Milan in a few minutes

sunnuntai 28. lokakuu 2012

Corso di Porta Ticinese, Milan

Ennen tätä viikkoa olin käynyt Milanossa kolme kertaa näkemättä yhtään mitään tai kävelemättä 100 metriä enempää. Siis oikeasti, näkemättä tai kävelemättä. Näin matkailua rakastavan ihmisen näkökulmasta katsottuna se on tietenkin ollut hieman ikävää. Ennen kuin edes lähdin Milanoon, niin päätin että tällä kerralla se Duomo on nähtävä, vaikka edes taksin ikkunasta.

Olin ladannut kartat puhelimeeni jo hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta mahdollisuuden eteen sattuessa löydän varmasti perille. Ennen finaalia minulla oli aamulla tunnin verran vapaata, joten laitoin kengät alle ja tukan nutturalle ja suunnistin karttojeni ja kameroideni kanssa Duomolle. Katedraalin lisäksi mielessä oli myös yksi kenkäkauppa. Karttojeni ansiosta löysin onneksi senkin. Elämäni nopein ostopäätös tuli tehtyä ja olin ulkona kaupasta kahdessa minuutissa kengät kainalossa. Success!

Kenkien oston jälkeen hyppäsin ratikkaan joka vei minut kivasti kenkäkaupan edestä Laduréen kautta Duomon eteen ja sieltä edelleen Vittorio Emanuelleen ja Massimo Duttille. Tunti oli todellista kilpajuoksua aikaa vastaan, mutta hengästelyn lomassa sain napattua myös muutaman kuvan aamuisesta Milanosta.

Vaikka ne isoimmat nähtävyyden tulikin pikaisesti nähtyä, mutta kyllä sinne Milanoon voisi vielä kerran taas lähteä. Ehkä ei pelkästään sinne, vaan siihen yhteyteen voisi kätevästi yhdistää jonkun muun kohteen. Vaikka Firenzen tai Sienan. Olettekos te lähdössä matkalla joulun aikoihin?

P.S. Saan jo palan Italiaa ensi viikolla kotiini, sillä italiaiset veljeni valloittavat kotini ja toivottavasti myös keittiöni ensi torstaista lähtien ;)

 ______________________________________

I had been in Milan 3 times before this week without seeing anything or walking more than 100 meters. Really, without seeing or walking. From travel-loving person point of view it has of course been a little disappointing. Before I even left to Milan, I decided that this time I would see Duomo. And I did.

Before I left to Milan I downloaded maps and addresses to my phone. In order there’s an opportunity to go to the center, I have my maps and directions already.  Before the finals, I had one hour free in the morning so I rushed towards Duomo with my maps and cameras.  In addition to the cathedral, there was one particular shoe shop in my mind. Thanks to my maps I found that store and I made the fastest purchase decision ever. I was out from the store in two minutes with new pair of shoes. Success!

After the shoe shop I jumped into a tram that took me nicely to Ladurée, Duomo and Vittorio Emanuele. I was really competing with the time but fortunately I had the time to take few morning pictures from Milan.

Although I have now seen the biggest tourist attractions of Milan, but I still feel that I could go there one more time. Maybe not only to Milan, maybe I would combine Florence or Siena to my winter vacation. How about you, are you planning going somewhere during Christmas holidays?

P.S. My Italian brothers will come to Finland on next week :)


36 Responses to “Milan in a few minutes”

 1. Elle-Marie sanoo:

  Oih, ihana pala Italiaa!<3 Mun matkakuume nousee taas hurjiin korkeuksiin ja helpotusta luvassa vasta ensi kesänä, kääk!:D

  • Sofié sanoo:

   Hih, haluan pian isomman palan, ellen jopa koko kakkua ;). Ei saisi anehtia, mutta minkäs itsellesi teet.

   No jos voin yhtään auttaa, niin ainakin pääset Italian fiiliksiin jo tällä viikolla kun pojat valloittavat kotini <3

   En millään malta odottaa että saan heidät taas kylään <3 Parastahan tässä on ettei minun tarvitse olla edes hosti, vaan pojat kokkaavat minulle :)

 2. Vierailija: Elle-Marie sanoo:

  Oih, ihana pala Italiaa!<3 Mun matkakuume nousee taas hurjiin korkeuksiin ja helpotusta luvassa vasta ensi kesänä, kääk!:D

 3. Milano kuulostaa kyllä ihanalta paikalta. Olisi kyllä niin hirveästi paikkoja minne haluaisi matkustaa, niin eihän tässä tiedä minne suuntaisi ensimmäiseksi :)

  Mitäs löytyi kenkäkaupasta? ;)

  • Sofié sanoo:

   No Milano ei ehkä ole se paikka tosin minne suosittelen ensimmäisenä Italiaan matkustamaan. Tai itselle se on ehkä hivenen kylmän oloinen. Mielummin suosittelisin vaikka Veronaa tai jotain pikkukylää Venetsian lähellä. Milanossa voi olla kaksi päivää, mutta mielestäni sen aidon Italian kokee varmasti jossain aivan muualla.

   Niin, minulla on ainakin iso lista minne haluan mennä. Miksei voi vain matkustaa elääkseen?

   Hih, no ne popot taitaa näkyä tuossa kuvassa ;)

 4. Vierailija: ruma ankanpoikanen sanoo:

  Milano kuulostaa kyllä ihanalta paikalta. Olisi kyllä niin hirveästi paikkoja minne haluaisi matkustaa, niin eihän tässä tiedä minne suuntaisi ensimmäiseksi :)Mitäs löytyi kenkäkaupasta? ;)

 5. Lola sanoo:

  Tervetuloa taas Suomeen Sofie! Ihania kuvia olit ehtinyt kiireessäkin räpsiä, tunnelma välittyy hyvin ja tulee niin ikävä tuota ympäristöä…
  P.s. Onko sulla siis italialaisia sukulaisia?

  • Sofié sanoo:

   Kiitos Lola :´)

   No olisin halunnut räpsiä enemmänkin. Mulla olisi pitänyt olla otsassa joku laite mikä olisi taltioinut juoksumatkani Milanossa :)

   Siis he eivät ole oikeita sukulaisiani vaan olemme tavanneet kielikurssilla 12 vuotta sitten. Heistä on tosin tullut vähän niin kuin perheenjäseniäni <3

 6. Vierailija: Lola sanoo:

  Tervetuloa taas Suomeen Sofie! Ihania kuvia olit ehtinyt kiireessäkin räpsiä, tunnelma välittyy hyvin ja tulee niin ikävä tuota ympäristöä… P.s. Onko sulla siis italialaisia sukulaisia?

 7. annemi sanoo:

  Ihana Italia! Me lähdemme jouluksi Roomaan, lasken jo päiviä lähtöön :)

  • Sofié sanoo:

   Oi, olen niin kade <3 Uskon että siellä laskeskellaan, tekisin itsekin aivan samaa :)

   Mun poikkis on jouluihminen ja hän haluaa olla välttämättä joulun Suomessa. En tiedä mitä mun pitää keksiä että me voitaisi karata kauas pois :S.

 8. Vierailija: annemi sanoo:

  Ihana Italia! Me lähdemme jouluksi Roomaan, lasken jo päiviä lähtöön :)

 9. Veera sanoo:

  Sanoisin, että Milanon nähtävyydet on nyt sun osalta koettu. :D No Duomon katolle voisit vielä kiivetä ja käydä katsastamassa Castello Sforzescon. Da Vincin viimeinen ehtoollinenkin on ihan kiva jos muistaa varata ajan. Voi olla, että huuma on sen verran jo laantunut, että varauksettomiakin aikoja on. Aikoinaan en päässyt kun ei ollut varausta, vaikka siellä ei ollut muita asiakkaita. Perus italiameininki. :)
  Firenze on ihana.

  • Sofié sanoo:

   Voi, sun kommentti sai mut haluamaan takaisin :)

   Tuosta ’perus Italia’ -kommentistasi tuli kyllä monta juttua taas mieleen. Kun saavuin kentälle ja menin ostamaan bussilippua niin tiskin takana kv-lentokentällä oli äreä papparainen tupakka huulessa :D Enkä ollut edes Roomassa, vaan Milanossa :)

   Firenzeen haluaisin niin paljon <3

 10. Vierailija: Veera sanoo:

  Sanoisin, että Milanon nähtävyydet on nyt sun osalta koettu. :D No Duomon katolle voisit vielä kiivetä ja käydä katsastamassa Castello Sforzescon. Da Vincin viimeinen ehtoollinenkin on ihan kiva jos muistaa varata ajan. Voi olla, että huuma on sen verran jo laantunut, että varauksettomiakin aikoja on. Aikoinaan en päässyt kun ei ollut varausta, vaikka siellä ei ollut muita asiakkaita. Perus italiameininki. :)Firenze on ihana.

 11. Vierailija: S sanoo:

  Upeita kuvia! :)http://1beautybox.blogspot.fi/

 12. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hih, haluan pian isomman palan, ellen jopa koko kakkua ;). Ei saisi anehtia, mutta minkäs itsellesi teet.No jos voin yhtään auttaa, niin ainakin pääset Italian fiiliksiin jo tällä viikolla kun pojat valloittavat kotini <3En millään malta odottaa että saan heidät taas kylään <3 Parastahan tässä on ettei minun tarvitse olla edes hosti, vaan pojat kokkaavat minulle :)

 13. Vierailija: Sofié sanoo:

  No Milano ei ehkä ole se paikka tosin minne suosittelen ensimmäisenä Italiaan matkustamaan. Tai itselle se on ehkä hivenen kylmän oloinen. Mielummin suosittelisin vaikka Veronaa tai jotain pikkukylää Venetsian lähellä. Milanossa voi olla kaksi päivää, mutta mielestäni sen aidon Italian kokee varmasti jossain aivan muualla. Niin, minulla on ainakin iso lista minne haluan mennä. Miksei voi vain matkustaa elääkseen? Hih, no ne popot taitaa näkyä tuossa kuvassa ;)

 14. Vierailija: Sofié sanoo:

  Kiitos Lola :´)No olisin halunnut räpsiä enemmänkin. Mulla olisi pitänyt olla otsassa joku laite mikä olisi taltioinut juoksumatkani Milanossa :)Siis he eivät ole oikeita sukulaisiani vaan olemme tavanneet kielikurssilla 12 vuotta sitten. Heistä on tosin tullut vähän niin kuin perheenjäseniäni <3

 15. Vierailija: Sofié sanoo:

  Oi, olen niin kade <3 Uskon että siellä laskeskellaan, tekisin itsekin aivan samaa :)Mun poikkis on jouluihminen ja hän haluaa olla välttämättä joulun Suomessa. En tiedä mitä mun pitää keksiä että me voitaisi karata kauas pois :S.

 16. Vierailija: Sofié sanoo:

  Voi, sun kommentti sai mut haluamaan takaisin :)Tuosta ’perus Italia’ -kommentistasi tuli kyllä monta juttua taas mieleen. Kun saavuin kentälle ja menin ostamaan bussilippua niin tiskin takana kv-lentokentällä oli äreä papparainen tupakka huulessa :D Enkä ollut edes Roomassa, vaan Milanossa :)Firenzeen haluaisin niin paljon <3

 17. Vierailija: Sofié sanoo:

  Kiitos :`)

 18. Elisabeth sanoo:

  I <3 Milano! Milano on aina vain niin ihana! Suosittelen lämpimästi myös Milanon ravintoloita ja yöelämää :) Firenze & Siena ovat todellakin näkemisen arvoisia, uskomattomia paikkoja! Cinque terre on myös loistava valinta romanttiselle matkalle ;)

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

  • Sofié sanoo:

   Minä tiedän sen Elisabeth <3

   Ruoka oli siis ei niin yllättäen taivaallista. Söin seitsemän ruokalajin illallisia melkein väkisin, sillä vaikka olin ihan täynnä niin en vain voinut lopettaa :)

   Siena erityisesti kiinnostaa. Haluaisin mennä sinne niiden laukkakisojen aikaan. Niin ja Cinque Terre, sinne haluan myös. Se on vähän harmi kun pojat asuvat toisella puolella, niin minulla on vähän niinkuin velvollisuus mennä sinne jos olen Italiassa. Toivon todella, että minulla on ensi kesänä oikea kesäloma jotta voisin matkustaa Italiassa vähän kauemmin.

   Pitäisikö meidän Elisabeth muuttaa Italiaan?

 19. Vierailija: Elisabeth sanoo:

  I <3 Milano! Milano on aina vain niin ihana! Suosittelen lämpimästi myös Milanon ravintoloita ja yöelämää :) Firenze & Siena ovat todellakin näkemisen arvoisia, uskomattomia paikkoja! Cinque terre on myös loistava valinta romanttiselle matkalle ;)xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

 20. Vierailija: Sofié sanoo:

  Minä tiedän sen Elisabeth <3Ruoka oli siis ei niin yllättäen taivaallista. Söin seitsemän ruokalajin illallisia melkein väkisin, sillä vaikka olin ihan täynnä niin en vain voinut lopettaa :)Siena erityisesti kiinnostaa. Haluaisin mennä sinne niiden laukkakisojen aikaan. Niin ja Cinque Terre, sinne haluan myös. Se on vähän harmi kun pojat asuvat toisella puolella, niin minulla on vähän niinkuin velvollisuus mennä sinne jos olen Italiassa. Toivon todella, että minulla on ensi kesänä oikea kesäloma jotta voisin matkustaa Italiassa vähän kauemmin. Pitäisikö meidän Elisabeth muuttaa Italiaan?

 21. Lumo sanoo:

  Milanossa kävin aikoinani kerran-kaksi vuodessa työmatkoilla, mutta en ollut siihen hirveän ihastunut, vertasin kai aina Firenzeen, jossa myös käytiin samoilla työmatkoilla.

  Pari vuotta sitten kävin mieheni kanssa Milanossa joulukuussa, kun löysin edulliset lennot. Kaupunki aukesi pitkänä viikonloppuna ihan eri tavalla, kun kävelimme paljon ja kävimme mm. muutaman kilometrin päässä keskustasta, kun mieheni halusi nähdä The Sartorialist-blogista tutun Al Bazar-miestenvaateliikkeen. Naviglion kanava-alueesta pidimme myös.

  Milanosta pääsee junalla kätevästi Firenzeen, usein työmatkoilla menimme tuon välin junalla.

  • Sofié sanoo:

   Heippa Lumo :)

   Niin, Milano on noihin muihin kaupunkeihin verrattuna varmasti aika paljon kylmempi. Sieltä ei ehkä löydi sitä lupsakkaa italiaista meininkiä ihan samalla tavalla kuin muualla :)

   Kävin viime kesänä syömässä tuon Naviglin alueella ja se oli oikeasti tosi kiva paikka. Se oli niin kotoisan oloinen. Ihmiset istuskelivat maassa, ravintoloista kuului musiikki, oli lämmin ja kesä <3

   Hmm. Pitäisiköhän sitä joululomalla suunnata sinne :)?

 22. Vierailija: Lumo sanoo:

  Milanossa kävin aikoinani kerran-kaksi vuodessa työmatkoilla, mutta en ollut siihen hirveän ihastunut, vertasin kai aina Firenzeen, jossa myös käytiin samoilla työmatkoilla.Pari vuotta sitten kävin mieheni kanssa Milanossa joulukuussa, kun löysin edulliset lennot. Kaupunki aukesi pitkänä viikonloppuna ihan eri tavalla, kun kävelimme paljon ja kävimme mm. muutaman kilometrin päässä keskustasta, kun mieheni halusi nähdä The Sartorialist-blogista tutun Al Bazar-miestenvaateliikkeen. Naviglion kanava-alueesta pidimme myös.Milanosta pääsee junalla kätevästi Firenzeen, usein työmatkoilla menimme tuon välin junalla.

 23. Vierailija: Sofié sanoo:

  Heippa Lumo :)Niin, Milano on noihin muihin kaupunkeihin verrattuna varmasti aika paljon kylmempi. Sieltä ei ehkä löydi sitä lupsakkaa italiaista meininkiä ihan samalla tavalla kuin muualla :)Kävin viime kesänä syömässä tuon Naviglin alueella ja se oli oikeasti tosi kiva paikka. Se oli niin kotoisan oloinen. Ihmiset istuskelivat maassa, ravintoloista kuului musiikki, oli lämmin ja kesä <3 Hmm. Pitäisiköhän sitä joululomalla suunnata sinne :)?

 24. Milla sanoo:

  Ihana Italia!!!! :) Matkustelin siellä nuorempana paljonkin, mutta nyt on ollut useamman vuoden tauko!

  Syksy on mennyt uutta asuntoa laittaessa ja jouluksi suuntaamme Barbadokselle, mutta varmaan sitten keväällä olisi taas jonkun kaupunkiloman aika… Italia voisi olla melko passeli vaihtoehto siis siihen.. ;) Poikaystävä ei ole koskaan käynyt Milanossa, joten eiköhän hänenkin se pidä edes kerran kokea!

 25. Vierailija: Milla sanoo:

  Ihana Italia!!!! :) Matkustelin siellä nuorempana paljonkin, mutta nyt on ollut useamman vuoden tauko! Syksy on mennyt uutta asuntoa laittaessa ja jouluksi suuntaamme Barbadokselle, mutta varmaan sitten keväällä olisi taas jonkun kaupunkiloman aika… Italia voisi olla melko passeli vaihtoehto siis siihen.. ;) Poikaystävä ei ole koskaan käynyt Milanossa, joten eiköhän hänenkin se pidä edes kerran kokea!

 26. Emilia sanoo:

  Hei, ja kiitos ihanista Italia-postauksista, tässä viritellään matkatunnelmaa. Suuntana Como ja Milano, osaisitko neuvoa muutaman hyvän, paikallisen, milanolaisen ravintolan? Kiitos !
  Emilia

 27. Vierailija: Emilia sanoo:

  Hei, ja kiitos ihanista Italia-postauksista, tässä viritellään matkatunnelmaa. Suuntana Como ja Milano, osaisitko neuvoa muutaman hyvän, paikallisen, milanolaisen ravintolan? Kiitos !Emilia

Kommentoi