Raw Chocolate Fondant

tiistai 21. elokuu 2012

Myönnettäköön nyt aluksi, että olen ollut ihan todella laiska kokki nyt kuluneena kesänä. En tiedä mistä se johtuu, mutta eilen viimeinkin koin  jonkinnäköisen kokkauskipinän sisälläni. Tämä kipinä johti raakasuklaalla leikittelyyn ja lopputuloksen näette yllä. Leivontaan on käytetty ainoastaan suhteellisen ravintorikkaita aineita, joten sokerit ja vehnäjauhot ovat tästä reseptistäni unohdettu. Maidon sijasta käytin soijamaitoa, sokerin sijasta steviaa ja vehnäjauhojen sijasta sirottelin taikinaan kookosjauhoja.

Minun teki mieli jotain hyvin suklaista, mutta samalla jotain suhteellisen terveellistä, niin päätin tehdä raakasuklaisen fondantin. Ihan fondantin tasoinen rakenne ei tosin ollut, joten sanoisin eilisen kokkauskokeilun lopputuloksen lähentelevän enemmänkin kohokasta kuin fondantia. Yllätyksekseni raakasuklaa-herkustani tuli todella hyvä ja suklaanhimo tuli täytettyä :)

Sen verran täytyy kyllä sanoa, että ihan kelle tahansa en raakasuklaaherkkuja tarjoilisi. Raakasuklaa tai -kaakao on kumminkin hieman kitkerämpää, niin ihan kaikkien suussa tuo raakaherkku ei välttämättä maistuisi niin hyvältä. Jos kumminkin siellä ruudun takana on teitä ketkä olette tarkan sokerin vartioita, niin kokeilkaapa reseptiäni :)

Resepti:

Annoksesta tulee kaksi isoa fondantia.

0,3 dl Neitsytkookosöljyä

15 g/n. 2 rkl Kaakaonibsejä

4 rkl Raakakaakaojauhetta

Steviaa

3 Kananmunaa

0,5 dl Kookosjauhoja

Tilkka soijamaitoa

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sulata kookosrasva ja lisää kaakaonibsit joukkoon. Ripottele sekaan raakakaakaojauhetta ja steviaa. Stevian kanssa kannattaa ottaa vähän varovaisemmin ettei sen maku peitä aitoja suklaan ja kaakaon makuja. Lisää kookosjauhot kookosrasvaseokseen ja sekoita kunnolla. Vatkaa munat vaahdoksi  sekoita munavaahto varovasti muun taikinan joukkoon. Lisää tilkka soijamaitoa jotta taikina olisi koostumukseltaan pehmeää.

Voitele fondant-kupit reilusti sulalla kookosrasvalla. Täytä vuoka puoleenväliin ja laita vuoat uuniin. Paista fondanteja noin 15 minuuttia ja tarjoile lämpimänä vaikkapa soijajäätelön kera.

_______________________________________

Hmm. First of all, I’ve been the laziest food blogger ever during the summer. I don’t know where I’ve lost my inspiration on cooking, but I guess the main reason has been that I haven’t beet at home that much. Anyhow, let’s hope that I’ll find cooking sparkles soon again and I think that I’m doing some progress because I made raw chocolate fondants yesterday.

Recipe:

Makes two large fondants.

0,3 dl of virgin coconut oil

15 g / around 2 tablespoons of cocoa nibs

4 tablespoons of raw cocoa powder

stevia

3 eggs

0,5 dl coconut flours

Some soymilk

Preheat the oven into 180 degrees. Melt the cocoa oil and add cocoa nibs into heated cocoa oil. Add the raw cocoa powder into the pan. Add some stevia and coconut flours and mix with the wooden spoon.

Beat the eggs until stiff foam.  Gently stir the egg foam among the cake mixture. Add a splash of soymilk if the dough is not soft.

Oil the cups with coconut oil. Fill the cups with the dough and put the cups into oven. Bake those for about 15 minutes and serve the warm fondants with soy ice cream :)


34 Responses to “Raw Chocolate Fondant”

 1. primrose sanoo:

  Voi miten herkullisen näköinen fondant! Pitääpä kokeilla! Ja näin ensimmäistä kertaa tänne kommentoidessani haluaisin myös kiittää kauniista ja hyväntuulisesta blogista, josta saa aina ripauksen inspiraatiota ja reippaan annoksen hyvää mieltä.

 2. Vierailija: primrose sanoo:

  Voi miten herkullisen näköinen fondant! Pitääpä kokeilla! Ja näin ensimmäistä kertaa tänne kommentoidessani haluaisin myös kiittää kauniista ja hyväntuulisesta blogista, josta saa aina ripauksen inspiraatiota ja reippaan annoksen hyvää mieltä.

 3. Jeanette sanoo:

  Näyttää aivan uskomattoman hyvälle ja kaunis annos, täytyy kyllä kokeilla ehdottomasti. Näin herkkujen ja hyvän ruuan ystävänä (tosin huonona kokkina) on kiva saada uusia resepti-ideoita ja sinulla on aina niin kauniit kuvatkin =)

 4. Vierailija: Jeanette sanoo:

  Näyttää aivan uskomattoman hyvälle ja kaunis annos, täytyy kyllä kokeilla ehdottomasti. Näin herkkujen ja hyvän ruuan ystävänä (tosin huonona kokkina) on kiva saada uusia resepti-ideoita ja sinulla on aina niin kauniit kuvatkin =)

 5. Vierailija: Czech Blondýn sanoo:

  Yummy ?

 6. Elina sanoo:

  Ei vitsit miten hyvältä näyttää! Kun vaan itelläkin ois innostusta leipoo :)

  • Sofié sanoo:

   No nämä ovat tällaisia terveellisiä herkkuja :)

   No minullakin nämä kesäkiireet ovat vieneet vähän inspiraatiota, mutta enköhän taas pian palaa tuonne keittiöön :)

 7. Vierailija: Elina sanoo:

  Ei vitsit miten hyvältä näyttää! Kun vaan itelläkin ois innostusta leipoo :)

 8. ..inmotion sanoo:

  Näyttääpä kertakaikkisen ihanalta! Tervetuloa muuten tsekkaamaan myös minun blogini mikäli liikunta-aiheiset jutut kiinnostaa :)

  • Sofié sanoo:

   No sinulle nämä minun terveysherkut sopivat varmasti paremmin kuin hyvin :)
   No itseasiassa olen taas löytänyt itseni lenkkipoluilta ja se kuntosalikorttikin tuli hankittua, niin blogistasi löytyisi varmasti inspiraatiota minulle :)

 9. Vierailija: ..inmotion sanoo:

  Näyttääpä kertakaikkisen ihanalta! Tervetuloa muuten tsekkaamaan myös minun blogini mikäli liikunta-aiheiset jutut kiinnostaa :)

 10. Vierailija: Sofié sanoo:

  Haluaisin kumminkin toistaa tekstissäni jo ilmenneen asian, että jos raakasuklaa ei ole se ihan omin juttu, niin sitten tämän fondantin voi skipata ja leipoa tilalle tämän:http://avecsofie.indiedays.com/2010/11/02/fondant-au-chocolat/Kiva kuulla että koet blogini olevan tuollainen, sillä sitä minä juuri toivon :)

 11. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hih, kiitos :)Noh, ainahan voi opetella ja leipominen ei todellakaan ole niitä maailman vaikeimpia asioita. Jos raakaruoka ei ole ihan sitä ominta niin nämä fondantini maistuvat ihan jokaiselle:http://avecsofie.indiedays.com/2010/11/02/fondant-au-chocolat/

 12. Vierailija: Sofié sanoo:

  Yummy and healthy <3

 13. Vierailija: Sofié sanoo:

  No nämä ovat tällaisia terveellisiä herkkuja :)No minullakin nämä kesäkiireet ovat vieneet vähän inspiraatiota, mutta enköhän taas pian palaa tuonne keittiöön :)

 14. Vierailija: Sofié sanoo:

  No sinulle nämä minun terveysherkut sopivat varmasti paremmin kuin hyvin :)No itseasiassa olen taas löytänyt itseni lenkkipoluilta ja se kuntosalikorttikin tuli hankittua, niin blogistasi löytyisi varmasti inspiraatiota minulle :)

 15. Aah, mitä kuvia! Juuri vannoin, etten lähde etsimään suklaata keittiön kaapista, kunnes kurkkasinkin tänne…

  Vastasin muuten vihdoin ja viimein Iittala-haasteeseesi :-) http://husnummernio.blogspot.se/2012/08/min-samling-av-iittala.html

  Oikein mukavaa viikonjatkoa!!

 16. Vierailija: Kati/Hus nummer nio sanoo:

  Aah, mitä kuvia! Juuri vannoin, etten lähde etsimään suklaata keittiön kaapista, kunnes kurkkasinkin tänne… Vastasin muuten vihdoin ja viimein Iittala-haasteeseesi :-) http://husnummernio.blogspot.se/2012/08/min-samling-av-iittala.html Oikein mukavaa viikonjatkoa!!

 17. Daniela sanoo:

  It looks delicious. I would like to have it baked, but in Slovakia not are raw materials. ;(

  http://da-nniela.blogspot.com/

 18. Vierailija: Daniela sanoo:

  It looks delicious. I would like to have it baked, but in Slovakia not are raw materials. ;(http://da-nniela.blogspot.com/

 19. Vierailija: Sofié sanoo:

  Oh no, that’s a shame!Have you tried to look for those from some organic or eco stores?

 20. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hih, suklaajemmat on parhaita ;)Meillä on sellainen myös toimistolla..Kiitos linkistä :)

 21. Pipsa sanoo:

  Oi oi miten herkullisia kuvia! Tämä pitääkin laittaa kokeilulistalle – ihanan hyveellinen raaka-ainelista, mutta upean paheellisen suklainen lopputulos ;)

 22. Vierailija: Pipsa sanoo:

  Oi oi miten herkullisia kuvia! Tämä pitääkin laittaa kokeilulistalle – ihanan hyveellinen raaka-ainelista, mutta upean paheellisen suklainen lopputulos ;)

 23. Cecilia sanoo:

  Ah, nam! Näyttääpä herkulta :-)

  http://guabk.blogspot.fi/

 24. Vierailija: Cecilia sanoo:

  Ah, nam! Näyttääpä herkulta :-)http://guabk.blogspot.fi/

 25. S sanoo:

  Hei!
  Juuri tänään mietin, että pitääpä etsiä jostain hyvä suklaafondant-resepti ja sitten putkahdin tänne blogiisi ihan muuta kautta ihan uutena lukijana! Tätä kokeilen ja taidan myös palata blogiisi :)

 26. Vierailija: S sanoo:

  Hei!Juuri tänään mietin, että pitääpä etsiä jostain hyvä suklaafondant-resepti ja sitten putkahdin tänne blogiisi ihan muuta kautta ihan uutena lukijana! Tätä kokeilen ja taidan myös palata blogiisi :)

Kommentoi