Easter cupcakes

lauantai 24. maaliskuu 2012

Malesiassa asuessani kävin hyvin  usein tankkaamassa sokeritasot pilviin Cupcake Chic -nimisessä muffinssikahvilassa. Cupcake chic on yksi asia mitä kaipaan täällä Suomessa. Terveyteni kannalta tosin on ihan hyvä asia, että en asustele enää kyseisen paikan lähettyvillä. Jos olette menossa Kuala Lumpuriin, niin paikan löytää Pavilion ostoskeskuksen alimmasta kerroksesta.

Olin jo vähän pidemmän aikaa miettinyt, että miksi kotitekoiset muffinssit ovat usein kuivahkoja. Muutaman kokeilun jälkeen tajusin sen puuttuvan ainesosan, vaniljakerman. Vaniljasekoite tuo kuppikakkuihin kivan maun ja halutun kosteuden ja mehevyyden. Tätä taikinaa voi myös halutessaan käyttää  pohjana täytekakkuihin.

Resepti:

9 kpl.

150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
75 g suklaata

Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Vaahdota huoneenlämmin voi ja sokeri, lisää kananmunat sekaan yksitellen.  Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja suklaamurut taikinaan.  Lisää lopuksi vaniljakastike.

Kaada taikina vuokiin ja  paista 200 asteessa 12-15 min. Anna kuppikakkujen viiletä ennen kuorruttamista.

Kuorrute:

200 g Philadelphia-juustoa, 1 dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 1 rkl sitruunamehua.

Sekoita Philadelphia-juusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään kulhossa. Lisää lopuksi sitruunamehu.

___________________________________________

Recipe:

150g of margarine
1 ½ dl of sugar
2 eggs
3 dl wheat flour
2 teaspoons baking powder
3 tablespoons cocoa powder
2 dl  vanilla cream
75 g of chocolate
Chop the chocolate into small pieces. Whip the room temperature butter and sugar.  Add eggs one at a time. Combine all dry ingredients together. Add the dry ingredients and chocolate pieces into dough. Finally, add the vanilla cream.
Pour the dough into cupcake tray and bake at 200 degrees for 12-15 minutes. Let cool the cupcakes cool before adding the frosting.
Frosting:
200g Philadelphia cheese, 1 dl of icing sugar, 1 teaspoon vanilla extract and  tablespoon of  lemon juice

Mix Philadelphia cheese with icing sugar and vanilla extract. Finally, add the lemon juice.


68 Responses to “Easter cupcakes”

 1. Maria sanoo:

  OOH näyttääpä hyviltä :) pitääkin koittaa reseptiä jossain vaiheessa ! Ja kivoja kuvia, kuten aina :D

 2. Vierailija: Maria sanoo:

  OOH näyttääpä hyviltä :) pitääkin koittaa reseptiä jossain vaiheessa ! Ja kivoja kuvia, kuten aina :D

 3. Rosalie sanoo:

  It looks so goooood!

 4. Vierailija: Rosalie sanoo:

  It looks so goooood!

 5. Natalie sanoo:

  Oijj ojj ojj kuinka hyviltä näyttävät.. En kuitenkaan itse ikinä onnistu joten jätän kokeilematta :-D Nimimerkki: 1dl suolaa JA 1dl leivinjauhetta pannaria tehdessäni.. :-D ”mutku ohjeessa luki niin..”

  • Sofié sanoo:

   Hahah :D

   Aikamoinen pannari! Sullahan on mennyt leivinjauhetta koko purkillinen?

   Ylä-asteella muistan yhden koulukaverni laittaneen köksän tunnilla kiisseliin 4dl perunajauhoja ??

   • Natalie sanoo:

    Joo.. Tulkistin ohjeen vähän väärin kun viimesessä ainesosassa luki 1dl. esim. sokeria, ja sen jälkeen luki vaan ”leivinjauhetta, suolaa”, no mä luulin että samanverran niitä sitten… Hemmeti soikoon :D siinähän meni koko leivinjauhepurkki! Ajattelin että tästähän tulee kallista hommaa kun joka kerta kun tekee pannaria täytyy ostaa uus leivinjauhepurkki… ja se suolamäärä, huhhuh! Mutta kun en ole ennen leiponut niin ajattelin että kun kerran ohjeessa niin lukee niin sitten sitä suolaa kans laitetaan se 1dl :D Pannari ei kohonnut milliäkään ja arvaat varmaan miltä maistui.. :D

 6. Vierailija: Natalie sanoo:

  Oijj ojj ojj kuinka hyviltä näyttävät.. En kuitenkaan itse ikinä onnistu joten jätän kokeilematta :-D Nimimerkki: 1dl suolaa JA 1dl leivinjauhetta pannaria tehdessäni.. :-D ”mutku ohjeessa luki niin..”

 7. Norppa sanoo:

  Slurps! Mulla on tänään herkuttelupäivä, joten tulin just tasan oikeaan aikaan katsomaan tätä postausta. :) Kivaa viikonloppua!

 8. Vierailija: Norppa sanoo:

  Slurps! Mulla on tänään herkuttelupäivä, joten tulin just tasan oikeaan aikaan katsomaan tätä postausta. :) Kivaa viikonloppua!

 9. Mona sanoo:

  Oih!!:D NIIIN ihania!!:) Mulla ei varmaan riittäis kärsivällisyys ja osaaminen tuollaisin ihanuuksiin. Oon niin onneton leipuri. Pitäis varmaan alkaa harjotteleen ja tekemään vaikka joka viikko jotain leipomuksia….:)
  Ja taas niiin ihania kuvia oot ottanu <3 Silmä lepää:)

  • Sofié sanoo:

   Hih, kiitos :)

   No ei näihin nyt mitään osaamista tarvita, seuraat vaan ohjetta ;)

   Nää kuvat on kyllä nappassut se parempi puoliskoni :)

 10. Vierailija: Mona sanoo:

  Oih!!:D NIIIN ihania!!:) Mulla ei varmaan riittäis kärsivällisyys ja osaaminen tuollaisin ihanuuksiin. Oon niin onneton leipuri. Pitäis varmaan alkaa harjotteleen ja tekemään vaikka joka viikko jotain leipomuksia?.:)Ja taas niiin ihania kuvia oot ottanu <3 Silmä lepää:)

 11. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hyviä ne ovatkin :)Kiitos:*

 12. Vierailija: Sofié sanoo:

  And those are soooo goooood <3

 13. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hahah :DAikamoinen pannari! Sullahan on mennyt leivinjauhetta koko purkillinen?Ylä-asteella muistan yhden koulukaverni laittaneen köksän tunnilla kiisseliin 4dl perunajauhoja ??

 14. Vierailija: Sofié sanoo:

  No niin on minullakin. Tehdään kohta riimihärkää ;)Aurinkoista viikonloppua!

 15. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hih, kiitos :)No ei näihin nyt mitään osaamista tarvita, seuraat vaan ohjetta ;)Nää kuvat on kyllä nappassut se parempi puoliskoni :)

 16. Suvi sanoo:

  Ihanan helppo ohje, jopa mun kaltaselle tumpelolle! Mieskin näitä vaati tekemään :D

  • Sofié sanoo:

   No tää on toooosi helppo ohje! Eli ihan rohkeesti kokeilemaan :)

   No kivaa, että sulla on siellä syöjä. Itsehän ”joudun” syödä kaiken aina yksin :D

 17. Vierailija: Suvi sanoo:

  Ihanan helppo ohje, jopa mun kaltaselle tumpelolle! Mieskin näitä vaati tekemään :D

 18. Vierailija: Sofié sanoo:

  No tää on toooosi helppo ohje! Eli ihan rohkeesti kokeilemaan :)No kivaa, että sulla on siellä syöjä. Itsehän ”joudun” syödä kaiken aina yksin :D

 19. -heinie- sanoo:

  Oi, näyttääpä niin herkullisilta :). Meinasin jo alkaa leipomaan, mutta vaniljakastike puuttuu…

 20. Vierailija: -heinie- sanoo:

  Oi, näyttääpä niin herkullisilta :). Meinasin jo alkaa leipomaan, mutta vaniljakastike puuttuu…

 21. Lora sanoo:

  Cupcakesit ovat niiiin hyviä, namnam :)

  Kävin eilen hakemassa työkaverille synttärilahjaksi minttusuklaa cupcakesin Lönnrotinkadun Mormor cupcales putiikista(http://www.mormorcupcakes.fi/). Valikoima on pieni mutta herkullisilta näyttivät, kannattavaa poiketa. Mietin juuri viime Ravintolapäivänä, että Helsinkiin tarvittaisiin cupcakes liike joten tuo Mormor tuli kuin tilauksesta :)

  • Sofié sanoo:

   Olitpa ihana työkaveri <3

   Olen lukenut tuosta mormorista, mutta ainakin Anton&Antonista saa Cupcakes by Fridan kuppikakkuja ;)
   Toivottavasti myös Sofién kuppikakkuja saataisi pian jostakin.. Aasiassa kaikki oli stailattu niin viimeisen päälle. Unelmissani olisi sellainen vaaleanpunaisen ja mintun pläjäys, josta voisin hakea päivttäisen kuppikakkuni :)

   Olen muuten tilannut ulkomailta sellaisia sieviä boxeja joihin voin pakata kuppikakkuja :)

   • Lora sanoo:

    Cupcakes by Fridan nettisivuja piti mennä heti kurkkimaan, aikas syötävän näköisiä herkkuja. Pidänkin mielessä Anton & Antonin kaupan, kiitos vinkistä :)

    Toivottavasti sinun herkkujasi on joskus saatavilla, asiakaskuntaa varmasti riittäisi :)
    Oman pienen kahvilan/herkkuputiikin pitäminen olisi kyllä unelmaa. Korkeavuorenkadun putiikit ovat mielestäni niin kivoja, siellä pitäisin itse kyllä mielelläni pientä putiikkia jos lottovoitto tulisi tai ehkä lähtisin takaisin Ausseihin ja avaisin kivan kahvilan johonkin merenrantakaupunkiin ja nauttisin kauniista keleistä ja ihmisten seurasta :)

    Tiedätkös, kun luin Sara La Fountainin Olivia blogista ettei hän ennätä sen parissa jatkamaan sinä tulit mieleeni. Kauniit kuvasi ja herkkusi sopisitte hyvin Oliviaan :)

 22. Vierailija: Lora sanoo:

  Cupcakesit ovat niiiin hyviä, namnam :) Kävin eilen hakemassa työkaverille synttärilahjaksi minttusuklaa cupcakesin Lönnrotinkadun Mormor cupcales putiikista(http://www.mormorcupcakes.fi/). Valikoima on pieni mutta herkullisilta näyttivät, kannattavaa poiketa. Mietin juuri viime Ravintolapäivänä, että Helsinkiin tarvittaisiin cupcakes liike joten tuo Mormor tuli kuin tilauksesta :)

 23. Vierailija: Natalie sanoo:

  Joo.. Tulkistin ohjeen vähän väärin kun viimesessä ainesosassa luki 1dl. esim. sokeria, ja sen jälkeen luki vaan ”leivinjauhetta, suolaa”, no mä luulin että samanverran niitä sitten… Hemmeti soikoon :D siinähän meni koko leivinjauhepurkki! Ajattelin että tästähän tulee kallista hommaa kun joka kerta kun tekee pannaria täytyy ostaa uus leivinjauhepurkki… ja se suolamäärä, huhhuh! Mutta kun en ole ennen leiponut niin ajattelin että kun kerran ohjeessa niin lukee niin sitten sitä suolaa kans laitetaan se 1dl :D Pannari ei kohonnut milliäkään ja arvaat varmaan miltä maistui.. :D

 24. sanni sanoo:

  oma vinkkini meheviin ja kuohkeisiin muffinsseihin on 1prk vaniljarahkaa! pitänee tuota vaniljakastiketta vielä kokeilla :)

  • Sofié sanoo:

   Siis mietin eilen, että mikä ainesosa puuttui eilisistä cupcakeseista ja nyt kun sanoit, niin lisäsin vaniljaseoksen lisäksi taikinaan myös rahkaa :)

   Kokeilin tätä reseptiä ensimmäisen kerran viime elokuussa pidetyissä rapujuhlissa :)

 25. Vierailija: sanni sanoo:

  oma vinkkini meheviin ja kuohkeisiin muffinsseihin on 1prk vaniljarahkaa! pitänee tuota vaniljakastiketta vielä kokeilla :)

 26. Leonor sanoo:

  I want to try this!! looks great:)

  Leonor
  http://thesparklinglemon.blogspot.com/

  • Sofié sanoo:

   Oh, thank you! Btw. I looked your blog and you look absolutely adorable <3 Keep up the positive work!

 27. Vierailija: Leonor sanoo:

  I want to try this!! looks great:)Leonorhttp://thesparklinglemon.blogspot.com/

 28. NannaK sanoo:

  Oih ihanaa kiitos tästä reseptistä :) Meillä tulee ensi viikonloppuna vieraita joten tätä täytyykin testata silloin :)

 29. Vierailija: NannaK sanoo:

  Oih ihanaa kiitos tästä reseptistä :) Meillä tulee ensi viikonloppuna vieraita joten tätä täytyykin testata silloin :)

 30. Vierailija: Sofié sanoo:

  No mutta kastikkeen sijasta voit käyttää myös vaikka maitoa tai rahkaa :)

 31. Vierailija: Sofié sanoo:

  Olitpa ihana työkaveri <3Olen lukenut tuosta mormorista, mutta ainakin Anton&Antonista saa Cupcakes by Fridan kuppikakkuja ;)Toivottavasti myös Sofién kuppikakkuja saataisi pian jostakin.. Aasiassa kaikki oli stailattu niin viimeisen päälle. Unelmissani olisi sellainen vaaleanpunaisen ja mintun pläjäys, josta voisin hakea päivttäisen kuppikakkuni :)Olen muuten tilannut ulkomailta sellaisia sieviä boxeja joihin voin pakata kuppikakkuja :)

 32. Vierailija: Sofié sanoo:

  Siis mietin eilen, että mikä ainesosa puuttui eilisistä cupcakeseista ja nyt kun sanoit, niin lisäsin vaniljaseoksen lisäksi taikinaan myös rahkaa :)Kokeilin tätä reseptiä ensimmäisen kerran viime elokuussa pidetyissä rapujuhlissa :)

 33. Vierailija: Sofié sanoo:

  Oh, thank you! Btw. I looked your blog and you look absolutely adorable <3 Keep up the positive work!

 34. Vierailija: Sofié sanoo:

  Kokeile ihmeessä :)))

 35. Ellis sanoo:

  Cupcakes, niin ajankohtainen aihe! =) Kävin eilen Köpiksessä Serenity Cupcakes -nimisessä paikassa ja kahvilassa oli aivan ihana tunnelma sekä todella herkullinen valikoima kuppikakkuja! Voi kun tähän voisi lisätä kuvan niin voisin liittää maiseman myyntivitriinistä. ;) Jos joku on suuntaamassa Kööpenhaminaan niin suosittelen: http://www.serenitycupcakes.dk/

  • Sofié sanoo:

   Kuppikakut ovat aina ajankohtainen aihe ainakin jos minulta kysytään :D

   OMG mikä paikka! Tykkäsin varsinkin menun ”Bohemian Raspberry” vaihtoehdosta :)

   En ole käynyt kuin Köpiksen kentällä ja olen sinne halunnut jo niin kauan. Viime syksynä köpiksen matka meni ihan sivusuun, kun jäin blogien välisessä kakkukilpailussa toiseksi, itku. Noh, ehkä sitten joskus :))

   Kiitos ihanasta vinkistäsi:*

 36. Vierailija: Ellis sanoo:

  Cupcakes, niin ajankohtainen aihe! =) Kävin eilen Köpiksessä Serenity Cupcakes -nimisessä paikassa ja kahvilassa oli aivan ihana tunnelma sekä todella herkullinen valikoima kuppikakkuja! Voi kun tähän voisi lisätä kuvan niin voisin liittää maiseman myyntivitriinistä. ;) Jos joku on suuntaamassa Kööpenhaminaan niin suosittelen: http://www.serenitycupcakes.dk/

 37. iitu sanoo:

  Nam! Ihanan näkösiä! :) Saatanpa jopa kokeilla tätä reseptiä joku päivä!

  • Sofié sanoo:

   Iitulainen, toivottavasti pääsisin tekemään näitä pian sinulle. Kuorrutteen väri olisi hieman toinen tottakai ;)

 38. Vierailija: iitu sanoo:

  Nam! Ihanan näkösiä! :) Saatanpa jopa kokeilla tätä reseptiä joku päivä!

 39. Vierailija: Sofié sanoo:

  Kuppikakut ovat aina ajankohtainen aihe ainakin jos minulta kysytään :DOMG mikä paikka! Tykkäsin varsinkin menun ”Bohemian Raspberry” vaihtoehdosta :)En ole käynyt kuin Köpiksen kentällä ja olen sinne halunnut jo niin kauan. Viime syksynä köpiksen matka meni ihan sivusuun, kun jäin blogien välisessä kakkukilpailussa toiseksi, itku. Noh, ehkä sitten joskus :))Kiitos ihanasta vinkistäsi:*

 40. Vierailija: Sofié sanoo:

  Iitulainen, toivottavasti pääsisin tekemään näitä pian sinulle. Kuorrutteen väri olisi hieman toinen tottakai ;)

 41. Vierailija: Lora sanoo:

  Cupcakes by Fridan nettisivuja piti mennä heti kurkkimaan, aikas syötävän näköisiä herkkuja. Pidänkin mielessä Anton & Antonin kaupan, kiitos vinkistä :)Toivottavasti sinun herkkujasi on joskus saatavilla, asiakaskuntaa varmasti riittäisi :) Oman pienen kahvilan/herkkuputiikin pitäminen olisi kyllä unelmaa. Korkeavuorenkadun putiikit ovat mielestäni niin kivoja, siellä pitäisin itse kyllä mielelläni pientä putiikkia jos lottovoitto tulisi tai ehkä lähtisin takaisin Ausseihin ja avaisin kivan kahvilan johonkin merenrantakaupunkiin ja nauttisin kauniista keleistä ja ihmisten seurasta :)Tiedätkös, kun luin Sara La Fountainin Olivia blogista ettei hän ennätä sen parissa jatkamaan sinä tulit mieleeni. Kauniit kuvasi ja herkkusi sopisitte hyvin Oliviaan :)

 42. Fiipi sanoo:

  Mums! Näyttää hyviltä! Täytyy kokeilla tuota vaniljakastikevinkkiä, vaikka tällä hetkellä on muffinssien leipominen ollut vähempänä, oon ihastunut tekemään keksejä sinun ohjeella! Huomiseksi teen passionjuustokakun koska äidillä on syntymäpäivä.

  • Sofié sanoo:

   Mullakin on ollut hieman kuivakausi niiden suhteen. Monta kuppikakkukirjaa löytyy kirjahyllystä ja niitä usein ihailen iltojeni ratoksi.

   Oiii, passionjuustokakkua?! Tunkisin itseni kylään jos asuisin hitusen lähempänä ;D!

   • Fiipi sanoo:

    Tervetuloa kakulle, täällä me työpaikalla just kakulla herkuteltiin :)
    Ohje on uusimmasta Maku-lehdestä, kannattaa kokeilla. Laittaisin vain kiilteeseen lisää liivatetta kun näytti valuvan kakun sivuille kun vuuasta otti pois.

 43. Vierailija: Fiipi sanoo:

  Mums! Näyttää hyviltä! Täytyy kokeilla tuota vaniljakastikevinkkiä, vaikka tällä hetkellä on muffinssien leipominen ollut vähempänä, oon ihastunut tekemään keksejä sinun ohjeella! Huomiseksi teen passionjuustokakun koska äidillä on syntymäpäivä.

 44. Vierailija: Sofié sanoo:

  Mullakin on ollut hieman kuivakausi niiden suhteen. Monta kuppikakkukirjaa löytyy kirjahyllystä ja niitä usein ihailen iltojeni ratoksi. Oiii, passionjuustokakkua?! Tunkisin itseni kylään jos asuisin hitusen lähempänä ;D!

 45. Vierailija: Fiipi sanoo:

  Tervetuloa kakulle, täällä me työpaikalla just kakulla herkuteltiin :)Ohje on uusimmasta Maku-lehdestä, kannattaa kokeilla. Laittaisin vain kiilteeseen lisää liivatetta kun näytti valuvan kakun sivuille kun vuuasta otti pois.

 46. Janika sanoo:

  Hei Sofie, löysin vasta kauniin blogisi ja selailin tätä läpi.. Mielenkiintoni kohdistui tämän postaukseen, kun mainitsit, että asuit ennen Malesiassa – olitko kenties vaihdossa vai minkä takia asustelit KL:ssä? Kyselen, koska olen itse asustellut jo kuutisen vuotta täällä Malesian Penang-saarella, tulin ensin vaihto-oppilaana ja nyt elelen täällä onnellisena malesian-intialaisen mieheni kanssa esikoistamme odotellen – laskettu aika ensi viikolla! :)

  • Sofié sanoo:

   Hei :))))

   Voi, elät sitten jännittäviä aikoja. Paljon onnea :)

   Siis olin Kuala Lumpurissa vaihdossa ja kyllä sitä elämää kaipaan vieläkin niin paljon. Se on ollut elämäni parasta aikaa. Ehdottomasti. Toivoisin aina pääseväni takaisin sinne Kuala Lumpurin vilinään :))

   • Janika sanoo:

    Kiitos vain! Lähettelen täältä sinne suuntaan auringonpaistetta ja tätä 32 asteista ilmaa! HIEMAN ehkä liian kuuma ison masun kanssa, puuh ;)

 47. Vierailija: Janika sanoo:

  Hei Sofie, löysin vasta kauniin blogisi ja selailin tätä läpi.. Mielenkiintoni kohdistui tämän postaukseen, kun mainitsit, että asuit ennen Malesiassa – olitko kenties vaihdossa vai minkä takia asustelit KL:ssä? Kyselen, koska olen itse asustellut jo kuutisen vuotta täällä Malesian Penang-saarella, tulin ensin vaihto-oppilaana ja nyt elelen täällä onnellisena malesian-intialaisen mieheni kanssa esikoistamme odotellen – laskettu aika ensi viikolla! :)

 48. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hei :))))Voi, elät sitten jännittäviä aikoja. Paljon onnea :)Siis olin Kuala Lumpurissa vaihdossa ja kyllä sitä elämää kaipaan vieläkin niin paljon. Se on ollut elämäni parasta aikaa. Ehdottomasti. Toivoisin aina pääseväni takaisin sinne Kuala Lumpurin vilinään :))

 49. Vierailija: Janika sanoo:

  Kiitos vain! Lähettelen täältä sinne suuntaan auringonpaistetta ja tätä 32 asteista ilmaa! HIEMAN ehkä liian kuuma ison masun kanssa, puuh ;)

Kommentoi