Tapahtuu sunnuntai-aamuisin

tiistai 28. toukokuu 2013

Muistatteko kun leikin baristaa viime kuussa? Enää minun ei tarvitse lähteä kotia kauemmas kahville, sillä voin leikkiä sitä baristaa ihan täällä kotioloissa. Perfection! Kahvin suurena ystävänä olen tästä Nespressolta saadusta uudesta kahvinjuojan parhaimmasta kaverista, Gran Maesteriasta, äärettömän onnellinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusi kahvikoneeni keittää hyvät kahvit, lämmittää kupit, vaahdottaa ja lämmittää maidot. Niin, ja on se ihan äärettömän kauniskin ja sopii tänne keittiöön kaverikseni oikein mainiosti. Eli siis mitä muutakaan voisi enää toivoa? Eipä muuta kai kuin kahvivieraita? OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain tämän neiti Gran Maesterian noin kuukausi sitten ja tässä on nyt tullut maistettua sen jälkeen aika montaa eri kahvia. Nespresso helli minua myös yhdellä jos toisella kahvimaulla ja kumpikin meistä on jo löytänyt suosikkinsa, minä pehmeämpiä makuja ja hän hivenen niitä voimakkaampia.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamuvirkkuna herään myös sunnuntaisin aina ennen seitsemää ja sunnuntai-aamut ovatkin minulle niitä hetkiä jolloin en tee yleensä yhtään mitään muuta kuin luen lehtiä, juon kahvia ja annan toisen nukkua. Yleensä  en valitettavasti istu kovinkaan usein ruokapöydän ääressä, vaan nökötän tuossa jakkaralla keittiön nurkassa. Siinä on juuri sopivan valoisaa (kröhöm honey, ne lamput eivät edelleenkään ole katossa) ja kahvikone on sopivasti ihan siinä vieressä. Recently Updated634 Recently Updated635 Recently Updated636

Oma suosikkini on pehmeä Linzio Lungo, joka on vahvuusasteeltaan pehmyt ja siten se sopii herättämään minut aamuisin. Kun nyt olen saanut vihdoinkin kunnon maidonvaahdottimen, niin kahvin maut tuodaan esiin totta kai lämpimällä maitovaahdolla. Pehmeä herätys :)

Recently Updated637 Recently Updated638

Raksulaiseni taasen herättää hivenen vahvempi kahvi ja hänelle keitänkin yleensä Roma –espressot, sillä hän tarvitsee kunnon herätykset eikä mitään pehmoista ja pumpulista niin kuin minä.  Suosittelen muuten katsomaan ja tutustumaan Nespresson kahvivalikoimaan ja vertailemaan eri kahvimakuja. Kahvivalikoimista löytyy monenlaisia vaihtoehtoja; kofeiinittomia, voimakkaita espressoja sekä myös paljon miedompiakin makuja.  Makuja on yhteensä 16, eli jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkinsa. Helsingin Stockmannilla on muuten Nespresson piste vielä tämän kuun loppuun, missä voi käydä vertailemassa niin laitteita kuin kahvimakujakin.

Recently Updated639

Millaisia/millaisena te nautitte kahvinne näin aamuisin? Pidättekö maidosta/maitovaahdosta, vai juotteko kupillisenne ilman? Kahvintuoksuista aamua ystäväiseni :)

P.S. Myyllä on päällään Lindexin maailman mukavimmat pyjämapöksyt sekä Lindexin Holly & Whyte -paita. Hiukset sykeröllä ja silmät täynnä unihiekkaa – se todellinen sunnuntain look :)


44 Responses to “Tapahtuu sunnuntai-aamuisin”

 1. Tiia sanoo:

  Heii, minua kiinnostaa tuo taustalla oleva ’viherpuska’ :)) mitä sulla siinä kasvaa? ja onko tuo ’ruukku’ sellainen, jossa on valaisin myös?? (:

  • Sofié sanoo:

   Hei, se on tämän viherpeukalon yrttitarha :)

   Siellä kulkee vesi ja lamppu tuo valoa jotta yriti kasvavat myös talvisin. Suosittelen!

   Yrttitarhassani kasvaa timjamia, minttua ja korianteria :)

 2. Vierailija: Tiia sanoo:

  Heii, minua kiinnostaa tuo taustalla oleva ’viherpuska’ :)) mitä sulla siinä kasvaa? ja onko tuo ’ruukku’ sellainen, jossa on valaisin myös?? (:

 3. MrsA sanoo:

  Miten vaikea konetta on pitää puhtaana? Tarviiko se puhdistuksen joka käytön jälkeen vai miten sen kanssa toimitaan? :)

  • Sofié sanoo:

   Heippa! Ei ollenkaan vaikeaa, eikä vaadi puhdistusta kuin ehkä pari kertaa viikossa. Maitosäiliön toki huuhtelen joka käytön jälkeen :)

 4. Vierailija: MrsA sanoo:

  Miten vaikea konetta on pitää puhtaana? Tarviiko se puhdistuksen joka käytön jälkeen vai miten sen kanssa toimitaan? :)

 5. Emmi L. sanoo:

  Voi kun tykkäisi kahvista! Tosin viikonloppuna tein omalla pingviiniksi nimeämälläni koneella isille caffe lungoa. PItäisi ehkä kutsua vieraita useamminkin kahvin pariin :) Itse teen tuolla koneella kahta erilaista kaakaota ja jääteetä!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Sofié sanoo:

   Heippa Emmi!

   Kyllä siihen tottuu. Itse aloin juomaan kahvia kolme vuotta sitten Vietnamissa. Vietnamilainen kahvi on ihan tosi hyvää ja sen mauista innostuneena olen opetellut kahvinjuojaksi.

   Onko jäätee hyvää?Itse en ole vielä kokeillut :)

 6. Vierailija: Emmi L. sanoo:

  Voi kun tykkäisi kahvista! Tosin viikonloppuna tein omalla pingviiniksi nimeämälläni koneella isille caffe lungoa. PItäisi ehkä kutsua vieraita useamminkin kahvin pariin :) Itse teen tuolla koneella kahta erilaista kaakaota ja jääteetä! Emmi L.http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 7. Lumo sanoo:

  Arkisin hörppään kahvit vasta töissä. Viikonloppuisin fiilistellään lattekupin äärellä, annoin Siipalle joululahjaksi Nespesson Lattissiman. Tilasin ensimmäisellä kerralla lajitelman erilaisia kahveja. Roma on meillä muodostunut molempien suosikiksi, mutta täytyy seuraavalla kerralla tilatessa tutkailla onko tullut uusia makuja.

  • Sofié sanoo:

   Heippa Lumo, ei olla nähty pitkään aikaan!

   Minä syön puuron töissä, mutta aamukahvin hörppäsen himassa :)

   Lattissima on tosi hyvä kahvikone! Olen kokeillut sitä muutaman kerran ja Charilla on se myös :)

   Roma on hyvä!

 8. Vierailija: Lumo sanoo:

  Arkisin hörppään kahvit vasta töissä. Viikonloppuisin fiilistellään lattekupin äärellä, annoin Siipalle joululahjaksi Nespesson Lattissiman. Tilasin ensimmäisellä kerralla lajitelman erilaisia kahveja. Roma on meillä muodostunut molempien suosikiksi, mutta täytyy seuraavalla kerralla tilatessa tutkailla onko tullut uusia makuja.

 9. Tyyppi sanoo:

  Oi, ihanalta näyttää. Minulla on ollut Nespresson kahvikone puolisen vuotta ja olen kyllä ollut tyytyväinen, MUTTA ärsyttää kun kapseleita ei voi ostaa muualta kuin netistä. En ymmärrä, miksei esim. Stockalla olevasta Nespresson omasta pisteestä niitä voi saada!

  • Sofié sanoo:

   Hei,

   niin, se olisi varmasti hyvä jos kapseleita saisi kätevästi myös muualta kuin netistä. Lueskelin, että Nespressolla on kapseleiden ostoon tarkoitettu todella kätevä sovellus. Oletko kuullut siitä?

 10. Vierailija: Tyyppi sanoo:

  Oi, ihanalta näyttää. Minulla on ollut Nespresson kahvikone puolisen vuotta ja olen kyllä ollut tyytyväinen, MUTTA ärsyttää kun kapseleita ei voi ostaa muualta kuin netistä. En ymmärrä, miksei esim. Stockalla olevasta Nespresson omasta pisteestä niitä voi saada!

 11. Tarja sanoo:

  Minä sitten tykkään niin paljon näistä sinun blogisi kuvista – niistä välittyvät tunnelmat niin ihanasti! Sunnuntai-aamu tuli tännekin heti kuvien välityksellä. Ja alkoi myös tehdä mieli kahvia, joten huutelin isännälle, että keittelee minulle kupillisen, jota nyt tästä lähdenkin juomaan :)

  Ihanaa viikon jatkoa! <3 Kesä hellii meitä täällä pohjoisessakin, elämä voittaa siis! Aurinko näkyy ihanasti ikkunasta, kun istun kesäkoulun penkeillä (vielä juhannukseen saakka) :)

  • Sofié sanoo:

   Heiii koululainen :)

   Kiva kuulla Tarja <3

   Kiitos samoin. Toivottavasti sinulla/teillä on siellä pohjoisessa kaikki hyvin. Elämä voittaa ja aurinko paistaa.Eikö niin? Tsemppiä viimeisiin viikkoihin!

   Virtuaalirutistus!

   • Tarja sanoo:

    Kaikki on aina paremmin, kun aurinko paistaa :) Takana pitkä talvi ja raskas kevät, joka oli suruilla ja huolilla kuorrutettu sekä mahdottomat määrät tenttejä ja muita tehtäviä (jatkuu vieläkin…). Kesäloma tulee tarpeeseen koko perheelle! Pari viikkoa vielä ja sitten helpottaa :) Virtuaalirutistus sinnekin ihana!

 12. Vierailija: Tarja sanoo:

  Minä sitten tykkään niin paljon näistä sinun blogisi kuvista – niistä välittyvät tunnelmat niin ihanasti! Sunnuntai-aamu tuli tännekin heti kuvien välityksellä. Ja alkoi myös tehdä mieli kahvia, joten huutelin isännälle, että keittelee minulle kupillisen, jota nyt tästä lähdenkin juomaan :) Ihanaa viikon jatkoa! <3 Kesä hellii meitä täällä pohjoisessakin, elämä voittaa siis! Aurinko näkyy ihanasti ikkunasta, kun istun kesäkoulun penkeillä (vielä juhannukseen saakka) :)

 13. Maaria sanoo:

  Kiireettömät aamut ovat parhaita! Itse tykkään herätä arkisinkin sen verran ajoissa, ettei tule kiire. Harmi vaan, ettei tämäntyyppinen postaus sisällä esimerkiksi samanlaisen koneen arpomista lukiojoiden kesken…

  • Sofié sanoo:

   Niin ovat! Itse herään yleensä aina kuuden maissa, että voin rauhassa tehdä aamulla blogihommia ennen kuin kipitän päivätyöhöni.

   Hmm. No katsotaan jos voisin tehdä asialle jotain :)

 14. Vierailija: Maaria sanoo:

  Kiireettömät aamut ovat parhaita! Itse tykkään herätä arkisinkin sen verran ajoissa, ettei tule kiire. Harmi vaan, ettei tämäntyyppinen postaus sisällä esimerkiksi samanlaisen koneen arpomista lukiojoiden kesken…

 15. Hanna sanoo:

  Bongasin noista sinun kuvista ”yrttikasvattamon”. Millaisia kokemuksia sinulla on siitä? Miten toimii ja mistähän moisen kapistuksen voisi hankkia? Harmittaa kun omat yrtit aina kuolee vaikka kuinka yritän niitä kasvatella.

  • Sofié sanoo:

   Hih, Herbieni <3

   Minulla on oikeastaan vain positiivisia. Korianteria en tosin saa siinä kasvamaan, mutta muut yrtit kyllä.

   Olen ostanut kasvattamon Stockmannilta reilu vuosi sitten. Hinta oli n. 100 E, mutta on maksanut kyllä itsensä takaisin. Yrtteihin menee paljon rahaa ja niitä tarvitsee aina. Ilman Herbietäni en ole onnistunut yhtäkään yrttiä pitämään elossa viikkoa kauempaa :)

 16. Vierailija: Hanna sanoo:

  Bongasin noista sinun kuvista ”yrttikasvattamon”. Millaisia kokemuksia sinulla on siitä? Miten toimii ja mistähän moisen kapistuksen voisi hankkia? Harmittaa kun omat yrtit aina kuolee vaikka kuinka yritän niitä kasvatella.

 17. Rosita sanoo:

  Näistä kuvista huokuu rauhallisuus ja tyyneys, ihana sunnuntai-aamu. Sulla on kyllä kauniit piirteet, kun noin hehkeältä näytät ilman meikkiäkin! :)

  • Sofié sanoo:

   Kiva kuulla, sillä sellaisia sunnutaita rakastan. Viikolla en ehdi tekemään kauheasti blogi- tai kotihommia, niin sunnuntait pyhitän kokonaan näille aisoille ja tietenkin itselleni :)

   Höpsistä <3

 18. Vierailija: Rosita sanoo:

  Näistä kuvista huokuu rauhallisuus ja tyyneys, ihana sunnuntai-aamu. Sulla on kyllä kauniit piirteet, kun noin hehkeältä näytät ilman meikkiäkin! :)

 19. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hei, se on tämän viherpeukalon yrttitarha :)Siellä kulkee vesi ja lamppu tuo valoa jotta yriti kasvavat myös talvisin. Suosittelen!Yrttitarhassani kasvaa timjamia, minttua ja korianteria :)

 20. Vierailija: Sofié sanoo:

  Heippa! Ei ollenkaan vaikeaa, eikä vaadi puhdistusta kuin ehkä pari kertaa viikossa. Maitosäiliön toki huuhtelen joka käytön jälkeen :)

 21. Vierailija: Sofié sanoo:

  Heippa Emmi!Kyllä siihen tottuu. Itse aloin juomaan kahvia kolme vuotta sitten Vietnamissa. Vietnamilainen kahvi on ihan tosi hyvää ja sen mauista innostuneena olen opetellut kahvinjuojaksi. Onko jäätee hyvää?Itse en ole vielä kokeillut :)

 22. Vierailija: Sofié sanoo:

  Heippa Lumo, ei olla nähty pitkään aikaan!Minä syön puuron töissä, mutta aamukahvin hörppäsen himassa :)Lattissima on tosi hyvä kahvikone! Olen kokeillut sitä muutaman kerran ja Charilla on se myös :)Roma on hyvä!

 23. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hei, niin, se olisi varmasti hyvä jos kapseleita saisi kätevästi myös muualta kuin netistä. Lueskelin, että Nespressolla on kapseleiden ostoon tarkoitettu todella kätevä sovellus. Oletko kuullut siitä?

 24. Vierailija: Sofié sanoo:

  Heiii koululainen :)Kiva kuulla Tarja <3Kiitos samoin. Toivottavasti sinulla/teillä on siellä pohjoisessa kaikki hyvin. Elämä voittaa ja aurinko paistaa.Eikö niin? Tsemppiä viimeisiin viikkoihin!Virtuaalirutistus!

 25. Vierailija: Sofié sanoo:

  Niin ovat! Itse herään yleensä aina kuuden maissa, että voin rauhassa tehdä aamulla blogihommia ennen kuin kipitän päivätyöhöni. Hmm. No katsotaan jos voisin tehdä asialle jotain :)

 26. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hih, Herbieni <3 Minulla on oikeastaan vain positiivisia. Korianteria en tosin saa siinä kasvamaan, mutta muut yrtit kyllä. Olen ostanut kasvattamon Stockmannilta reilu vuosi sitten. Hinta oli n. 100 E, mutta on maksanut kyllä itsensä takaisin. Yrtteihin menee paljon rahaa ja niitä tarvitsee aina. Ilman Herbietäni en ole onnistunut yhtäkään yrttiä pitämään elossa viikkoa kauempaa :)

 27. Vierailija: Sofié sanoo:

  Kiva kuulla, sillä sellaisia sunnutaita rakastan. Viikolla en ehdi tekemään kauheasti blogi- tai kotihommia, niin sunnuntait pyhitän kokonaan näille aisoille ja tietenkin itselleni :)Höpsistä <3

 28. Tuo kahvikone on kyllä yksi parhaista keksinnöistä! :)

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

 29. Vierailija: Katerina Alezandra sanoo:

  Tuo kahvikone on kyllä yksi parhaista keksinnöistä! :)http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

 30. Vierailija: Tarja sanoo:

  Kaikki on aina paremmin, kun aurinko paistaa :) Takana pitkä talvi ja raskas kevät, joka oli suruilla ja huolilla kuorrutettu sekä mahdottomat määrät tenttejä ja muita tehtäviä (jatkuu vieläkin…). Kesäloma tulee tarpeeseen koko perheelle! Pari viikkoa vielä ja sitten helpottaa :) Virtuaalirutistus sinnekin ihana!

 31. Anne Malia sanoo:

  Ai jai, sain saman Maestrian blogin kautta alkuvuodesta ja se on syrjäyttänyt meidän Moccamasterin. Kahvikapseleita kuluu meidän taloudessa toosi monta päivässä, molemmat rakastamme hyvää kahvia ja tuolla sitä tosiaan saa. Maidonvaahdotin on niin mieletön. Mun pitää myös väsätä jonkinlainen postaus siitä.

  Sun kuvat on niin ihania, jäin vaan tuijottamaan niitä – mikä tunnelma!

 32. Vierailija: Anne Malia sanoo:

  Ai jai, sain saman Maestrian blogin kautta alkuvuodesta ja se on syrjäyttänyt meidän Moccamasterin. Kahvikapseleita kuluu meidän taloudessa toosi monta päivässä, molemmat rakastamme hyvää kahvia ja tuolla sitä tosiaan saa. Maidonvaahdotin on niin mieletön. Mun pitää myös väsätä jonkinlainen postaus siitä. Sun kuvat on niin ihania, jäin vaan tuijottamaan niitä – mikä tunnelma!

 33. Sofié sanoo:

  Heippa sinä upea leidi!!

  Hih, sanos muuta! Raahasin meidän moccicsen juuri vintille, sillä en tarvitse sitä enää ollenkaan. Hän tosiaan keittää hyvät kahvit <3

  Niin on! Se on ihan paras juttu, sillä se tekee arkiaamusta luksusta kun sitäkään ei tarvise tehdä itse!

  Voi kiitos <3

  P.S. Lupaan tulla Turkuun kesällä!

 34. Vierailija: Sofié sanoo:

  Heippa sinä upea leidi!!Hih, sanos muuta! Raahasin meidän moccicsen juuri vintille, sillä en tarvitse sitä enää ollenkaan. Hän tosiaan keittää hyvät kahvit <3Niin on! Se on ihan paras juttu, sillä se tekee arkiaamusta luksusta kun sitäkään ei tarvise tehdä itse!Voi kiitos <3P.S. Lupaan tulla Turkuun kesällä!

Kommentoi