi katevasti sita voi sujauttaa vaikka mihin ruokaan. Juustosta en silti luovu..

 5. Fiipi sanoo:

  Iiiks nyt kyllä jänskättää huominen :)

  Kokeilin kaurakermaa vähän aikaa sitten, soijajukurtti ei taas mennyt alas, pitäiskö antaa soijakermalle mahdollisuus…?

 6. Vierailija: Fiipi sanoo:

  Iiiks nyt kyllä jänskättää huominen :)Kokeilin kaurakermaa vähän aikaa sitten, soijajukurtti ei taas mennyt alas, pitäiskö antaa soijakermalle mahdollisuus…?

 7. Jackie sanoo:

  Voi miten herkulliselta näyttikään keitto! Olisi hienoa pystyä syömään soijaa, mutta yliherkkyys palkokasveihin estää. Harmi.

  • Sofié sanoo:

   Heip!

   Voi miten ikävä kuulla, että palkokasvit eivät sovi.

   Keitto on niin hyvää, suosittelen! Voitjan aina tehdä perinteiseen kermaan tai vaikka kaurakermaan :)

 8. Vierailija: Jackie sanoo:

  Voi miten herkulliselta näyttikään keitto! Olisi hienoa pystyä syömään soijaa, mutta yliherkkyys palkokasveihin estää. Harmi.

 9. Sini sanoo:

  Oi, punajuuri on niin ihanaa. Keittoa en ole siitä ikinä tehnyt, mutta näyttää niin hyvältä, että on pakko testata. Ja noita Sarjaton-kulhoja aion hankkia samanmoisten mukien seuraksi heti, kun ne kaupoista löytyvät. Superkauniit kuvat muuten! :)

  • Sofié sanoo:

   Niin on. Pienenä kammoksuin sitä tosin, mutta nykyään rakastan.

   Niin minäkin! Olin aivan silmät pyöreänä kun näin ne ensimmäisen kerran. Ne ovat niin kauniit ja herkät :)

   Kiitos, joskus on vaan hyvä flow näissä kuvaushommissa :)

 10. Vierailija: Sini sanoo:

  Oi, punajuuri on niin ihanaa. Keittoa en ole siitä ikinä tehnyt, mutta näyttää niin hyvältä, että on pakko testata. Ja noita Sarjaton-kulhoja aion hankkia samanmoisten mukien seuraksi heti, kun ne kaupoista löytyvät. Superkauniit kuvat muuten! :)

 11. Olen itsekin alkanut käyttää Alpron tuotteita tänä vuonna, helpottavat tuon toisen puolikkaan elämää aika paljon :) ja voihan punajuuri! yksi suosikkijuureksistani, ehdottomasti <3

  • Sofié sanoo:

   Voi punajuuri, tahraat kädet ja myöskin vaatteet, mutta olet niin herkullinen <3

   Kiva kuulla, että sieltä löytyy tapaani Alpron tuotteiden käyttäjiä. Silloin kun allergiani olivat pahimmillaan, niin söin pelkästään soijatuotteita. En muuten tiedä miten ne toimisivat koliikkilapsilla?

 12. Vierailija: annemi / 52weeksofdeliciousness sanoo:

  Olen itsekin alkanut käyttää Alpron tuotteita tänä vuonna, helpottavat tuon toisen puolikkaan elämää aika paljon :) ja voihan punajuuri! yksi suosikkijuureksistani, ehdottomasti <3

 13. Punajuuri on ikisuosikkini. Niiin hyvää!
  Ja pakko sanoa että kiva sanaleikki postauksen nimessä ;)

 14. Vierailija: Annika / valentine's afternoon sanoo:

  Punajuuri on ikisuosikkini. Niiin hyvää! Ja pakko sanoa että kiva sanaleikki postauksen nimessä ;)

 15. Vierailija: Sofié sanoo:

  Niin minäkin <3

 16. Vierailija: Sofié sanoo:

  Niin on, punajuuri on paras, mutta raitajuuri kaunein :)Soijamaito on hivenen ehkä vierain kaikista, mutta tofua tulee popsittua todella usein. Se on sitä minun kiireen arkiruokaa :) Joo, kuka nyt juustoista haluaa luopua? Se olisi silkkaa hulluutta :D

 17. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hih, olen odottanut huomista päivää niin kauan ja monia kuukausia, satoja tunteja ja tuhanisa minuutteja :DOletko kokeillut tätä: http://www.instagme.com/avecsofie/519287972032081034_348981722/Kokeile soijakermaa ja ole #Sohvinkaa :)

 18. Vierailija: Sofié sanoo:

  Heip!Voi miten ikävä kuulla, että palkokasvit eivät sovi. Keitto on niin hyvää, suosittelen! Voitjan aina tehdä perinteiseen kermaan tai vaikka kaurakermaan :)

 19. Vierailija: Sofié sanoo:

  Niin on. Pienenä kammoksuin sitä tosin, mutta nykyään rakastan. Niin minäkin! Olin aivan silmät pyöreänä kun näin ne ensimmäisen kerran. Ne ovat niin kauniit ja herkät :)Kiitos, joskus on vaan hyvä flow näissä kuvaushommissa :)

 20. Vierailija: Sofié sanoo:

  Voi punajuuri, tahraat kädet ja myöskin vaatteet, mutta olet niin herkullinen <3Kiva kuulla, että sieltä löytyy tapaani Alpron tuotteiden käyttäjiä. Silloin kun allergiani olivat pahimmillaan, niin söin pelkästään soijatuotteita. En muuten tiedä miten ne toimisivat koliikkilapsilla?

 21. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hih, eikös! Pidän sanaleikeistä. Aluksi mietin että postaus olisi ollut ”Beet it” :D

 22. Elisabeth sanoo:

  Noi kääreet näyttävät todella herkulliselta! Oletko muuten kuullut vihreästä detox dietistä, esim. http://www.thedailygreen.com/healthy-eating/latest/gywneth-paltrow-diet-detox, mitä mieltä olet siitä?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  • Sofié sanoo:

   Hah, no jos totta puhutaan, niin olen maailman huonon diettailija. Syön suhteellisen kevyesti niin en oikein usko enää jaksavani edes liikkua. Mieluummin syön enemmän ja liikun enemmän :)

   Tai olen vähän kaikkeen äärimmäisyyteen menevää vastaan. Niin laihduttamista, peiliin katsomista ja pilkun viilaamista. Keskitie on paras tie :)

 23. Vierailija: Elisabeth sanoo:

  Noi kääreet näyttävät todella herkulliselta! Oletko muuten kuullut vihreästä detox dietistä, esim. http://www.thedailygreen.com/healthy-eating/latest/gywneth-paltrow-diet-detox, mitä mieltä olet siitä?xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 24. Kaati sanoo:

  Voi miten sinä saat noista ruokakuvista niin kauniita! Alkoi todella tehdä punajuurikeittoa mieli. En olekaan ennen koittanut, millaisen säväyksen tryffeliöljy tekisi, kiitos inspiraatiosta siis! Kaunista… Ja varmasti niin herkullista!

  • Sofié sanoo:

   Voi kiitos :)

   Lauantai-iltana oli ihan täydellinen valo, niin kuvista tuli sen takia niin kivoja :)

   Tryffeliöljy on tosi kiva :)

   Oleppas hyvä!

 25. Vierailija: Kaati sanoo:

  Voi miten sinä saat noista ruokakuvista niin kauniita! Alkoi todella tehdä punajuurikeittoa mieli. En olekaan ennen koittanut, millaisen säväyksen tryffeliöljy tekisi, kiitos inspiraatiosta siis! Kaunista… Ja varmasti niin herkullista!

 26. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hah, no jos totta puhutaan, niin olen maailman huonon diettailija. Syön suhteellisen kevyesti niin en oikein usko enää jaksavani edes liikkua. Mieluummin syön enemmän ja liikun enemmän :)Tai olen vähän kaikkeen äärimmäisyyteen menevää vastaan. Niin laihduttamista, peiliin katsomista ja pilkun viilaamista. Keskitie on paras tie :)

 27. Vierailija: Sofié sanoo:

  Voi kiitos :)Lauantai-iltana oli ihan täydellinen valo, niin kuvista tuli sen takia niin kivoja :)Tryffeliöljy on tosi kiva :)Oleppas hyvä!

 28. Vierailija: Annika / valentine's afternoon sanoo:

  Sama täällä! Toi Beet it:kin olis ollut hauska, hih. ps. Onnea uudelle blogikodille, ja varsinkin printtiuutisesta! Wau, mahtava uutinen :)

Kommentoi