Vinkkejä Barcelonaan matkaaville

tiistai 03. heinäkuun 2012

 

Lupasin teille vinkkejä Barcelonaan liittyen ja kokosin ne teille yhden postauksen sisään. Luvassa ei ole pelkkää ruokaa, vaan olen koonnut tähän ne suosikkipaikkani, joissa olen käynyt Barcelonan matkoillani. Toukokuu-tagin alta löytyy tosin muutama postaus, joissa käsitellään Barcelonaa monessa muodossa, eli kurkatkaapa nekin. Haluaisin kumminkin muistuttaa, että nämä ovat ihan vain minun henkilökohtaisia suosikkejani :)

1. Ensimmäinen asia minkä haluaisin teidän Barcelonassa näkevän on ehdottomasti Montjuïc’in taianomaisen vesi ja valo shown. Tämä jää usein monelta Barcelonaan matkaavalta näkemättä ja se on minusta ihan todella harmillista. Olen kirjoittanut tästä enemmän Palau Nacional & Montjuïc-postaukseeni. Minusta ainakin henkilökohtaisesti tämä on paljon vaikuttavampi kuin esimerkiksi kaikki Gaudin talot yhteensä.

2.  Ystäväni vanhemmat asuvat Barcelonan keskustassa ja he ovat testanneet monet keskustan alueella sijaitsevat ravintolat ja tapas-paikat. Minulle jäi erityisesti mieleen paikka nimeltä Josephine. Ravintolan tunnelma oli todella leppoisa ja naposteltavat todella maistuvia. Paikan erikoisuutena oli tuo kuvassa näkyvä viinirypäleistä tehty mojito. Kannattaa käydä vaikka lasillisilla Josephinessa ennen illallista, sillä paikka oli sisustuksensakin puolesta erittäin kodikas. Lueskelin internetistä, että heillä tarjoillaan myös brunssia, mutta se jäi viime kerralla valitettavasti kokematta.

3. Casa Milà. Hmm. Minun täytyy kyllä sanoa, että nämä Gaudin talot jättivät hieman kylmäksi. Siis upeitahan ne ovat totta kai, mutta en kyllä suosittelisi viettämään lomaa niihin jonottaessa. Jos jompi kumpi pitäisi valita Milàn tai Battlòn välillä niin menisin ehdottomasti Milàan. Kävin ensimmäisellä Barcelonan matkallani Sagrada Familiassa ja sekin oli niin sanottuna pakollisena nähtävyytenä ja upeahan se on, mutta ulkoapäin sen näkeminen riittää. Se on edelleen ja varmasti vielä hyvin kauankin under construction, joten sisätilat ovat  ihan keskeneräiset.

4. Kosmetiikasta pitävien suosittelisin suuntaamaan kosmetiikkajätti Sephoran liikkeisiin. Heiltä löytyy KAIKKI. Liikkeitä on ripoteltu ympäri kaupunkia ja itse kävin muutamaan otteeseen Rambla de Catalunyan liikkeessä esimerkiksi. Ihan ydinkeskustasta löytyy muutama liike tuon Catalunyalla sijaitsevan liikkeen lisäksi.

5. Parhain ruoka-annokseni Barcelonassa oli grillattu artisokka romesco-kastikkeen kera. Siis ihan älyttömän yksinkertaista ja hyvää. Pitäisi päästä pian itsekin grillailemaan artisokkia. En nyt yhtään muista ravintolan nimeä jossa artisokkani söin, mutta niitä näkyi olevan tarjolla vähän joka paikassa. Suosittelen kokeilemaan myös ihan kotioloissa :)

6. Tiffany sijaitsee Barcelonan pääkadulla eli Passeig de Gracialla. Liike on hivenen suojassa sillä sitä eivät reunusta näkyvät markiisit. Kannattaa siis pitää silmät auki, ettei kulje onnensa ohi ;)

7. Cerveseria Catalana. Yritimme mennä sinne monen monta kertaa, mutta ravintola oli aina aivan täynnä. Sanotaan, että sieltä saa Barcelonan parhaimmat ja monimuotoisimmat tapakset ja montaditokset. Harmikseni minä en tällä kerralla saanut syödä kuin silmilläni. Ravintola sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta, mutta jos pöytävarausta ei ole, niin kannattaa koittaa onneaan esimerkiksi lounasaikaan :)

8. Ostoksista olen teille sen verran maininnutkin, että olen kehottanut teitä menemään Rambla de Catalunyalle. Sieltä löytyy ihan kaikki perusliikkeet Oyshosta Zaraan ja Massimo Duttista Pretty Ballerinasiin. Ihmettelen aina miksi kaikissa matkaoppaissa mainitaan kaduista nimenomaan Rambla, sillä siellä ei minusta ole juurikaan mitään turistikrääsää ja taskuvarkaita lukuun ottamatta. Kauppahalli sijaitsee tosin Ramblalla, mutta muuten en hukkaisi aikaani sillä kadulla.

Passeig de Gracialta löytyy suurempien liikkeiden lippulaivat ja ne vähän exclusiivisemmatkin putiikit. YSL:n ja Chanelien seasta löytyy kumminkin muitakin liikkeitä, eli ihan kaikki perus kaupat on mahdollista löytää luksusliikkeiden seasta.

Vuosi sitten olin ystäväni luona ja hän asui tuolloin vielä Bornin asuinalueella, joka on ehkä astetta boheemimpi mitä esimerkiksi Gracia. Boheemilla en tarkoita millään lailla epäturvallisuutta vaan alue on nuorten ja sateenkaarijengin suosiossa :). Jos itse asuisin Barcelonassa, niin asuisin varmasti Bornissa. Siellä on jollain lailla leppoisa tunnelma ja kivoja pieniä putiikkeja ja kahviloita. Bornista löytyy muun muassa suklaamuseo (heh) ja Picasson museo.

Bornia ympäröi pienet kiviset kadut ja katujen varsilta voi löytää tosi kivoja pieniä liikkeitä.  Bornin pääkadut ovat nimeltään Carrer de la Princessa ja Carrer de l’Argenteria, mutta suosittelen poikkeamaan myös sivukaduilla. Vintage liikkeistä jäi mieleen La Lentejuela. Bornista löytyy myös Vitra ja muita sisutuskauppoja. Herkkusuiden kannattaa poiketa Bubossa, sillä sieltä saa maailman parhaaksi äänestettyä suklaakakkua ;)

9. Tibidabossa olen käynyt vain kerran ja yllätys yllätys, silloin satoi. Kuinkas muuten? Matka sinne oli jännittävä, sillä sinne huipulle mentiin sellaisilla pikkuruisilla raitiovaunun näköisillä hökötyksillä.  Selkeällä säällä sieltä avautuisi varmasti ihan todella upea näköala Barcelonan yli, mutta valitettavasti en itse sellaista saanut. Toivottavasti te saatte :)

10. Ultima Parada. Tämä liike on jokaisen sisustajan ja designin keräilijän unelma. Ultima Paradassa myydään huomisen antiikkia, eli design tuotteita viime vuosikymmeniltä. Omistaja on ilmeisesti jonkinlainen valokuvaaja, sillä liikkeestä löytyi hänen portfolionsa jossa oli upeita muotikuvia. Tuo kuvassani näkyvä Kate Mossin suurennos oli kyllä aika upea ja sekin kuva oli omistajan ottama.

11. Musiikillisesta annista sen verran, että kannattaa aina tarkistaa, että mitä konsertteja Barcelonassa lomasi aikana on. Kävin viime vuonna stadionilla kuuntelemassa Shakiraa, mikä tosin oli aika erikoinen valinta. Parempi valinta sen sijaan oli Harlem Jazz clubin flamenco-ilta. Moni ehkä assosioi flamencoon liittyvän tanssia, mutta tässä viimeksi nähdyn esityksen keskiössä oli tanssin sijaan musiikki. Pistäkää Harlem Jazz Club mieleen, mutta menkää ja poistukaa sieltä taksilla. Tai ainakin poistukaa sieltä isommalla porukalla. Clubi sijaitsee ehkä vähän huonomaineisella Ravalin alueella, joten kadulla voi kävellä vastaan joku ei niin toivottu vastaantulija..

Tein ensimmäisellä Barcelonan matkallani pienen virhearvion ja vuokrasin asunnon nimenomaan tuolta Ravalin alueelta. Siis minulle ei käynyt mitään ja tavaratkin säilyivät, mutta olen kuullut muutaman ei niin kivan tarinan, jotka ovat sattuneet ihan päiväsaikaankin. Joten pysytelkääpä vähän kauempana sieltä Ravalista.

12. Näistä turistinähtävyyksistä suosikkini tuon yllä mainitun shown ohella on nimenomaan Parc Güell. Se on suhteellisen rauhaisa paikka, jos vaan osaa etsiä ne ei niin turistiset kolkat. Puistossa voi kivasti nauttia omista eväistä picnicin merkeissä. Parc Güell on näistä Gaudin tekemistä teoksista suosikkini.

13. Päiväretki, mutta minne? Olen käynyt muutamassa eri kaupungissa ja yhdellä viinitilalla Barcelonan matkoillani.  Viime kesänä kävin Sitgesissä ja tänä kesänä aivan ihanassa Cadaquesissä. Sitgesiin pääsee junalla, mutta Cadaquesiin mentäessä pitää vuokrata auto. Cadaques on Dalin toinen kotikaupunki ja kaupunki on tunnettu siitä, että siellä on ollut enemmän taiteilijoita asukaslukuunsa nähden kuin yhdessäkään toisessa kaupungissa. Suosittelen varsinkin Cadaquesia erittäin lämpimästi.

Vierailin viime vuonna myös Segura Viudaksen viinitilalla ja sinne pääsi kätevästi junalla. Päivä kului viinejä maistellen ja viinitilaan tutustuen. Ystäväni on käynyt maistelemassa Freixenetin kuohuvaa heidän tilallaan ja suositteli paikkaa myös todella lämpimästi. Eli vaihtoehtoja löytyy.

Ystävät rakkaat, toivottavasti näistä vinkeistä oli jotakin apua. Lisätietoa saatte minulta kysymällä. Autan teitä enemmän kuin mielelläni, sillä näitä juttuja kirjoitettaessa pääsee itsekin ihan lomafiilikseen :).


64 Responses to “Vinkkejä Barcelonaan matkaaville”

 1. Avatar Huli sanoo:

  Voi toi artisokka&romesco-kastike kuulosti hyvältä! Googletin sen heti ja harmikseni huomasin kastikkeen sisältävän pähkinää (jolle olen siis allerginen). Mutta artisokkia on tarkoituksena tänä kesänä grillailla, yhden reseptin olen jo netistä kaivanut, sitä täytyykin kokeilla nopsasti. :)

  Kiitos muuten kattavasta postauksesta! Barcelona kuuluu myös mun suosikkeihin, ja nyt mulla on ainakin pari uutta ravintolaa, missä täytyy ensi kerralla käydä. :)

  • Avatar Sofié sanoo:

   No eikö kuulostakin. No mutta voithan aina tehdä oman version ilman pähkinää?

   Oleppas hyvä :)

   Barcelonaan on aina kiva palata ja mietinkin juuri, että sinne olisi kiva mennä vaikka uudeksi vuodeksi. Barcelona on jollain lailla todella helppo ja siellä on kaikille kaikkea :)

 2. Avatar Vierailija: Huli sanoo:

  Voi toi artisokka&romesco-kastike kuulosti hyvältä! Googletin sen heti ja harmikseni huomasin kastikkeen sisältävän pähkinää (jolle olen siis allerginen). Mutta artisokkia on tarkoituksena tänä kesänä grillailla, yhden reseptin olen jo netistä kaivanut, sitä täytyykin kokeilla nopsasti. :)Kiitos muuten kattavasta postauksesta! Barcelona kuuluu myös mun suosikkeihin, ja nyt mulla on ainakin pari uutta ravintolaa, missä täytyy ensi kerralla käydä. :)

 3. Avatar Loana sanoo:

  Huomenta!

  Ihania vinkkejä! Kiitos:))..tästä oli hyötyä.
  Ja blogisi on vaan niin ihana..piristävää!!

  Ja ai niin tiedätkö onko Pretty Ballerinas avattu keskustaan?

  • Avatar Sofié sanoo:

   Hei :))

   Mahtavaa! Minulla olisi vaikka kuinka monta vinkkiä vielä lisää, mutta sitten postauksestani olisi tullut kilometrin mittainen :)

   Eli kysykää ihan mitä vain vaikka kuntosalista lähtien :)

   Sain heiltä itseasiassa mailia ja sen pitäisi avautua ihan näinä hetkinä. Liike majailee Espalla muutaman kuukauden :)

 4. Avatar Vierailija: Loana sanoo:

  Huomenta!Ihania vinkkejä! Kiitos:))..tästä oli hyötyä.Ja blogisi on vaan niin ihana..piristävää!!Ja ai niin tiedätkö onko Pretty Ballerinas avattu keskustaan?

 5. Avatar Merituuli sanoo:

  Me Rakastuimme koko perhe Barcelonaan. Palasimme juhannukseksi ja ihmetteliemme kaikille, miten ihana Barcelona on: rantaloma ja kaupunkiloma yhdistettynä!

  Tibidabossa emme käyneet, mutta seuraavalla kerralla sitten. Onko paljon hauskempaa paikan nimeä?

  Samaa mieltä suihkulähteestä!

  Me kyllä ihastelimme kaikkea Gaudin tekemää. Tuleva tokaluokkalaisemme on kiinnostunut arkkitehtuurista ja voit uskoa että hän kierteli kamera kädessä ihmetellen.

  Kävitkö kurkkaamassa Tickets-postauksemme? Se oli se Ferran Adrianin ravintola josta sinulle ravintolakierroksella puhuin. Ihan huippupaikka tunnelman, makujen ja…kaiken puolesta! Teen varmaan huomenna viimeisen Barcelona-postauksen – tällä erää. Sillä se on kaupunki jonne varmasti palaamme!

  • Avatar Sofié sanoo:

   No näin olen vähän rivien välistä lueskellut :)

   No Tibidabo oli hivenen ehkä pettymys sillä luulin sen olevan hivenen isompi. Laitan pettymyksen tunteeni kyllä vähän sen kaatosateen piikkiin, eli sinne kannattaa suunnata aurinkoisella ilmalla.

   Siis tottakai ne olivat hienoja, mutta en kyllä ne itse nähtyäni enää jonottaisi toista kertaa. Suihkulähteelle tosin suuntaan joka kerta.

   Kävin!!Siis heillähän oli Rosessa myös ravintola ja jonkinnäköinen kokkikoulu, mutta se suljettiin viime syksynä. Ticketsiin täytyy kyllä mennä ensi kerralla :)

   Pitää tulla lukemaan :))

 6. Avatar Vierailija: Merituuli sanoo:

  Me Rakastuimme koko perhe Barcelonaan. Palasimme juhannukseksi ja ihmetteliemme kaikille, miten ihana Barcelona on: rantaloma ja kaupunkiloma yhdistettynä! Tibidabossa emme käyneet, mutta seuraavalla kerralla sitten. Onko paljon hauskempaa paikan nimeä?Samaa mieltä suihkulähteestä!Me kyllä ihastelimme kaikkea Gaudin tekemää. Tuleva tokaluokkalaisemme on kiinnostunut arkkitehtuurista ja voit uskoa että hän kierteli kamera kädessä ihmetellen. Kävitkö kurkkaamassa Tickets-postauksemme? Se oli se Ferran Adrianin ravintola josta sinulle ravintolakierroksella puhuin. Ihan huippupaikka tunnelman, makujen ja…kaiken puolesta! Teen varmaan huomenna viimeisen Barcelona-postauksen – tällä erää. Sillä se on kaupunki jonne varmasti palaamme!

 7. Avatar Katrine sanoo:

  Ihana postaus, arvaa tuliko matkakuume :) Olen ensi kesänä lähdössä viikoksi tai pariksi Barcelonaan kielikurssille, mutta aion kyllä oppituntien lisäksi hyödyntää vinkkejäsi ja tutustua kaupunkiin ja shoppailumahdollisuuksiin, etenkin juuri Pretty Ballerinas ja Tiffany’s houkuttaa :) Se on ensimmäinen kertani Barcelonassa ja Espanjassa, ja vaikka aikaa on vielä vuosi jäljellä, odotan matkaa innolla!

  • Avatar Sofié sanoo:

   Oi mikä opintomatka kohde! No parhaiten kyllä sitä kieltä oppii ihan siellä paikallisten keskuudessa puhuen. Oma espanjani tosin pohjautuu Almodovarin elokuviin ja Serranon perheeseen. Äännän ja sovellan myös rasnkalaisia sanoja espanjalaisittain. Välillä onneksi saan asiani myös perille :)

   Kuulostaa niin ihanalle reissulle! Barcelona on vain niin ihana. Suosittelen katsomaan myös elokuvan Vicky Christina Barcelonan, sillä jos jollain pääsee Barcelonan fiilikseen ;)

 8. Avatar Vierailija: Katrine sanoo:

  Ihana postaus, arvaa tuliko matkakuume :) Olen ensi kesänä lähdössä viikoksi tai pariksi Barcelonaan kielikurssille, mutta aion kyllä oppituntien lisäksi hyödyntää vinkkejäsi ja tutustua kaupunkiin ja shoppailumahdollisuuksiin, etenkin juuri Pretty Ballerinas ja Tiffany’s houkuttaa :) Se on ensimmäinen kertani Barcelonassa ja Espanjassa, ja vaikka aikaa on vielä vuosi jäljellä, odotan matkaa innolla!

 9. Avatar Ellu sanoo:

  Hei!

  Aivan pakko kommentoida, sillä Barcelona on niin lähellä sydäntäni!

  Käsittääkseni Harlem Jazz Club ei ole Ravalissa vaan Barri Góticissa (Barrio Gótico), mikä on öisin hieman rauhatonta aluetta.

  Raval on barcelonalaisten keskuudessa nostanut imagoaan viime vuosina ja olen itse siellä laitamilla asunut. Tosiaan taskuvarkauksia (ja varkauksia) tapahtuu, mutta niitä tapahtuu myös muualla Barcelonassa turistien suosimilla alueilla. Muuten kaupunginosa ei mielestäni ole erityisen vaarallinen, varsinkaan päivisin. Öisin en kehota liikkumaan yksin keskustan (Raval-Barri Gótic) alueella oikein missään.

  Ravalissa sijaitsee modernin taiteen museo – MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, joka on ympäristön ravintoloineen ja kahviloineen barcelonalaisten suosiossa. Suosittelen!

  • Avatar Sofié sanoo:

   Kiva kuulla <3

   Okei, no meni vähän kaupunginosat sekaisin, mutta kumminkaan se alue ei ole ehkä se kaikista miellyttävin alue. Edes espanjalaiset ystäväni eivät suostu kävelemään alueilla illan tullen ja minun silmiini osui ainakin liian avoin huumeidenkäyttö ja prostituutio, niin en kokenut aluetta ihan hirmuisen miellyttäväksi. Ja tuttavapiirissäni on muutamia tapauksia, joissa on käynyt hivenen huonosti.

   Mutta se on totta, että ei se aina ole siitä alueesta kiinni, sillä Barcelonassa voi joutua ryöstetyksi ihan lentokentän lounge-alueellakin. Näin on myös käynyt :/

   Joo, olenkin kävellyt siitä ohi :))

 10. Avatar Vierailija: Ellu sanoo:

  Hei!Aivan pakko kommentoida, sillä Barcelona on niin lähellä sydäntäni!Käsittääkseni Harlem Jazz Club ei ole Ravalissa vaan Barri Góticissa (Barrio Gótico), mikä on öisin hieman rauhatonta aluetta. Raval on barcelonalaisten keskuudessa nostanut imagoaan viime vuosina ja olen itse siellä laitamilla asunut. Tosiaan taskuvarkauksia (ja varkauksia) tapahtuu, mutta niitä tapahtuu myös muualla Barcelonassa turistien suosimilla alueilla. Muuten kaupunginosa ei mielestäni ole erityisen vaarallinen, varsinkaan päivisin. Öisin en kehota liikkumaan yksin keskustan (Raval-Barri Gótic) alueella oikein missään.Ravalissa sijaitsee modernin taiteen museo – MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, joka on ympäristön ravintoloineen ja kahviloineen barcelonalaisten suosiossa. Suosittelen!

 11. Avatar Minni sanoo:

  Hei! Suosittele muutamia hyviä hotelleja :) Miltä alueelta itse varaisit hotellin?

  • Avatar Sofié sanoo:

   Siis ensimmäisellä kerralla vuokrasin asunnon hotellin sijasta, toisella kerralla asuin yhdellä ystävälläni ja kolmannella kerralla asuin toisen ystäväni vanhemmilla.

 12. Avatar Vierailija: Minni sanoo:

  Hei! Suosittele muutamia hyviä hotelleja :) Miltä alueelta itse varaisit hotellin?

 13. Avatar Somppu sanoo:

  Aivan mahtavia vinkkejä!:) Tiedätkö pystyykö Massimo Duttin laukkuja, vaateita, kenkiä yms. tilaamaan Suomeen?:)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Kiva kuulla :)

   No ei pysty ei ://
   Aarvaa olisinko tilaillut niitä ja cashmere-paitoja jo läjäpäin tänne Suomeen?? Ruotsissa taitaa olla meitä lähin myymälä.

 14. Avatar Vierailija: Somppu sanoo:

  Aivan mahtavia vinkkejä!:) Tiedätkö pystyykö Massimo Duttin laukkuja, vaateita, kenkiä yms. tilaamaan Suomeen?:)

 15. Avatar Sonja sanoo:

  Tosi hyödyllinen postaus, itse haaveilen matkasta Barcelonaan aika paljonkin… :)
  Sun kuvat on kyllä niin ihania että jos kuvittaisit joskus matkaoppaan niin olisin kyllä ensimmäisenä jonossa ostamassa sen ;) Ihanaa ja aurinkoista kesää ihana Sofie! :)

  • Avatar Sofié sanoo:

   No tosi kiva kuulla :)
   Oli siis vaivansa arvoinen!

   Hih, no olen kyllä antanut muutamalle firmalle vähän palautetta, että kuvaston kuvat voisi upgradeta sieltä 1900-luvulta tänne 2000 luvulle ;)

   Moni matkakohde ei pääse oikeuksiinsa jos kuvat ovat kymmenen vuotta vanhoja.

   Voi kiitos samoin ihana Sonja :)

 16. Avatar Vierailija: Sonja sanoo:

  Tosi hyödyllinen postaus, itse haaveilen matkasta Barcelonaan aika paljonkin… :)Sun kuvat on kyllä niin ihania että jos kuvittaisit joskus matkaoppaan niin olisin kyllä ensimmäisenä jonossa ostamassa sen ;) Ihanaa ja aurinkoista kesää ihana Sofie! :)

 17. Avatar Fiipi sanoo:

  Voi eiiiiii! Haluan tuonne! Ja ois ihan kiva käydä samalla katsomassa vaikka futistakin mutta ne liput taitaa olla aika haluttua tavaraa. Tosi kivoja vinkkejä, aion kyllä ottaa vinkistä vaarin! Kaupunki kun on mulle täysin outo mutta netistä onneksi saa hyvää tietoa. Kukkaron suuta siis kireämmälle ja matkarahoja säästämään!
  Tässä jahkaan juuri varaanko Tukholman matkaa vai en. Täältä Tukholmaan lähtö ei ole niin helppoa kuin esim Helsingistä, mutta kun haluan sinne! Oon kyllä miettiny että samalla rahalla kun lähden Tukholmaan 3 yöksi, maksaisin vkon loman Turkissa, mutta kun en halua sinne. Ihan tuli tippa linssiin eilen kun katsoin tallennuksesta hetken viime vuoden Allsångia jossa olin. Miten sen voisi jättää väliin? Ei mitenkään.

  • Avatar Sofié sanoo:

   No niin minäkin tas uudestaan :)

   Se on itseasiassa ainut asia mitä en ole Barcelonassa vielä tehnyt. No joskus joutuu tekemään uhrauksia, jotta pääsee tällaisiin ihaniin paikkoihin :)

   Me itseasiassa mietitään samaa, lähtekö vaiko ei. Ne kahden yön lomat ovat tällä hetkellä vain ihan huimissa hinnoissa :(

   Se oli kyllä ihana <3. Tottakai sinun on päästävä sinne :)

   • Avatar Fiipi sanoo:

    Elämä on uhrauksia, mutta toivon aina että kun yhden oven sulkee, aukeaisi ikkuna :)
    Vieläkin jahkaan varaanko vai en. Aluksi oli tarkoitus olla nyt vkon päästä Tukholmassa mutta en voinutkaan pitää lomaa silloin ja muutenkin lentojen hinnat pompsahti ylös. Nyt eilen Allsångin lopuksi Måns kertoi että ensi vkolla on vieraana Loreenin lisäksi (siksi olin lähdössä nyt) Aleksander Rybak! Voi eiiiiiiii!

 18. Avatar Vierailija: Fiipi sanoo:

  Voi eiiiiii! Haluan tuonne! Ja ois ihan kiva käydä samalla katsomassa vaikka futistakin mutta ne liput taitaa olla aika haluttua tavaraa. Tosi kivoja vinkkejä, aion kyllä ottaa vinkistä vaarin! Kaupunki kun on mulle täysin outo mutta netistä onneksi saa hyvää tietoa. Kukkaron suuta siis kireämmälle ja matkarahoja säästämään!Tässä jahkaan juuri varaanko Tukholman matkaa vai en. Täältä Tukholmaan lähtö ei ole niin helppoa kuin esim Helsingistä, mutta kun haluan sinne! Oon kyllä miettiny että samalla rahalla kun lähden Tukholmaan 3 yöksi, maksaisin vkon loman Turkissa, mutta kun en halua sinne. Ihan tuli tippa linssiin eilen kun katsoin tallennuksesta hetken viime vuoden Allsångia jossa olin. Miten sen voisi jättää väliin? Ei mitenkään.

 19. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  No eikö kuulostakin. No mutta voithan aina tehdä oman version ilman pähkinää?Oleppas hyvä :)Barcelonaan on aina kiva palata ja mietinkin juuri, että sinne olisi kiva mennä vaikka uudeksi vuodeksi. Barcelona on jollain lailla todella helppo ja siellä on kaikille kaikkea :)

 20. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Hei :))Mahtavaa! Minulla olisi vaikka kuinka monta vinkkiä vielä lisää, mutta sitten postauksestani olisi tullut kilometrin mittainen :)Eli kysykää ihan mitä vain vaikka kuntosalista lähtien :)Sain heiltä itseasiassa mailia ja sen pitäisi avautua ihan näinä hetkinä. Liike majailee Espalla muutaman kuukauden :)

 21. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  No näin olen vähän rivien välistä lueskellut :)No Tibidabo oli hivenen ehkä pettymys sillä luulin sen olevan hivenen isompi. Laitan pettymyksen tunteeni kyllä vähän sen kaatosateen piikkiin, eli sinne kannattaa suunnata aurinkoisella ilmalla. Siis tottakai ne olivat hienoja, mutta en kyllä ne itse nähtyäni enää jonottaisi toista kertaa. Suihkulähteelle tosin suuntaan joka kerta.Kävin!!Siis heillähän oli Rosessa myös ravintola ja jonkinnäköinen kokkikoulu, mutta se suljettiin viime syksynä. Ticketsiin täytyy kyllä mennä ensi kerralla :)Pitää tulla lukemaan :))

 22. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Oi mikä opintomatka kohde! No parhaiten kyllä sitä kieltä oppii ihan siellä paikallisten keskuudessa puhuen. Oma espanjani tosin pohjautuu Almodovarin elokuviin ja Serranon perheeseen. Äännän ja sovellan myös rasnkalaisia sanoja espanjalaisittain. Välillä onneksi saan asiani myös perille :)Kuulostaa niin ihanalle reissulle! Barcelona on vain niin ihana. Suosittelen katsomaan myös elokuvan Vicky Christina Barcelonan, sillä jos jollain pääsee Barcelonan fiilikseen ;)

 23. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Kiva kuulla <3Okei, no meni vähän kaupunginosat sekaisin, mutta kumminkaan se alue ei ole ehkä se kaikista miellyttävin alue. Edes espanjalaiset ystäväni eivät suostu kävelemään alueilla illan tullen ja minun silmiini osui ainakin liian avoin huumeidenkäyttö ja prostituutio, niin en kokenut aluetta ihan hirmuisen miellyttäväksi. Ja tuttavapiirissäni on muutamia tapauksia, joissa on käynyt hivenen huonosti.Mutta se on totta, että ei se aina ole siitä alueesta kiinni, sillä Barcelonassa voi joutua ryöstetyksi ihan lentokentän lounge-alueellakin. Näin on myös käynyt :/Joo, olenkin kävellyt siitä ohi :))

 24. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Siis ensimmäisellä kerralla vuokrasin asunnon hotellin sijasta, toisella kerralla asuin yhdellä ystävälläni ja kolmannella kerralla asuin toisen ystäväni vanhemmilla.

 25. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Kiva kuulla :)No ei pysty ei ://Aarvaa olisinko tilaillut niitä ja cashmere-paitoja jo läjäpäin tänne Suomeen?? Ruotsissa taitaa olla meitä lähin myymälä.

 26. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  No tosi kiva kuulla :)Oli siis vaivansa arvoinen!Hih, no olen kyllä antanut muutamalle firmalle vähän palautetta, että kuvaston kuvat voisi upgradeta sieltä 1900-luvulta tänne 2000 luvulle ;)Moni matkakohde ei pääse oikeuksiinsa jos kuvat ovat kymmenen vuotta vanhoja. Voi kiitos samoin ihana Sonja :)

 27. Avatar getpalmd sanoo:

  Ihania tunnelmakuvia, kyllä tuonne on pakko päästä ASAP :)

 28. Avatar Vierailija: getpalmd sanoo:

  Ihania tunnelmakuvia, kyllä tuonne on pakko päästä ASAP :)

 29. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  No niin minäkin tas uudestaan :)Se on itseasiassa ainut asia mitä en ole Barcelonassa vielä tehnyt. No joskus joutuu tekemään uhrauksia, jotta pääsee tällaisiin ihaniin paikkoihin :)Me itseasiassa mietitään samaa, lähtekö vaiko ei. Ne kahden yön lomat ovat tällä hetkellä vain ihan huimissa hinnoissa :(Se oli kyllä ihana <3. Tottakai sinun on päästävä sinne :)

 30. Avatar Jutta sanoo:

  Moi!!

  Ensimmäistä kertaa olen lukemassa blogiasi ja kivalta vaikuttaa!! Oli ihan pakko kommentoida, sillä kävin juuri Sagrada Familiassa sisällä ja se oli aivan upea!!!! Se on sisältä oikeastaan valmis ja aiva mahtava! Vielä pari vuotta sitten se täynnä rakennustelineitä, mutta nyt ne on poistettu! Suosittelen ehdottomasti käymään. Jos menet illalla vähän ennen sulkemista ei tarvitse edes jonottaa! Siellä on myös alhaalla museo kirkon rakennusvaiheista…. Mutta Joo ei muuta. :D

  • Avatar Sofié sanoo:

   Oikeastiko? Viimeeksi kun kävin siellä niin se oli täynnä vain niitä rakennustelineiä. No höh, olisipa pitänyt käydä uudestaan. Joo, siellä alakerrassa olen käynyt kerran :)

   Kiitos kun kommentoit ja korjasit :)

 31. Avatar Vierailija: Jutta sanoo:

  Moi!! Ensimmäistä kertaa olen lukemassa blogiasi ja kivalta vaikuttaa!! Oli ihan pakko kommentoida, sillä kävin juuri Sagrada Familiassa sisällä ja se oli aivan upea!!!! Se on sisältä oikeastaan valmis ja aiva mahtava! Vielä pari vuotta sitten se täynnä rakennustelineitä, mutta nyt ne on poistettu! Suosittelen ehdottomasti käymään. Jos menet illalla vähän ennen sulkemista ei tarvitse edes jonottaa! Siellä on myös alhaalla museo kirkon rakennusvaiheista…. Mutta Joo ei muuta. :D

 32. Avatar Merituuli sanoo:

  Me taas ei jonotettu juuri minnekään, ehkä maksimissaan 10 minuuttia (sitä ei lasketa). Jonottaminen kyllä latistaa fiilistä.

  Mekin tykättiin Sagrada Familiasta juuri tuon valoisuuden ja raikkauden vuoksi.

  Kyllä mekin vähän vierastettiin Ravalia. Haettiin lasten kanssa aamupalaa yhdeksän aikoihin ja prostituutio oli silloinkin niin räikeää + muuten fiilis jokapuolella ”outo”, että empä menisi yksin tai pimeällä. Ja me emme ole ihan hysteerisiä.

  • Avatar Sofié sanoo:

   No jopas teillä on käynyt tuuri! En välitä jos joutuu jonottamaan alle puoli tuntia, mutta kun sen yli mennään niin sitten menee kyllä se fiilis.

   Kiva kuulla. Olisin ehkä voinut jonottaa uudelleen, jos se kerta olisi nyt valmis. Silloin toissa vuonna se oli ihan täynnä vain niitä rakennustelineitä..

   Niin, olin myös koko ajan vähän varpaillani. Tai olen kyllä kulkenut yöllä ties missä ja yksinkin, mutta ikinä minulla ei ole ollut jollain lailla niin turvaton olo. Minua ei niinkään haittaa se prostituutio tai harvemmin he ehkä mitään tekisivät, mutta ne huumeidenkäytäjät. Niistä kun ei ikinä tiedä :(

 33. Avatar Vierailija: Merituuli sanoo:

  Me taas ei jonotettu juuri minnekään, ehkä maksimissaan 10 minuuttia (sitä ei lasketa). Jonottaminen kyllä latistaa fiilistä.Mekin tykättiin Sagrada Familiasta juuri tuon valoisuuden ja raikkauden vuoksi. Kyllä mekin vähän vierastettiin Ravalia. Haettiin lasten kanssa aamupalaa yhdeksän aikoihin ja prostituutio oli silloinkin niin räikeää + muuten fiilis jokapuolella ”outo”, että empä menisi yksin tai pimeällä. Ja me emme ole ihan hysteerisiä.

 34. Avatar Anni sanoo:

  Olen Ravalista aivan samaa mieltä kanssasi. Asuin siellä jonkun aikaa ja minut ryöstettiin kadulla kahdesti ja yhden kerran heräsin siihen kun kotiini yritti tulla joku narkkari keskellä yötä. Se oli todella epämiellyttävää ja sen yön jälkeen aloin etsimään uutta kotia.

  Kiitos aivan mahtavasta blogista! Tämä on itseasiassa ainut blogi mitä seuraan aktiivisesti :)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Yök, onpas ikävää :(

   Juuri tuollaisia tarinoita olen kuullut, että asuntoihin ollaan murtauduttu ja vähän vielä niitä ikävämpiäkin juttuja on tapahtunut :(. Itse en kyllä näin pienehkönä naisena haluaisi kävellä iltasella Ravalissa yhtään yksin. Onneksi sait uuden kodin, eikä mitään ryöstöjä ikävämpiä juttuja kerennyt tapahtua :)

   Kiva kuulla, että tykkäät :)

 35. Avatar Vierailija: Anni sanoo:

  Olen Ravalista aivan samaa mieltä kanssasi. Asuin siellä jonkun aikaa ja minut ryöstettiin kadulla kahdesti ja yhden kerran heräsin siihen kun kotiini yritti tulla joku narkkari keskellä yötä. Se oli todella epämiellyttävää ja sen yön jälkeen aloin etsimään uutta kotia. Kiitos aivan mahtavasta blogista! Tämä on itseasiassa ainut blogi mitä seuraan aktiivisesti :)

 36. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  No niin on :))

 37. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Oikeastiko? Viimeeksi kun kävin siellä niin se oli täynnä vain niitä rakennustelineiä. No höh, olisipa pitänyt käydä uudestaan. Joo, siellä alakerrassa olen käynyt kerran :)Kiitos kun kommentoit ja korjasit :)

 38. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  No jopas teillä on käynyt tuuri! En välitä jos joutuu jonottamaan alle puoli tuntia, mutta kun sen yli mennään niin sitten menee kyllä se fiilis. Kiva kuulla. Olisin ehkä voinut jonottaa uudelleen, jos se kerta olisi nyt valmis. Silloin toissa vuonna se oli ihan täynnä vain niitä rakennustelineitä..Niin, olin myös koko ajan vähän varpaillani. Tai olen kyllä kulkenut yöllä ties missä ja yksinkin, mutta ikinä minulla ei ole ollut jollain lailla niin turvaton olo. Minua ei niinkään haittaa se prostituutio tai harvemmin he ehkä mitään tekisivät, mutta ne huumeidenkäytäjät. Niistä kun ei ikinä tiedä :(

 39. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Yök, onpas ikävää :(Juuri tuollaisia tarinoita olen kuullut, että asuntoihin ollaan murtauduttu ja vähän vielä niitä ikävämpiäkin juttuja on tapahtunut :(. Itse en kyllä näin pienehkönä naisena haluaisi kävellä iltasella Ravalissa yhtään yksin. Onneksi sait uuden kodin, eikä mitään ryöstöjä ikävämpiä juttuja kerennyt tapahtua :)Kiva kuulla, että tykkäät :)

 40. Avatar Vierailija: Fiipi sanoo:

  Elämä on uhrauksia, mutta toivon aina että kun yhden oven sulkee, aukeaisi ikkuna :)Vieläkin jahkaan varaanko vai en. Aluksi oli tarkoitus olla nyt vkon päästä Tukholmassa mutta en voinutkaan pitää lomaa silloin ja muutenkin lentojen hinnat pompsahti ylös. Nyt eilen Allsångin lopuksi Måns kertoi että ensi vkolla on vieraana Loreenin lisäksi (siksi olin lähdössä nyt) Aleksander Rybak! Voi eiiiiiiii!

 41. Avatar Ms. E sanoo:

  Hei kävitkö missään ihanassa tavaratalossa ? :) Sellainen kiinnostaisi sadepäivän varalle ;)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Siis Barcelonan keskustassa on esimerkiksi sellainen tavaratalo kuin El Corte Inglés. Se sijaitsee siinä ihan ydinkeskustassa, Passeig de Gracialla. Ostoskeskuksia taasen löytyy muun muassa satamasta ja vähän kauempaa keskustasta :)

 42. Avatar Vierailija: Ms. E sanoo:

  Hei kävitkö missään ihanassa tavaratalossa ? :) Sellainen kiinnostaisi sadepäivän varalle ;)

 43. Avatar Linda sanoo:

  Voi kiitos näistä vinkeistä. Mähän sain tästä vinkkiä jo hotellin valinnankin suhteen. Päiväretki viinitilalle? Kuulostaa aivan mahtavalta. Nyt vaan lomasuunnitelmat vireille :)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Voi oleppas hyvä :))

   Voisin kirjoitella näistä vaikka kuinka paljon :)
   Siis viinitiloille pääsee Catalunian asemalta melkein suoraan viinitilojen portille. Mutta suosittelen kumminkin varmistamaan, että ne ovat auki. Oi ihanaa, mä haluan myös!

 44. Avatar Vierailija: Linda sanoo:

  Voi kiitos näistä vinkeistä. Mähän sain tästä vinkkiä jo hotellin valinnankin suhteen. Päiväretki viinitilalle? Kuulostaa aivan mahtavalta. Nyt vaan lomasuunnitelmat vireille :)

 45. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Siis Barcelonan keskustassa on esimerkiksi sellainen tavaratalo kuin El Corte Inglés. Se sijaitsee siinä ihan ydinkeskustassa, Passeig de Gracialla. Ostoskeskuksia taasen löytyy muun muassa satamasta ja vähän kauempaa keskustasta :)

 46. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Voi oleppas hyvä :))Voisin kirjoitella näistä vaikka kuinka paljon :)Siis viinitiloille pääsee Catalunian asemalta melkein suoraan viinitilojen portille. Mutta suosittelen kumminkin varmistamaan, että ne ovat auki. Oi ihanaa, mä haluan myös!

 47. Avatar Päivi sanoo:

  Kivasti olet bongannut myös minulle mielenkiintoisia paikkoja, olen asunut nimittäin nyt 1,5 vuotta Barcelonassa Passeig de Gracialla.. Kaupunki vaan vie sydämen mennessään:)

 48. Avatar Vierailija: Päivi sanoo:

  Kivasti olet bongannut myös minulle mielenkiintoisia paikkoja, olen asunut nimittäin nyt 1,5 vuotta Barcelonassa Passeig de Gracialla.. Kaupunki vaan vie sydämen mennessään:)

Kommentoi