Easter cupcakes

lauantai 24. maaliskuun 2012

Malesiassa asuessani kävin hyvin  usein tankkaamassa sokeritasot pilviin Cupcake Chic -nimisessä muffinssikahvilassa. Cupcake chic on yksi asia mitä kaipaan täällä Suomessa. Terveyteni kannalta tosin on ihan hyvä asia, että en asustele enää kyseisen paikan lähettyvillä. Jos olette menossa Kuala Lumpuriin, niin paikan löytää Pavilion ostoskeskuksen alimmasta kerroksesta.

Olin jo vähän pidemmän aikaa miettinyt, että miksi kotitekoiset muffinssit ovat usein kuivahkoja. Muutaman kokeilun jälkeen tajusin sen puuttuvan ainesosan, vaniljakerman. Vaniljasekoite tuo kuppikakkuihin kivan maun ja halutun kosteuden ja mehevyyden. Tätä taikinaa voi myös halutessaan käyttää  pohjana täytekakkuihin.

Resepti:

9 kpl.

150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
75 g suklaata

Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Vaahdota huoneenlämmin voi ja sokeri, lisää kananmunat sekaan yksitellen.  Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja suklaamurut taikinaan.  Lisää lopuksi vaniljakastike.

Kaada taikina vuokiin ja  paista 200 asteessa 12-15 min. Anna kuppikakkujen viiletä ennen kuorruttamista.

Kuorrute:

200 g Philadelphia-juustoa, 1 dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 1 rkl sitruunamehua.

Sekoita Philadelphia-juusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään kulhossa. Lisää lopuksi sitruunamehu.

___________________________________________

Recipe:

150g of margarine
1 ½ dl of sugar
2 eggs
3 dl wheat flour
2 teaspoons baking powder
3 tablespoons cocoa powder
2 dl  vanilla cream
75 g of chocolate
Chop the chocolate into small pieces. Whip the room temperature butter and sugar.  Add eggs one at a time. Combine all dry ingredients together. Add the dry ingredients and chocolate pieces into dough. Finally, add the vanilla cream.
Pour the dough into cupcake tray and bake at 200 degrees for 12-15 minutes. Let cool the cupcakes cool before adding the frosting.
Frosting:
200g Philadelphia cheese, 1 dl of icing sugar, 1 teaspoon vanilla extract and  tablespoon of  lemon juice

Mix Philadelphia cheese with icing sugar and vanilla extract. Finally, add the lemon juice.


68 Responses to “Easter cupcakes”

 1. Avatar Maria sanoo:

  OOH näyttääpä hyviltä :) pitääkin koittaa reseptiä jossain vaiheessa ! Ja kivoja kuvia, kuten aina :D

 2. Avatar Vierailija: Maria sanoo:

  OOH näyttääpä hyviltä :) pitääkin koittaa reseptiä jossain vaiheessa ! Ja kivoja kuvia, kuten aina :D

 3. Avatar Rosalie sanoo:

  It looks so goooood!

 4. Avatar Vierailija: Rosalie sanoo:

  It looks so goooood!

 5. Avatar Natalie sanoo:

  Oijj ojj ojj kuinka hyviltä näyttävät.. En kuitenkaan itse ikinä onnistu joten jätän kokeilematta :-D Nimimerkki: 1dl suolaa JA 1dl leivinjauhetta pannaria tehdessäni.. :-D ”mutku ohjeessa luki niin..”

  • Avatar Sofié sanoo:

   Hahah :D

   Aikamoinen pannari! Sullahan on mennyt leivinjauhetta koko purkillinen?

   Ylä-asteella muistan yhden koulukaverni laittaneen köksän tunnilla kiisseliin 4dl perunajauhoja ??

   • Avatar Natalie sanoo:

    Joo.. Tulkistin ohjeen vähän väärin kun viimesessä ainesosassa luki 1dl. esim. sokeria, ja sen jälkeen luki vaan ”leivinjauhetta, suolaa”, no mä luulin että samanverran niitä sitten… Hemmeti soikoon :D siinähän meni koko leivinjauhepurkki! Ajattelin että tästähän tulee kallista hommaa kun joka kerta kun tekee pannaria täytyy ostaa uus leivinjauhepurkki… ja se suolamäärä, huhhuh! Mutta kun en ole ennen leiponut niin ajattelin että kun kerran ohjeessa niin lukee niin sitten sitä suolaa kans laitetaan se 1dl :D Pannari ei kohonnut milliäkään ja arvaat varmaan miltä maistui.. :D

 6. Avatar Vierailija: Natalie sanoo:

  Oijj ojj ojj kuinka hyviltä näyttävät.. En kuitenkaan itse ikinä onnistu joten jätän kokeilematta :-D Nimimerkki: 1dl suolaa JA 1dl leivinjauhetta pannaria tehdessäni.. :-D ”mutku ohjeessa luki niin..”

 7. Avatar Norppa sanoo:

  Slurps! Mulla on tänään herkuttelupäivä, joten tulin just tasan oikeaan aikaan katsomaan tätä postausta. :) Kivaa viikonloppua!

 8. Avatar Vierailija: Norppa sanoo:

  Slurps! Mulla on tänään herkuttelupäivä, joten tulin just tasan oikeaan aikaan katsomaan tätä postausta. :) Kivaa viikonloppua!

 9. Avatar Mona sanoo:

  Oih!!:D NIIIN ihania!!:) Mulla ei varmaan riittäis kärsivällisyys ja osaaminen tuollaisin ihanuuksiin. Oon niin onneton leipuri. Pitäis varmaan alkaa harjotteleen ja tekemään vaikka joka viikko jotain leipomuksia….:)
  Ja taas niiin ihania kuvia oot ottanu <3 Silmä lepää:)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Hih, kiitos :)

   No ei näihin nyt mitään osaamista tarvita, seuraat vaan ohjetta ;)

   Nää kuvat on kyllä nappassut se parempi puoliskoni :)

 10. Avatar Vierailija: Mona sanoo:

  Oih!!:D NIIIN ihania!!:) Mulla ei varmaan riittäis kärsivällisyys ja osaaminen tuollaisin ihanuuksiin. Oon niin onneton leipuri. Pitäis varmaan alkaa harjotteleen ja tekemään vaikka joka viikko jotain leipomuksia?.:)Ja taas niiin ihania kuvia oot ottanu <3 Silmä lepää:)

 11. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Hyviä ne ovatkin :)Kiitos:*

 12. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  And those are soooo goooood <3

 13. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Hahah :DAikamoinen pannari! Sullahan on mennyt leivinjauhetta koko purkillinen?Ylä-asteella muistan yhden koulukaverni laittaneen köksän tunnilla kiisseliin 4dl perunajauhoja ??

 14. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  No niin on minullakin. Tehdään kohta riimihärkää ;)Aurinkoista viikonloppua!

 15. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Hih, kiitos :)No ei näihin nyt mitään osaamista tarvita, seuraat vaan ohjetta ;)Nää kuvat on kyllä nappassut se parempi puoliskoni :)

 16. Avatar Suvi sanoo:

  Ihanan helppo ohje, jopa mun kaltaselle tumpelolle! Mieskin näitä vaati tekemään :D

  • Avatar Sofié sanoo:

   No tää on toooosi helppo ohje! Eli ihan rohkeesti kokeilemaan :)

   No kivaa, että sulla on siellä syöjä. Itsehän ”joudun” syödä kaiken aina yksin :D

 17. Avatar Vierailija: Suvi sanoo:

  Ihanan helppo ohje, jopa mun kaltaselle tumpelolle! Mieskin näitä vaati tekemään :D

 18. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  No tää on toooosi helppo ohje! Eli ihan rohkeesti kokeilemaan :)No kivaa, että sulla on siellä syöjä. Itsehän ”joudun” syödä kaiken aina yksin :D

 19. Avatar -heinie- sanoo:

  Oi, näyttääpä niin herkullisilta :). Meinasin jo alkaa leipomaan, mutta vaniljakastike puuttuu…

 20. Avatar Vierailija: -heinie- sanoo:

  Oi, näyttääpä niin herkullisilta :). Meinasin jo alkaa leipomaan, mutta vaniljakastike puuttuu…

 21. Avatar Lora sanoo:

  Cupcakesit ovat niiiin hyviä, namnam :)

  Kävin eilen hakemassa työkaverille synttärilahjaksi minttusuklaa cupcakesin Lönnrotinkadun Mormor cupcales putiikista(http://www.mormorcupcakes.fi/). Valikoima on pieni mutta herkullisilta näyttivät, kannattavaa poiketa. Mietin juuri viime Ravintolapäivänä, että Helsinkiin tarvittaisiin cupcakes liike joten tuo Mormor tuli kuin tilauksesta :)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Olitpa ihana työkaveri <3

   Olen lukenut tuosta mormorista, mutta ainakin Anton&Antonista saa Cupcakes by Fridan kuppikakkuja ;)
   Toivottavasti myös Sofién kuppikakkuja saataisi pian jostakin.. Aasiassa kaikki oli stailattu niin viimeisen päälle. Unelmissani olisi sellainen vaaleanpunaisen ja mintun pläjäys, josta voisin hakea päivttäisen kuppikakkuni :)

   Olen muuten tilannut ulkomailta sellaisia sieviä boxeja joihin voin pakata kuppikakkuja :)

   • Avatar Lora sanoo:

    Cupcakes by Fridan nettisivuja piti mennä heti kurkkimaan, aikas syötävän näköisiä herkkuja. Pidänkin mielessä Anton & Antonin kaupan, kiitos vinkistä :)

    Toivottavasti sinun herkkujasi on joskus saatavilla, asiakaskuntaa varmasti riittäisi :)
    Oman pienen kahvilan/herkkuputiikin pitäminen olisi kyllä unelmaa. Korkeavuorenkadun putiikit ovat mielestäni niin kivoja, siellä pitäisin itse kyllä mielelläni pientä putiikkia jos lottovoitto tulisi tai ehkä lähtisin takaisin Ausseihin ja avaisin kivan kahvilan johonkin merenrantakaupunkiin ja nauttisin kauniista keleistä ja ihmisten seurasta :)

    Tiedätkös, kun luin Sara La Fountainin Olivia blogista ettei hän ennätä sen parissa jatkamaan sinä tulit mieleeni. Kauniit kuvasi ja herkkusi sopisitte hyvin Oliviaan :)

 22. Avatar Vierailija: Lora sanoo:

  Cupcakesit ovat niiiin hyviä, namnam :) Kävin eilen hakemassa työkaverille synttärilahjaksi minttusuklaa cupcakesin Lönnrotinkadun Mormor cupcales putiikista(http://www.mormorcupcakes.fi/). Valikoima on pieni mutta herkullisilta näyttivät, kannattavaa poiketa. Mietin juuri viime Ravintolapäivänä, että Helsinkiin tarvittaisiin cupcakes liike joten tuo Mormor tuli kuin tilauksesta :)

 23. Avatar Vierailija: Natalie sanoo:

  Joo.. Tulkistin ohjeen vähän väärin kun viimesessä ainesosassa luki 1dl. esim. sokeria, ja sen jälkeen luki vaan ”leivinjauhetta, suolaa”, no mä luulin että samanverran niitä sitten… Hemmeti soikoon :D siinähän meni koko leivinjauhepurkki! Ajattelin että tästähän tulee kallista hommaa kun joka kerta kun tekee pannaria täytyy ostaa uus leivinjauhepurkki… ja se suolamäärä, huhhuh! Mutta kun en ole ennen leiponut niin ajattelin että kun kerran ohjeessa niin lukee niin sitten sitä suolaa kans laitetaan se 1dl :D Pannari ei kohonnut milliäkään ja arvaat varmaan miltä maistui.. :D

 24. Avatar sanni sanoo:

  oma vinkkini meheviin ja kuohkeisiin muffinsseihin on 1prk vaniljarahkaa! pitänee tuota vaniljakastiketta vielä kokeilla :)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Siis mietin eilen, että mikä ainesosa puuttui eilisistä cupcakeseista ja nyt kun sanoit, niin lisäsin vaniljaseoksen lisäksi taikinaan myös rahkaa :)

   Kokeilin tätä reseptiä ensimmäisen kerran viime elokuussa pidetyissä rapujuhlissa :)

 25. Avatar Vierailija: sanni sanoo:

  oma vinkkini meheviin ja kuohkeisiin muffinsseihin on 1prk vaniljarahkaa! pitänee tuota vaniljakastiketta vielä kokeilla :)

 26. Avatar Leonor sanoo:

  I want to try this!! looks great:)

  Leonor
  http://thesparklinglemon.blogspot.com/

 27. Avatar Vierailija: Leonor sanoo:

  I want to try this!! looks great:)Leonorhttp://thesparklinglemon.blogspot.com/

 28. Avatar NannaK sanoo:

  Oih ihanaa kiitos tästä reseptistä :) Meillä tulee ensi viikonloppuna vieraita joten tätä täytyykin testata silloin :)

 29. Avatar Vierailija: NannaK sanoo:

  Oih ihanaa kiitos tästä reseptistä :) Meillä tulee ensi viikonloppuna vieraita joten tätä täytyykin testata silloin :)

 30. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  No mutta kastikkeen sijasta voit käyttää myös vaikka maitoa tai rahkaa :)

 31. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Olitpa ihana työkaveri <3Olen lukenut tuosta mormorista, mutta ainakin Anton&Antonista saa Cupcakes by Fridan kuppikakkuja ;)Toivottavasti myös Sofién kuppikakkuja saataisi pian jostakin.. Aasiassa kaikki oli stailattu niin viimeisen päälle. Unelmissani olisi sellainen vaaleanpunaisen ja mintun pläjäys, josta voisin hakea päivttäisen kuppikakkuni :)Olen muuten tilannut ulkomailta sellaisia sieviä boxeja joihin voin pakata kuppikakkuja :)

 32. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Siis mietin eilen, että mikä ainesosa puuttui eilisistä cupcakeseista ja nyt kun sanoit, niin lisäsin vaniljaseoksen lisäksi taikinaan myös rahkaa :)Kokeilin tätä reseptiä ensimmäisen kerran viime elokuussa pidetyissä rapujuhlissa :)

 33. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Oh, thank you! Btw. I looked your blog and you look absolutely adorable <3 Keep up the positive work!

 34. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Kokeile ihmeessä :)))

 35. Avatar Ellis sanoo:

  Cupcakes, niin ajankohtainen aihe! =) Kävin eilen Köpiksessä Serenity Cupcakes -nimisessä paikassa ja kahvilassa oli aivan ihana tunnelma sekä todella herkullinen valikoima kuppikakkuja! Voi kun tähän voisi lisätä kuvan niin voisin liittää maiseman myyntivitriinistä. ;) Jos joku on suuntaamassa Kööpenhaminaan niin suosittelen: http://www.serenitycupcakes.dk/

  • Avatar Sofié sanoo:

   Kuppikakut ovat aina ajankohtainen aihe ainakin jos minulta kysytään :D

   OMG mikä paikka! Tykkäsin varsinkin menun ”Bohemian Raspberry” vaihtoehdosta :)

   En ole käynyt kuin Köpiksen kentällä ja olen sinne halunnut jo niin kauan. Viime syksynä köpiksen matka meni ihan sivusuun, kun jäin blogien välisessä kakkukilpailussa toiseksi, itku. Noh, ehkä sitten joskus :))

   Kiitos ihanasta vinkistäsi:*

 36. Avatar Vierailija: Ellis sanoo:

  Cupcakes, niin ajankohtainen aihe! =) Kävin eilen Köpiksessä Serenity Cupcakes -nimisessä paikassa ja kahvilassa oli aivan ihana tunnelma sekä todella herkullinen valikoima kuppikakkuja! Voi kun tähän voisi lisätä kuvan niin voisin liittää maiseman myyntivitriinistä. ;) Jos joku on suuntaamassa Kööpenhaminaan niin suosittelen: http://www.serenitycupcakes.dk/

 37. Avatar iitu sanoo:

  Nam! Ihanan näkösiä! :) Saatanpa jopa kokeilla tätä reseptiä joku päivä!

  • Avatar Sofié sanoo:

   Iitulainen, toivottavasti pääsisin tekemään näitä pian sinulle. Kuorrutteen väri olisi hieman toinen tottakai ;)

 38. Avatar Vierailija: iitu sanoo:

  Nam! Ihanan näkösiä! :) Saatanpa jopa kokeilla tätä reseptiä joku päivä!

 39. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Kuppikakut ovat aina ajankohtainen aihe ainakin jos minulta kysytään :DOMG mikä paikka! Tykkäsin varsinkin menun ”Bohemian Raspberry” vaihtoehdosta :)En ole käynyt kuin Köpiksen kentällä ja olen sinne halunnut jo niin kauan. Viime syksynä köpiksen matka meni ihan sivusuun, kun jäin blogien välisessä kakkukilpailussa toiseksi, itku. Noh, ehkä sitten joskus :))Kiitos ihanasta vinkistäsi:*

 40. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Iitulainen, toivottavasti pääsisin tekemään näitä pian sinulle. Kuorrutteen väri olisi hieman toinen tottakai ;)

 41. Avatar Vierailija: Lora sanoo:

  Cupcakes by Fridan nettisivuja piti mennä heti kurkkimaan, aikas syötävän näköisiä herkkuja. Pidänkin mielessä Anton & Antonin kaupan, kiitos vinkistä :)Toivottavasti sinun herkkujasi on joskus saatavilla, asiakaskuntaa varmasti riittäisi :) Oman pienen kahvilan/herkkuputiikin pitäminen olisi kyllä unelmaa. Korkeavuorenkadun putiikit ovat mielestäni niin kivoja, siellä pitäisin itse kyllä mielelläni pientä putiikkia jos lottovoitto tulisi tai ehkä lähtisin takaisin Ausseihin ja avaisin kivan kahvilan johonkin merenrantakaupunkiin ja nauttisin kauniista keleistä ja ihmisten seurasta :)Tiedätkös, kun luin Sara La Fountainin Olivia blogista ettei hän ennätä sen parissa jatkamaan sinä tulit mieleeni. Kauniit kuvasi ja herkkusi sopisitte hyvin Oliviaan :)

 42. Avatar Fiipi sanoo:

  Mums! Näyttää hyviltä! Täytyy kokeilla tuota vaniljakastikevinkkiä, vaikka tällä hetkellä on muffinssien leipominen ollut vähempänä, oon ihastunut tekemään keksejä sinun ohjeella! Huomiseksi teen passionjuustokakun koska äidillä on syntymäpäivä.

  • Avatar Sofié sanoo:

   Mullakin on ollut hieman kuivakausi niiden suhteen. Monta kuppikakkukirjaa löytyy kirjahyllystä ja niitä usein ihailen iltojeni ratoksi.

   Oiii, passionjuustokakkua?! Tunkisin itseni kylään jos asuisin hitusen lähempänä ;D!

   • Avatar Fiipi sanoo:

    Tervetuloa kakulle, täällä me työpaikalla just kakulla herkuteltiin :)
    Ohje on uusimmasta Maku-lehdestä, kannattaa kokeilla. Laittaisin vain kiilteeseen lisää liivatetta kun näytti valuvan kakun sivuille kun vuuasta otti pois.

 43. Avatar Vierailija: Fiipi sanoo:

  Mums! Näyttää hyviltä! Täytyy kokeilla tuota vaniljakastikevinkkiä, vaikka tällä hetkellä on muffinssien leipominen ollut vähempänä, oon ihastunut tekemään keksejä sinun ohjeella! Huomiseksi teen passionjuustokakun koska äidillä on syntymäpäivä.

 44. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Mullakin on ollut hieman kuivakausi niiden suhteen. Monta kuppikakkukirjaa löytyy kirjahyllystä ja niitä usein ihailen iltojeni ratoksi. Oiii, passionjuustokakkua?! Tunkisin itseni kylään jos asuisin hitusen lähempänä ;D!

 45. Avatar Vierailija: Fiipi sanoo:

  Tervetuloa kakulle, täällä me työpaikalla just kakulla herkuteltiin :)Ohje on uusimmasta Maku-lehdestä, kannattaa kokeilla. Laittaisin vain kiilteeseen lisää liivatetta kun näytti valuvan kakun sivuille kun vuuasta otti pois.

 46. Avatar Janika sanoo:

  Hei Sofie, löysin vasta kauniin blogisi ja selailin tätä läpi.. Mielenkiintoni kohdistui tämän postaukseen, kun mainitsit, että asuit ennen Malesiassa – olitko kenties vaihdossa vai minkä takia asustelit KL:ssä? Kyselen, koska olen itse asustellut jo kuutisen vuotta täällä Malesian Penang-saarella, tulin ensin vaihto-oppilaana ja nyt elelen täällä onnellisena malesian-intialaisen mieheni kanssa esikoistamme odotellen – laskettu aika ensi viikolla! :)

  • Avatar Sofié sanoo:

   Hei :))))

   Voi, elät sitten jännittäviä aikoja. Paljon onnea :)

   Siis olin Kuala Lumpurissa vaihdossa ja kyllä sitä elämää kaipaan vieläkin niin paljon. Se on ollut elämäni parasta aikaa. Ehdottomasti. Toivoisin aina pääseväni takaisin sinne Kuala Lumpurin vilinään :))

   • Avatar Janika sanoo:

    Kiitos vain! Lähettelen täältä sinne suuntaan auringonpaistetta ja tätä 32 asteista ilmaa! HIEMAN ehkä liian kuuma ison masun kanssa, puuh ;)

 47. Avatar Vierailija: Janika sanoo:

  Hei Sofie, löysin vasta kauniin blogisi ja selailin tätä läpi.. Mielenkiintoni kohdistui tämän postaukseen, kun mainitsit, että asuit ennen Malesiassa – olitko kenties vaihdossa vai minkä takia asustelit KL:ssä? Kyselen, koska olen itse asustellut jo kuutisen vuotta täällä Malesian Penang-saarella, tulin ensin vaihto-oppilaana ja nyt elelen täällä onnellisena malesian-intialaisen mieheni kanssa esikoistamme odotellen – laskettu aika ensi viikolla! :)

 48. Avatar Vierailija: Sofié sanoo:

  Hei :))))Voi, elät sitten jännittäviä aikoja. Paljon onnea :)Siis olin Kuala Lumpurissa vaihdossa ja kyllä sitä elämää kaipaan vieläkin niin paljon. Se on ollut elämäni parasta aikaa. Ehdottomasti. Toivoisin aina pääseväni takaisin sinne Kuala Lumpurin vilinään :))

 49. Avatar Vierailija: Janika sanoo:

  Kiitos vain! Lähettelen täältä sinne suuntaan auringonpaistetta ja tätä 32 asteista ilmaa! HIEMAN ehkä liian kuuma ison masun kanssa, puuh ;)

Kommentoi