Glogatan 4

tiistai 19. helmikuun 2013

Helsingin Kluuvikadulle avattiin hetki sitten uusi ravintola, Glogatan 4. Olen aiemminkin tehnyt yhteistyötä Kämp Groupin kanssa ja ilokseni he pyysivät  minua maistelemaan myös Glogatan 4:n herkkuja. Lauantai oli minulla oikein herkkupäivä, sillä se alkoi Ekbergin aamiaisella, blogityttöjen lounaalla ja päivä huipentui tähän melkein 4 tuntiseen hulppeeaan illalliseen.

Recently Updated526

Pääsin maistamaan pääkokin, Ville Rainion, nimeä kantavan menun. Menu Ville Rainio sisälsi suomalaisia makuja ainutlaatuisissa annoksissa. Villen sanoin: ”Vastakohtien keittiössä ajattelen ruokaa rustiikisti päästä häntään. Ruokafilosofiani näkyy annoksissamme: pyrimme ekologisuuteen emmekä heitä mitään hukkaan.”

P2160279

Illallisen aloitti tuo kuvassa näkyvä alkupalapuu. Puun oksat oli koristeltu talvijuureksilla ja lohen nahalla. Kekseliästä ja superherkullista!

Recently Updated531 P2160303

En itse välitä kovinkaan paljon possusta ja valitsen yleensä pääruoaksi ihan jotain muuta kuin sitä. Menu Ville Rainiossa possu näytteli kumminkin  menun pääosaa ja onneksi niin. En olisi varmasti ikinä maistanut sitä ja mistä herkkupalasta olisinkaan jäänyt paitsi. Siis aivan täydellinen pääruoka! P2160311

Kattauksessa näkyi hyvin vahvasti yksi lempibrändeistäni, Iittala.  Sain illallisella ensi kosketuksen myös uuteen Iittalan Essence Plussaan. Mitä te muuten pidätte siitä?

Recently Updated527 Recently Updated528 Recently Updated530

Jos possu nousi pääruokasuosikikseni, niin ei jälkiruokakaan kauaa lautasellani majaillut. Mustikkapiirakkaa modernisti, makunautintoa täydentämässä timjamia ja vaniljajäätelöä.  Tämän herkun saa myös menun ulkopuolelta, joten käykääpäs vaikka edes herkkuhetkellä ;)

P2160330

Ruokalista halutaan pitää Glogatanissa eläväisenä ja sen takia se vaihtuukin suhteellisen usein. Toivottavasti he vain pitävät mustikkaisen palan taivasta listoillaan, sillä se jos mikä saa minut palaamaan heille ihan arkenakin. Käykää vaikka kokeilemassa itse, ette pety! 

”Haluan, että tunnet olosi energiseksi ja onnelliseksi lähtiessäsi Glogatan 4:stä. Toivon myös, että kokemuksesi on mieleenpainuva ja saamme hemmotella sinua uusilla makukokemuksilla yhä uudelleen.” Kyllä, oloni oli nimenomaan onnellinen ja kokemus mieleenpainuva. Kiitos paljon tästä todella mahtavasta herkkuhetkestä <3


18 Responses to “Glogatan 4”

 1. Avatar Lora sanoo:

  Kiva kuulla näistä uusista ravintoloista, herkulliselta näytti tarjonta. Nämä elämys-yhteistyöt vaikuttavat kyllä parhaimmilta ;)

  Pääsen itse testaamaan Yumen tarjontaa viikonloppuna kun poikaystävän antama joululahjakortti pääsee käyttöön, namskis. :)

  Keväällähän avataan ravintola Murun perustajien uusi ravintola joka kulkee projektinimellä Pastis, mahtavaa kun näitä uusia pieniä paikkoja saadaan tänne. Oletko muuten käynyt Mille Mozzarellassa (http://millemozzarelle.fi/mille/), suosittelen lämpimästi testaamaan. Erinomaiset lounaat. Brunssiakin on tarjolla viikonloppuisin :)

  Kivaa viikkoa!

 2. Avatar Vierailija: Lora sanoo:

  Kiva kuulla näistä uusista ravintoloista, herkulliselta näytti tarjonta. Nämä elämys-yhteistyöt vaikuttavat kyllä parhaimmilta ;)Pääsen itse testaamaan Yumen tarjontaa viikonloppuna kun poikaystävän antama joululahjakortti pääsee käyttöön, namskis. :)Keväällähän avataan ravintola Murun perustajien uusi ravintola joka kulkee projektinimellä Pastis, mahtavaa kun näitä uusia pieniä paikkoja saadaan tänne. Oletko muuten käynyt Mille Mozzarellassa (http://millemozzarelle.fi/mille/), suosittelen lämpimästi testaamaan. Erinomaiset lounaat. Brunssiakin on tarjolla viikonloppuisin :)Kivaa viikkoa!

 3. Avatar Sofié sanoo:

  Huomenta :)

  Olen tällainen eläväinen ihminen, niin elämykset rikastuttavat elämääni enemmän kuin mikään muu.

  Hei vau! Yumenkin ruokalista vaihtui ihan vähän aikaa sitten! Yume on ihan yksi ravintolasuosikeistani. Aika kivan lahjan olet saanut :)

  Murussa en ole vieläkään käynyt. En vain ikinä saa sieltä pöytää silloin kuin haluaisin :(

  En ole, kiitos vinkistä. Yhtenä ravintolavinkkinä voisin myös vinkata Shanghai Cowboyn. He ovat muuttaneet Uudenmaankadun ja Annankadun kulmaan (entinen Motellet). Tosi rentoa ruokaa aasialaisittain ja itämäiaisin maustein. Kyse ei ole mistään fine diningista, mutta jos haluat rentoilla ja syödä silti hyvin, niin varaappa pöytä sieltä :)

  • Avatar Lora sanoo:

   Mietinkin mitä tuolla kadun kulmalla rempattiin kun huomasin että Motellet oli kadonnut. Tarjoavat näköjään myös lounastakin joten kiva saada tänne työpaikan nurkille uusi paikka testattavaksi. Tosin rento aasialaisiltakin olisi kiva :)

 4. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Huomenta :)Olen tällainen eläväinen ihminen, niin elämykset rikastuttavat elämääni enemmän kuin mikään muu. Hei vau! Yumenkin ruokalista vaihtui ihan vähän aikaa sitten! Yume on ihan yksi ravintolasuosikeistani. Aika kivan lahjan olet saanut :)Murussa en ole vieläkään käynyt. En vain ikinä saa sieltä pöytää silloin kuin haluaisin :(En ole, kiitos vinkistä. Yhtenä ravintolavinkkinä voisin myös vinkata Shanghai Cowboyn. He ovat muuttaneet Uudenmaankadun ja Annankadun kulmaan (entinen Motellet). Tosi rentoa ruokaa aasialaisittain ja itämäiaisin maustein. Kyse ei ole mistään fine diningista, mutta jos haluat rentoilla ja syödä silti hyvin, niin varaappa pöytä sieltä :)

 5. Avatar Emmi L. sanoo:

  Mä eilen surffasin Iittalan nettisivuilla ja huomasin nuo Essence plus-lasit, mutta jostain syystä ei kyllä sytyttänyt. Tykkään niistä perus Essenceistä paljon enemmän, ehkä nuo vaativat vaan totuttelua.

  • Avatar Sofié sanoo:

   Heippa :)

   Minulla on ehkä vähän sama fiilis. Pelästyin ihan hirmuisesti kun kuulin että siitä on tulossa uusi malli juuri kun olin saanut lasiston kasaan. Onneksi en kumminkaan ihastunut laseihin ainakaan heti. Ehkä ne vaativat nimeonomaan totuttelua :)

 6. Avatar Vierailija: Emmi L. sanoo:

  Mä eilen surffasin Iittalan nettisivuilla ja huomasin nuo Essence plus-lasit, mutta jostain syystä ei kyllä sytyttänyt. Tykkään niistä perus Essenceistä paljon enemmän, ehkä nuo vaativat vaan totuttelua.

 7. Avatar Vierailija: Lora sanoo:

  Mietinkin mitä tuolla kadun kulmalla rempattiin kun huomasin että Motellet oli kadonnut. Tarjoavat näköjään myös lounastakin joten kiva saada tänne työpaikan nurkille uusi paikka testattavaksi. Tosin rento aasialaisiltakin olisi kiva :)

 8. Avatar Kaneli sanoo:

  Aivan ihanilta ”astioilta” herkut tarjoiltiin ja kivaa kuva-antia : )

  Googlailin japanilaista ruokaa tarjoavia ravintoloita Helsingissä missionani yllättää mieheni viikonloppulomasella ihanilla japanilaisilla herkuilla. Ajankohtana lauantai-iltapäivä. Vinkkejä?

  Muutenkin kyllä fanitamme isolla sydämellä aasialaista keittiötä monimuotoisuudessaan. Farang ja kumppanit sitten toisella kertaa -illalla on muuta hauskaa ohjelmaa : )

  • Avatar Sofié sanoo:

   Heippa :)

   No miten olisi Yume? Menisin kyllä sinne ehdottomasti. Arkisin vakkarini on sushi bar, mutta yllätyksenä Yume voisi olla kivempi :)

 9. Avatar Vierailija: Kaneli sanoo:

  Aivan ihanilta ”astioilta” herkut tarjoiltiin ja kivaa kuva-antia : ) Googlailin japanilaista ruokaa tarjoavia ravintoloita Helsingissä missionani yllättää mieheni viikonloppulomasella ihanilla japanilaisilla herkuilla. Ajankohtana lauantai-iltapäivä. Vinkkejä? Muutenkin kyllä fanitamme isolla sydämellä aasialaista keittiötä monimuotoisuudessaan. Farang ja kumppanit sitten toisella kertaa -illalla on muuta hauskaa ohjelmaa : )

 10. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Suosittelen ravintolaa koko sydämestäni :)

 11. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Heippa :)Minulla on ehkä vähän sama fiilis. Pelästyin ihan hirmuisesti kun kuulin että siitä on tulossa uusi malli juuri kun olin saanut lasiston kasaan. Onneksi en kumminkaan ihastunut laseihin ainakaan heti. Ehkä ne vaativat nimeonomaan totuttelua :)

 12. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Heippa :)No miten olisi Yume? Menisin kyllä sinne ehdottomasti. Arkisin vakkarini on sushi bar, mutta yllätyksenä Yume voisi olla kivempi :)

 13. Avatar Elisabeth sanoo:

  Hienoa, itsellänikin on ollut aikomukseni käydä kyseisessä ravintolassa. Mutta mieluummin sitten kun tämä blogiaalto on ohi (tuntuu että jokaisessa ruokablogissa on siitä juttu samaan aikaan). Mukava kuulla että ruoka oli hyvää, ja mielestäni heidän esillepano on todella vaikuttava.
  Ultima Thule on mielestäni ikoni, todella kauniit ja ajattomat lasit.

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 14. Avatar Vierailija: Elisabeth sanoo:

  Hienoa, itsellänikin on ollut aikomukseni käydä kyseisessä ravintolassa. Mutta mieluummin sitten kun tämä blogiaalto on ohi (tuntuu että jokaisessa ruokablogissa on siitä juttu samaan aikaan). Mukava kuulla että ruoka oli hyvää, ja mielestäni heidän esillepano on todella vaikuttava. Ultima Thule on mielestäni ikoni, todella kauniit ja ajattomat lasit.xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Kommentoi