Easter table setting

lauantai 07. huhtikuun 2012

Tässä kuvia pääsiäiskattauksestani jonka tein yhteistyössä Iittalan kanssa. Idean kattauksen värimaailmaan sain noista kuvissa nähtävistä koristemunistani. Koin kumminkin, että ihan mustavalkoinen kattaus olisi ollut näin keväällä varsinkin vähän tylsähkö niin lisäsin kattaukseen nuo Iittalan uudet Rion ruskean sävyiset Kartio-lasit. Lasien lisäämisenkin jälkeen kattaus näytti hivenen elottomalta, joten lisäsin kattaukseen oman oranssin KoKo-kaatimeni.

Pöytäliinana toimii Iittalan pellavainen kaitaliina, jonka ostin tässä hiljattain. Olen ollut hivenen kyllästynyt Mango-aterimiini joten ostin tässä vähän aikaa sitten itselleni synttärilahjaksi Iittalan Citterio-aterimet. Kuvassa näkyvät Essence-lasit ovat minun, mutta Kartio-lasit ovat minulla kuvauslainassa.

Alkukeittolautasena on Teema-sarjan kuppi. Alkupala- ja salaattilautasena käytin myöskin Teeman mustaa aluslautasta. Pääruokalautasena käytin Taika-sarjan mustavalkoista pöllö kuvioin varustettua lautasta. Tuo Taika-lautanen ei ollut ollenkaan pöllömpi vaihtoehto ;). Mielestäni juurikin tällä tavoin kokoamalla kattauksen eri astiasarjoista saadaan aikaan kiva ja keveämpi lopputulos. Mietin että lopputulos olisi ollut ehkä hivenen raskas jos olisin kattanut pöydän pelkästään Taika-sarjaa käyttäen, joten päätin keventää kattausta vaihtamalla lautaset ja kupit Teemaan.

Kattausta koristaa munien lisäksi Estrid Ericsonin suunnittelemat pienet vaasit. Ostin ne Svenskt Tennistä Ruotsin blogimatkallani, kun olin vierailemassa Tukholman Design-viikoilla. Tukholman matkallani huomasin eri sisustusliikkeiden olevan pullollaan juurikin tuollaisia pieniä lasisia maljakoita. Itse kumminkin päädyin ostamaan juuri nuo Estridin klassikot.

________________________________________________________________

Above you can see my Easter table setting that I made in collaboration with Iittala, which is my favorite Finnish design company. My decorative Easter eggs were the inspiration for this table setting. First I thought that my Easter table would be black and white, but then I thought that it would be a bit boring especially now in spring.

I colored up my table setting with Iittala Rio brown Kartio glasses and my own Arabia KoKo pitcher. As an appetizer soup bowl I used white Teema bowl.  As an appetizer salad plate I used black Teema plate and the main dish was served from Iittala Taika plate.

I like to combine different series together. I believe that if I only had used Taika dinnerware, the result would have been a bit boring. After combining the series and items together the result was colorful and vivid.

I decorated my table with those ceramic Easter eggs and also with the small vases you can easily spot in the pictures above. I bought those vases from Swedish iconic interior store, Svenskt Tenn while I was visiting the Stockholm Design Week. While I was in Sweden I noticed that the interior stores were packed with different kinds of small glass vases. After seeing those little vases everywhere I decided to buy those Estrid Ericson’s classics to me.


28 Responses to “Easter table setting”

 1. Avatar Mari sanoo:

  Todella onnistunut kattaus. Näyttää ihan minulta :D (Rakastan oranssin yhdistämistä harmaaseen, mustaan ja valkoiseen niin vaatteissa kuin muutenkin).

  • Avatar Sofié sanoo:

   Näenkin sinut juurikin oranssin, keltaisen ja vihreän värin ihmisenä. Sellaisena pirtsakkana ja positiivisena :)

 2. Avatar Vierailija: Mari sanoo:

  Todella onnistunut kattaus. Näyttää ihan minulta :D (Rakastan oranssin yhdistämistä harmaaseen, mustaan ja valkoiseen niin vaatteissa kuin muutenkin).

 3. Avatar -heinie- sanoo:

  Upea kattaus :). Ja tuo oranssi kaadin raikastaa niin hyvin musta valkoista kattausta. Pienet vaasit onkin kiva idea! Vaihtelua pöytään, kun ei aina pitkiä kukkia :)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Minustakin se oli aika kiva :)

   Minulla oli entuudestaan kaadin vaaleanpunaisena, mutta ostin sen myös oranssina. Olen näitä kaadin-ihmisiä :D

   Rakastuion niihin kun kävin Svenskt Tennissä. Niitä on muutamassa eri koossa :)

 4. Avatar Vierailija: -heinie- sanoo:

  Upea kattaus :). Ja tuo oranssi kaadin raikastaa niin hyvin musta valkoista kattausta. Pienet vaasit onkin kiva idea! Vaihtelua pöytään, kun ei aina pitkiä kukkia :)

 5. Avatar Reetta sanoo:

  On kyllä ihana kattaus! Ihanan keväisen vaalea kivalla pääsiäisteemalla tyylikkäästi toteutettuna :)

 6. Avatar Vierailija: Reetta sanoo:

  On kyllä ihana kattaus! Ihanan keväisen vaalea kivalla pääsiäisteemalla tyylikkäästi toteutettuna :)

 7. Avatar Cherriu sanoo:

  Nättiä! Mutta ihan mielenkiinnosta, miksi veitsi ja haarukka ovat vierekkäin?

 8. Avatar Vierailija: Cherriu sanoo:

  Nättiä! Mutta ihan mielenkiinnosta, miksi veitsi ja haarukka ovat vierekkäin?

 9. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Näenkin sinut juurikin oranssin, keltaisen ja vihreän värin ihmisenä. Sellaisena pirtsakkana ja positiivisena :)

 10. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Minustakin se oli aika kiva :)Minulla oli entuudestaan kaadin vaaleanpunaisena, mutta ostin sen myös oranssina. Olen näitä kaadin-ihmisiä :DRakastuion niihin kun kävin Svenskt Tennissä. Niitä on muutamassa eri koossa :)

 11. kivan näköinen kattaus :)

 12. Avatar Vierailija: piikkipaatsama sanoo:

  kivan näköinen kattaus :)

 13. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Kiitos Reetta :))

 14. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Kiitos :)Kokeilin molemmin tavoin, mutta kuvassa ne näyttämät paremmilta vierekkäin.

 15. Avatar Elisabeth sanoo:

  Mistä nuo ihanat munat ovat kotoisin? Nekin Ruotsista? Minkä hintaisia? Upea kattaus, Taika astiasto on helppo yhdistää mustiin ja/tai valkoisiin Teema astiastoihin.

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

  • Avatar Sofié sanoo:

   Ne ovat ihan täältä Vaasasta :)

   Luulin aluksi niitä Tine K:n muniksi, mutta olikin joku tuntemattomampi merkki. Munat olivat myös todella edulliset 3-5 € kpl :)

 16. Avatar Vierailija: Elisabeth sanoo:

  Mistä nuo ihanat munat ovat kotoisin? Nekin Ruotsista? Minkä hintaisia? Upea kattaus, Taika astiasto on helppo yhdistää mustiin ja/tai valkoisiin Teema astiastoihin.xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

 17. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Kiitos :)

 18. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Ne ovat ihan täältä Vaasasta :)Luulin aluksi niitä Tine K:n muniksi, mutta olikin joku tuntemattomampi merkki. Munat olivat myös todella edulliset 3-5 ? kpl :)

 19. Avatar Tickler sanoo:

  Kaunista! Meillä on mattaiset Citterio 2000 aterimet, joiden valmistus on jo lopetettu. Jos vain joku haluaisi niitä myydä, täydentäisimme mielellämme sarjaamme.

  • Avatar Sofié sanoo:

   Oh no. Se on ikävää kun joku oma keräämä sarja lopetetaan :/.
   Itsekin haluaisin lisää Boy-laseja.

   Oletko koittanut laittaa ilmoitusta tänne?

   http://www.iittala.fi/web/iittalaweb.nsf/fi/iittala_kirpputori

   Mä oon muuten vähän pettynyt noihin Citterioihin. En tiedä mistä johtuu, mutta niihin on tullut heti sellaisia ruostepilkkuja. Tiedän, että se kyseessä on harjattuteräs, mikä on vähän alttiimpi kaikelle, mutta silti vähän ihmettelen.

 20. Avatar Vierailija: Tickler sanoo:

  Kaunista! Meillä on mattaiset Citterio 2000 aterimet, joiden valmistus on jo lopetettu. Jos vain joku haluaisi niitä myydä, täydentäisimme mielellämme sarjaamme.

 21. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Oh no. Se on ikävää kun joku oma keräämä sarja lopetetaan :/.Itsekin haluaisin lisää Boy-laseja.Oletko koittanut laittaa ilmoitusta tänne?http://www.iittala.fi/web/iittalaweb.nsf/fi/iittala_kirpputoriMä oon muuten vähän pettynyt noihin Citterioihin. En tiedä mistä johtuu, mutta niihin on tullut heti sellaisia ruostepilkkuja. Tiedän, että se kyseessä on harjattuteräs, mikä on vähän alttiimpi kaikelle, mutta silti vähän ihmettelen.

Kommentoi