Love and Marriage

keskiviikko 27. heinäkuu 2011

Photos: Sweet as Candy

Yksi lempibloggareistani meni hiljattain naimisiin. Olen seurannut Federican  blogia jo muutaman vuoden ajan ja samalla seuraillut hänen etenemistään lakimiehestä bloggariksi ja tyttöystävästä vaimoksi. Heidän suuri päivänsä oli tässä hiljattain ja odottelinkin hänen hääkuviaan, enkä todellakaan turhaan. Hänen shabby chic-tyylinsä viehättää minua ihan mielttömän paljon, niin  sisustuksessa kuin vaatteissakin.

Odottelin häneltä hääkuvia, joissa näkysisi pieni yksityiskohtia ja pilkettä silmäkulmassa. Tykästyin näihin hääkuviin ja häätunnelmiin ihan mielettömän paljon. Lisää kuvia voitte käydä katsomassa Federican Sweet as Candy-blogista.

Olemme seurustelleet poikaystäväni kanssa jo useamman vuoden ja joudun aika usein vastailemaan jopa hieman tuntemattomillekin ihmisille, että miksi emme ole vielä naimisissa. Joskus tuntuu, että ihan kuin olisimme jollain lailla epäonnistunut pariskunta kun emme ole rynnänneet jo alttarille. Yritän usein selittää, että haluamme mennä naimisiin kun olemme kumpikin valmistuneet ja sitten kun 10 vuotta yhteiseloa on täynnä. Olen jotenkin ajatellut, että sitten kun olemme olleet kymmenen vuotta yhdessä, niin menemme naimisiin. Tällä hetkellä meille on tärkeämpää saada koulut päätökseen, kuin naimisiinmeno. Eikä se naimisiinmeno muuttaisi kohdallamme mitään, tärkeintä on kumminkin yhdessäolo ja sen voimme tehdä ilman papin aamentakin.

Olen usein miettinyt, että millaiset häät haluaisin ja olen tullut siihen lopputulokseen, että haluan mennä naimisiin ulkomailla lähimpieni ympäröimänä. Kammoksun kaikkea perinteistä ja kaavamaista. Tärkeintä on, että häät ovat kumminkin hääparin näköiset. On kumminkin aika isosta päivästä kyse, niin  olisi ikävää jos sen joutuisi viettämään jotenkin muuten kun itse haluaisi.56 Responses to “Love and Marriage”

 1. Meillä on poikaystävän kanssa samanlaiset fiilikset ja suunnitelmat. Eli naimisiin sitten kun yhteiseloa on ollut se kymmenen vuotta. Vajaa kolme vuotta siis vielä. :)

 2. Vierailija: Suvi- vähän vinoon sanoo:

  Meillä on poikaystävän kanssa samanlaiset fiilikset ja suunnitelmat. Eli naimisiin sitten kun yhteiseloa on ollut se kymmenen vuotta. Vajaa kolme vuotta siis vielä. :)

 3. Minna sanoo:

  Mulla on ihan samat fiilikset häistä ja naimisiinmenosta. Ja siitä asti kun viime kesänä Kreetalla todistettiin pariskunnan vihkimistä hiekkarannalla, auringonlaskiessa, olen halunnut ulkomailla naimisiin! Se kyllä maksaa aika paljon, siis vihminen ulkomailla.

  Toisaalta pikkutyttö jossain sisälläni haluaisi prinsessahäät, mutta kammoksun ajatusta isoista satojen henkien häistä ja miljoonan euron budjetista, jos häät kotosuomessa pidettäisiin, ne olisi pienet ja intiimit, sellaiset meidän näköiset :) Sekin mua toisaalta pelottaa, koska mieheni suku on iso, jos kutsut yhden, on kutsuttava kaikki ja jos et kutsu tiettyjä ihmisiä niin joku suuttuu! IHAN HIRVEETÄ! Mä taas olisin valmis meneen naimisiin vaikka vain äitini, veljieni, mummuni ja serkkuni läsnä ollessa..(5 henkeä) ja tyhmintä tästä tekee juuri se, että häiden pitäisi olla parin näköiset, ei suvun tai kenenkään muun näköiset, olisi ällöttävää mennä naimisiin koko ajan ajatellen kantavansa kaunaa siitä että pilaavat päiväni, hahah! :D

  No joo, tää on arka aihe, voisin paasata vaikka koko päivän morsiamen ja sulhon oikeuksista päättää asioista… (100% pariskunta, 0% muut! piste.) :) hhi!

  • Sofié sanoo:

   Juuri tuollaisia ”pakollisia” vieraita en halua! Miksi minun pitäisi kutsua sellaisia ihmisiä, jotka eivät muutenkaan tiedä minusta tai normaalista elämöstäni mitään? Haluan rennot häät ja sellaiset saan vain jos kutsun ihan lähimmät ihmiseni. Ymmärrän myös ihmisiä, jotka haluat massiiviset prinsessahäät, mutta itse en sellaisia haluaisi.

   Ystäväni oli juuri Kreikassa häissä ja häät olivat todella intiimit ja pienet. Häiden jälkeen morsiuspari vietti viikon vieraidensa kanssa Kreikassa lomaillen :) Juuri tuollaista rentoa meininkiä haluaisin :)

 4. Vierailija: Minna sanoo:

  Mulla on ihan samat fiilikset häistä ja naimisiinmenosta. Ja siitä asti kun viime kesänä Kreetalla todistettiin pariskunnan vihkimistä hiekkarannalla, auringonlaskiessa, olen halunnut ulkomailla naimisiin! Se kyllä maksaa aika paljon, siis vihminen ulkomailla.Toisaalta pikkutyttö jossain sisälläni haluaisi prinsessahäät, mutta kammoksun ajatusta isoista satojen henkien häistä ja miljoonan euron budjetista, jos häät kotosuomessa pidettäisiin, ne olisi pienet ja intiimit, sellaiset meidän näköiset :) Sekin mua toisaalta pelottaa, koska mieheni suku on iso, jos kutsut yhden, on kutsuttava kaikki ja jos et kutsu tiettyjä ihmisiä niin joku suuttuu! IHAN HIRVEETÄ! Mä taas olisin valmis meneen naimisiin vaikka vain äitini, veljieni, mummuni ja serkkuni läsnä ollessa..(5 henkeä) ja tyhmintä tästä tekee juuri se, että häiden pitäisi olla parin näköiset, ei suvun tai kenenkään muun näköiset, olisi ällöttävää mennä naimisiin koko ajan ajatellen kantavansa kaunaa siitä että pilaavat päiväni, hahah! :DNo joo, tää on arka aihe, voisin paasata vaikka koko päivän morsiamen ja sulhon oikeuksista päättää asioista… (100% pariskunta, 0% muut! piste.) :) hhi!

 5. rva ruusunen sanoo:

  Voih, komppaan sua kyllä täysin :) Ja tuo on kyllä harmillista, että ihmiset vaan kyselee koko ajan. Se, että ei ole useamman vuoden jälkeen vielä mennyt naimisiin, ei tosiaan ole mikään epäonnistumisen merkki! Mur.

  Omalla kohdalla sen sijaan joudun vastailemaan aika usein, että kuinka me mentiin niin aikaisin ja ”nuorina” naimisiin. Tiedät varmaan sen tunteen, kun se oikea osuu kohdalle. En epäile sitä hetkeäkään teistä :) Eipä siinä sitten paljon tarvinut miettiä, kun kosio kävi Lontoossa viime keväänä. Kohta vietetään ensimmäistä hääpäivääkin jo, huh. Meidän juhlissa oli vain 20 lähintä perheenjäsentä, joten järjestämisen olivat vähän iisimmät. :) Tehtiin siis kaikki siten, miten itse haluttiin.

  Ulkomailla naimisiin kuulostaa aivan ihanalta! <3 Meidän kemuista löytyy juttua täältä: http://www.rantapallo.fi/kaukokaipuu/2010/11/25/herraantumisesta-ja-rouvaantumisesta/

  • Sofié sanoo:

   Niin, tuntuu että muilla on hirveä kiire mennä meidän puolesta naimisiin :)
   Ne on kumminkin niin henkilökohtaisia asioita, joten sellaiset ei ehkä muille kuulu. Eihän kaikki edes halua naimisiin tai lapsia. Jokainen voi takoa omasta elämästä juuri sellaisen kun haluaa-jokainen on oman onnensa seppä :)

   No juuri tuollaiset häät haluaisin minäkin :) Omanlaiset ja rennot. Puistattaa ajatuskin perinteistä ja morsiamen ryöstöistä :D

   Olen mielessäni miettinyt, että menen Italiassa naimisiin. Kuvittelen meneväni naimisiin jossakin pienessä pittoreskissä talossa perheen ja lähimpien ystävieni ympäröimänä. Olen sopinut jo italialaisen ystäväni kanssa, että jos ikinä menen naimisiin niin on hän sormukseni suunnittelija :)
   Mutta todellisuus voikin olla sitten jotain aivan muuta :D- aina saa unelmoida!

 6. Vierailija: rva ruusunen sanoo:

  Voih, komppaan sua kyllä täysin :) Ja tuo on kyllä harmillista, että ihmiset vaan kyselee koko ajan. Se, että ei ole useamman vuoden jälkeen vielä mennyt naimisiin, ei tosiaan ole mikään epäonnistumisen merkki! Mur.Omalla kohdalla sen sijaan joudun vastailemaan aika usein, että kuinka me mentiin niin aikaisin ja ”nuorina” naimisiin. Tiedät varmaan sen tunteen, kun se oikea osuu kohdalle. En epäile sitä hetkeäkään teistä :) Eipä siinä sitten paljon tarvinut miettiä, kun kosio kävi Lontoossa viime keväänä. Kohta vietetään ensimmäistä hääpäivääkin jo, huh. Meidän juhlissa oli vain 20 lähintä perheenjäsentä, joten järjestämisen olivat vähän iisimmät. :) Tehtiin siis kaikki siten, miten itse haluttiin.Ulkomailla naimisiin kuulostaa aivan ihanalta! <3 Meidän kemuista löytyy juttua täältä: http://www.rantapallo.fi/kaukokaipuu/2010/11/25/herraantumisesta-ja-rouvaantumisesta/

 7. Vierailija: Sofié sanoo:

  Oi kiva :) Meillä on vielä neljä vuotta :)

 8. Vierailija: Sofié sanoo:

  Juuri tuollaisia ”pakollisia” vieraita en halua! Miksi minun pitäisi kutsua sellaisia ihmisiä, jotka eivät muutenkaan tiedä minusta tai normaalista elämöstäni mitään? Haluan rennot häät ja sellaiset saan vain jos kutsun ihan lähimmät ihmiseni. Ymmärrän myös ihmisiä, jotka haluat massiiviset prinsessahäät, mutta itse en sellaisia haluaisi. Ystäväni oli juuri Kreikassa häissä ja häät olivat todella intiimit ja pienet. Häiden jälkeen morsiuspari vietti viikon vieraidensa kanssa Kreikassa lomaillen :) Juuri tuollaista rentoa meininkiä haluaisin :)

 9. kaitaliina sanoo:

  Aivan upeita kuvia! Siis ihan hillittömän hauskoja ja kuitenkin romanttisia (ja varmasti persoonallisiakin, ainankin tuo viimeinen).: )
  Niin kuin sinulle oman blogini puolellakin jo kirjoitin, minusta kaikenlaiset henkilökohtaiset utelut vierailta ihmisiltä ovat törppöjä. Usein niihin uteluihin eivät syyllisty lähimmät ystävät/perhe, toisaalta heidän kanssaan asiasta ollaan puhuttu varmasti muutenkin. Mutta odota vaan, kun olet naimisissa, sitten alkavat ne toisenlaiset utelut. Ja se vasta törppöä onkin, ottaen huomioon nykypäivien lapsettomuusongelmat ja sen faktan, että lapset vain eivät ole kaikkien ”juttu”. Onneksi tätä utelua en ole joutunut kokemaan muualla kuin blogissani, muilla näyttää olevan tarpeeksi käytöstapoja.!

  • Sofié sanoo:

   No joo, juuri tälläset hääkuvat minäkin haluan (siis jos ikinä menen naimisiin)! Nämä kuvat ovat vain kertakaikkisen kauniita ja hauskoja :)))

   No olen näihin lapsiuteluihin törmännyt kerran jos toisenkin. Ihmiset aina ovat kuvitelleet minut ihmisenä, joka haluaa kotiäidiksi :D. En tiedä mistä nämä kuvitelmat johtuvat, ehkä siitä että hääräilen niin paljon kotona, mutta todellisuudessa en pystyisi olla kotona vain lasten takia.

   Poikaystävä on niitä lapsia halunnut jo kauan, mutta olen sanonut, että en ole valmis saamaan lapsia vielä MONEEN vuoteen. Eikä sitä ikinä tiedä, että onko niitä edes mahdollista saada. Suvussani esiintyy lapsettomuutta, joten en pidä lapsia itsestäänselvyytenä. Niitä tulee jos on tullakseen :) Pitää myös muistaa se, että kaikkien elämään ei lapset vain kertakaikkiaan sovi.

 10. Vierailija: kaitaliina sanoo:

  Aivan upeita kuvia! Siis ihan hillittömän hauskoja ja kuitenkin romanttisia (ja varmasti persoonallisiakin, ainankin tuo viimeinen).: ) Niin kuin sinulle oman blogini puolellakin jo kirjoitin, minusta kaikenlaiset henkilökohtaiset utelut vierailta ihmisiltä ovat törppöjä. Usein niihin uteluihin eivät syyllisty lähimmät ystävät/perhe, toisaalta heidän kanssaan asiasta ollaan puhuttu varmasti muutenkin. Mutta odota vaan, kun olet naimisissa, sitten alkavat ne toisenlaiset utelut. Ja se vasta törppöä onkin, ottaen huomioon nykypäivien lapsettomuusongelmat ja sen faktan, että lapset vain eivät ole kaikkien ”juttu”. Onneksi tätä utelua en ole joutunut kokemaan muualla kuin blogissani, muilla näyttää olevan tarpeeksi käytöstapoja.!

 11. Henna sanoo:

  Meillä oli hyvin samanlaiset periaatteet ja tänä kesänä tuli ”tarvitsemamme” aika täyteen ja pidimme hienot bileet sen kunniaksi. Yhdessä olemme olleet 9,5 vuotta, joten olemme ehtineet moneen naimisiinmenokyselyyn vastata.

  Tärkeintä oli pitää omista visioista kiinni juhlia suunnitellessa, vaikka valintoja kyseenalaistettiinkin. Meidän juhlat ei olleet perinteisimmät, mutta niin meidän näköiset. Joten omista haaveista ja suunnitelmista kannattaa pitää tiukasti kiinni!

  • Sofié sanoo:

   Paljon onnea :)))

   No varmasti! Joskus tekisi mieli täräyttää, että emme aio mennä naimisiin emmekä myöskään halua lapsia. Sitten saisi varmasti kylmän ihmisen leiman, ”kuka nyt ei halua lapsia”?

   No aika erikoista jos teidän valintoja kyseenalaistettiin :(? Minulla ei ole mitään perinteisiä häitä vastaan, ne eivät vain ole minua. Niissä on kiva olla vieraana, mutta itse en halua olla keskipisteenä puolituntemattomien edessä. Häiden pitäisi olla ihana päivä eikä mikään stressaava tilaisuus :)

 12. Vierailija: Henna sanoo:

  Meillä oli hyvin samanlaiset periaatteet ja tänä kesänä tuli ”tarvitsemamme” aika täyteen ja pidimme hienot bileet sen kunniaksi. Yhdessä olemme olleet 9,5 vuotta, joten olemme ehtineet moneen naimisiinmenokyselyyn vastata.Tärkeintä oli pitää omista visioista kiinni juhlia suunnitellessa, vaikka valintoja kyseenalaistettiinkin. Meidän juhlat ei olleet perinteisimmät, mutta niin meidän näköiset. Joten omista haaveista ja suunnitelmista kannattaa pitää tiukasti kiinni!

 13. Nanna sanoo:

  Hei, häät ulkomailla kuulostaa aivan ihanalta. Itse olen menossa naimisiin joulukuussa, Suomessa kylläkin, mutta mitään perinteitä ei noudateta. Häämme tulevat olemaan täysin perinteisen vastaiset ja häitä ulkomaillakin mietittiin. Haluamme kuitenkin kaikki ystävät mukaan juhliin, joten varmempi järjestää kemut täällä. Se on kuitenkin tärkeintä, että ne ovat oman näköiset, eikä kenenkään muun vaatimuksien mukaan järjestetty. =)

  • Sofié sanoo:

   Heipä hei!

   Talvihäissä on varmasti ihan erilainen tunnelma kuin kesähäissä. Ystäväni meni viime talvena naimisiin ja he olivat tehneet pienen jään hääpaikan pihalle ja tanssivat häävalssin jäällä :) Ihan vinkkinä vain ;)

   Ihanaa häiden odotusta :)

 14. Vierailija: Nanna sanoo:

  Hei, häät ulkomailla kuulostaa aivan ihanalta. Itse olen menossa naimisiin joulukuussa, Suomessa kylläkin, mutta mitään perinteitä ei noudateta. Häämme tulevat olemaan täysin perinteisen vastaiset ja häitä ulkomaillakin mietittiin. Haluamme kuitenkin kaikki ystävät mukaan juhliin, joten varmempi järjestää kemut täällä. Se on kuitenkin tärkeintä, että ne ovat oman näköiset, eikä kenenkään muun vaatimuksien mukaan järjestetty. =)

 15. Susku sanoo:

  Mä olen myös ihan samoilla linjoilla naimisiinmenon ja häiden suhteen. Me luultavasti menemme naimisiin ihan maistraatissa ja siitä etukäteen kenellekään kertomatta, sekä ilman kihloja. Kuitenkin se avioliitto on se tärkein, ei se kaikki hössötys sen hääpäivän ympärillä.
  Ärsyttää, kun jotkut kaukaisemmat sukulaiset kyselevät usein, että ”koskas niitä teidän häitä tanssitaan?” Ihan kuin olisi itsestään selvää, että he olisivat ylipäätään tulossa tanssimaan meidän häitä. :)
  Vieroksun myös kaikkea perinteistä häihin liittyvää, tuntuu että ihmisiltä puuttuu oma tahto ja mielikuvitus häitä järjestäessä. Järjestetään vaan tavan vuoksi ne humppabändit, tylsät hääleikit ja hääkakunleikkauksesta tehdään iso numero, vaikkei se välttämättä jaksa niin paljoa vieraita enää nykyään kiinnostaa. Tehdään niin vain sen vuoksi, että niin odotetaan tekevän.
  No, kukin tavallaan ja itse olen kyllä mielelläni vieraana perinteisissä häissä. Me emme kuitenkaan itsellemme sellaisia koskaan järjestäisi.

  • Sofié sanoo:

   Olen sinun kanssasi aivan samaa mieltä. Tuntuu, että välillä ihmiset ovatkin järjestämässä hyviä bileitä ja unohtavat sen syyn että miksi tässä nyt edes juhlitaan. Kaikilla on kauhea stressi ja auta armias jos ei kaikki menekään kun on suunnitellut.
   Teidän ratkaisu kuullostaa erittäin hyvälle :) Niin, en ainakaan itse halua häihini ketään puolituntemattomia sukulaisia joita näen kerran kymmenessä vuodessa. Minulla ei ole mitään perinteisiä häitä vastaan, mutta ne eivät ole vain minun näköiseni. Mielummin menisin salaa naimisiin ja pitäisin isolle kaveriporukalle yllätysjuhlat. Ei kukaan kumminkaan oikeasti jaksa jäykistellä tai puheita kuunnella, niin miksi kiusaisin häävieraitani pakollisilla ohjelmanumeroilla?

 16. Vierailija: Susku sanoo:

  Mä olen myös ihan samoilla linjoilla naimisiinmenon ja häiden suhteen. Me luultavasti menemme naimisiin ihan maistraatissa ja siitä etukäteen kenellekään kertomatta, sekä ilman kihloja. Kuitenkin se avioliitto on se tärkein, ei se kaikki hössötys sen hääpäivän ympärillä.Ärsyttää, kun jotkut kaukaisemmat sukulaiset kyselevät usein, että ”koskas niitä teidän häitä tanssitaan?” Ihan kuin olisi itsestään selvää, että he olisivat ylipäätään tulossa tanssimaan meidän häitä. :)Vieroksun myös kaikkea perinteistä häihin liittyvää, tuntuu että ihmisiltä puuttuu oma tahto ja mielikuvitus häitä järjestäessä. Järjestetään vaan tavan vuoksi ne humppabändit, tylsät hääleikit ja hääkakunleikkauksesta tehdään iso numero, vaikkei se välttämättä jaksa niin paljoa vieraita enää nykyään kiinnostaa. Tehdään niin vain sen vuoksi, että niin odotetaan tekevän.No, kukin tavallaan ja itse olen kyllä mielelläni vieraana perinteisissä häissä. Me emme kuitenkaan itsellemme sellaisia koskaan järjestäisi.

 17. Lora sanoo:

  Meillä tuli poikakaverin kanssa juuri 9 vuotta täyteen mutta häistä taikka kihloista ei ole tietoakaan. Yhteinen asunto ja rakkaus riittää tällä hetkellä meille, viis kyselijöistä ;)

  Aivan ihastuttava blogi tuolla Federicalla, ehdottomasti rupean seuraamaan.
  Katsellessani kuvia luulin hetkeksi, että onko kuvassa sinä. Olette vähän samantyylisiä, tummia, siroja ja tyylikkäitä :)

  • Sofié sanoo:

   Hihi, teidän ratkaisu kuulostaa oikein kivalle :) Kaikki saa tehdä juuri niin kuin itse haluaa :)
   Federican blogi on yksi suosikeistani. Luen blogia mysö sen takia, että oppisin italiaa taas vähän enemmän :)

   Heh, joo en ole minä! Voikun olisinkin :)

   • Sofié sanoo:

    Piti vielä kommentoida, että Federican hääpuku henkii Audrey Hepburnin ajatonta tyylikkyyttä! Niin kaunis puku ja kantajansa näköinen. Pidän myös siitä, että hänellä ei ollut huntua, iso pääkoriste on paljon kauniimpi :)

 18. Vierailija: Lora sanoo:

  Meillä tuli poikakaverin kanssa juuri 9 vuotta täyteen mutta häistä taikka kihloista ei ole tietoakaan. Yhteinen asunto ja rakkaus riittää tällä hetkellä meille, viis kyselijöistä ;)Aivan ihastuttava blogi tuolla Federicalla, ehdottomasti rupean seuraamaan. Katsellessani kuvia luulin hetkeksi, että onko kuvassa sinä. Olette vähän samantyylisiä, tummia, siroja ja tyylikkäitä :)

 19. Olen vain kerran käynyt ulkomailla järjestetyissä häissä ja täytyy sanoa että ne oli ihanat! En varsinaisesti bloggaa sellaisista jutuista mun teema-blogissa, mutta tässä on hiukan juttua Kyproksen häistä http://www.cameragardening.com/?p=589

  Paikka oli ihana ja kyllä sinne tuli ne tärkeimmät sukulaiset ja parhaimmat kaverit :-)

  Toisaalta jouduin myös opiskelija-aikana jättämään yhdet häät väliin jotka järjestettiin Nykissä, reissusta olisi vaan tullut liian kallis :-( sehän se matkahäiden huono puoli onkin.. mutta jos vähän odottaa ja kaveritkin ehtii työelämään, niin ehkä jengillä sitten on vähän paremmin varaa tulla häihin.

 20. Vierailija: HA / Cameragardening sanoo:

  Olen vain kerran käynyt ulkomailla järjestetyissä häissä ja täytyy sanoa että ne oli ihanat! En varsinaisesti bloggaa sellaisista jutuista mun teema-blogissa, mutta tässä on hiukan juttua Kyproksen häistä http://www.cameragardening.com/?p=589Paikka oli ihana ja kyllä sinne tuli ne tärkeimmät sukulaiset ja parhaimmat kaverit :-) Toisaalta jouduin myös opiskelija-aikana jättämään yhdet häät väliin jotka järjestettiin Nykissä, reissusta olisi vaan tullut liian kallis :-( sehän se matkahäiden huono puoli onkin.. mutta jos vähän odottaa ja kaveritkin ehtii työelämään, niin ehkä jengillä sitten on vähän paremmin varaa tulla häihin.

 21. Vierailija: Sofié sanoo:

  Niin, tuntuu että muilla on hirveä kiire mennä meidän puolesta naimisiin :)Ne on kumminkin niin henkilökohtaisia asioita, joten sellaiset ei ehkä muille kuulu. Eihän kaikki edes halua naimisiin tai lapsia. Jokainen voi takoa omasta elämästä juuri sellaisen kun haluaa-jokainen on oman onnensa seppä :)No juuri tuollaiset häät haluaisin minäkin :) Omanlaiset ja rennot. Puistattaa ajatuskin perinteistä ja morsiamen ryöstöistä :DOlen mielessäni miettinyt, että menen Italiassa naimisiin. Kuvittelen meneväni naimisiin jossakin pienessä pittoreskissä talossa perheen ja lähimpien ystävieni ympäröimänä. Olen sopinut jo italialaisen ystäväni kanssa, että jos ikinä menen naimisiin niin on hän sormukseni suunnittelija :)Mutta todellisuus voikin olla sitten jotain aivan muuta :D- aina saa unelmoida!

 22. Vierailija: Sofié sanoo:

  No joo, juuri tälläset hääkuvat minäkin haluan (siis jos ikinä menen naimisiin)! Nämä kuvat ovat vain kertakaikkisen kauniita ja hauskoja :)))No olen näihin lapsiuteluihin törmännyt kerran jos toisenkin. Ihmiset aina ovat kuvitelleet minut ihmisenä, joka haluaa kotiäidiksi :D. En tiedä mistä nämä kuvitelmat johtuvat, ehkä siitä että hääräilen niin paljon kotona, mutta todellisuudessa en pystyisi olla kotona vain lasten takia. Poikaystävä on niitä lapsia halunnut jo kauan, mutta olen sanonut, että en ole valmis saamaan lapsia vielä MONEEN vuoteen. Eikä sitä ikinä tiedä, että onko niitä edes mahdollista saada. Suvussani esiintyy lapsettomuutta, joten en pidä lapsia itsestäänselvyytenä. Niitä tulee jos on tullakseen :) Pitää myös muistaa se, että kaikkien elämään ei lapset vain kertakaikkiaan sovi.

 23. Vierailija: Sofié sanoo:

  Oi ja kiitos linkistä hääkuviin :)

 24. Vierailija: Sofié sanoo:

  Paljon onnea :)))No varmasti! Joskus tekisi mieli täräyttää, että emme aio mennä naimisiin emmekä myöskään halua lapsia. Sitten saisi varmasti kylmän ihmisen leiman, ”kuka nyt ei halua lapsia”?No aika erikoista jos teidän valintoja kyseenalaistettiin :(? Minulla ei ole mitään perinteisiä häitä vastaan, ne eivät vain ole minua. Niissä on kiva olla vieraana, mutta itse en halua olla keskipisteenä puolituntemattomien edessä. Häiden pitäisi olla ihana päivä eikä mikään stressaava tilaisuus :)

 25. Vierailija: Sofié sanoo:

  Olen sinun kanssasi aivan samaa mieltä. Tuntuu, että välillä ihmiset ovatkin järjestämässä hyviä bileitä ja unohtavat sen syyn että miksi tässä nyt edes juhlitaan. Kaikilla on kauhea stressi ja auta armias jos ei kaikki menekään kun on suunnitellut.Teidän ratkaisu kuullostaa erittäin hyvälle :) Niin, en ainakaan itse halua häihini ketään puolituntemattomia sukulaisia joita näen kerran kymmenessä vuodessa. Minulla ei ole mitään perinteisiä häitä vastaan, mutta ne eivät ole vain minun näköiseni. Mielummin menisin salaa naimisiin ja pitäisin isolle kaveriporukalle yllätysjuhlat. Ei kukaan kumminkaan oikeasti jaksa jäykistellä tai puheita kuunnella, niin miksi kiusaisin häävieraitani pakollisilla ohjelmanumeroilla?

 26. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hihi, teidän ratkaisu kuulostaa oikein kivalle :) Kaikki saa tehdä juuri niin kuin itse haluaa :)Federican blogi on yksi suosikeistani. Luen blogia mysö sen takia, että oppisin italiaa taas vähän enemmän :)Heh, joo en ole minä! Voikun olisinkin :)

 27. Sofié sanoo:

  Voi miten kiva, että kommentoit! Nyt pääsen lueskelemaan ja katselemaan blogiasi :)

  Niin uskon, että ulkomailla järjestetyissä häissä on se oma viehätyksensä :) Niin, sehän se unelman kääntöpuoli onkin. Vaikka häistä tulisi ulkomailla pienemmät, mutta ei se kustannuksia kylläkään pienentäisi. Meillä nyt ei ainakaan ihan lähivuosina ole tarkoitus mennä naimisiin, niin siinä vaiheessa kun meidän hääkellot joskus soivat ovat kaikki kaverit luultavasti jo valmistuneet :)

 28. Vierailija: Sofié sanoo:

  Voi miten kiva, että kommentoit! Nyt pääsen lueskelemaan ja katselemaan blogiasi :)Niin uskon, että ulkomailla järjestetyissä häissä on se oma viehätyksensä :) Niin, sehän se unelman kääntöpuoli onkin. Vaikka häistä tulisi ulkomailla pienemmät, mutta ei se kustannuksia kylläkään pienentäisi. Meillä nyt ei ainakaan ihan lähivuosina ole tarkoitus mennä naimisiin, niin siinä vaiheessa kun meidän hääkellot joskus soivat ovat kaikki kaverit luultavasti jo valmistuneet :)

 29. Vierailija: Sofié sanoo:

  Piti vielä kommentoida, että Federican hääpuku henkii Audrey Hepburnin ajatonta tyylikkyyttä! Niin kaunis puku ja kantajansa näköinen. Pidän myös siitä, että hänellä ei ollut huntua, iso pääkoriste on paljon kauniimpi :)

 30. Vierailija: HA / Cameragardening sanoo:

  Kiitos :-)Mukavaa suunnittelua!

 31. mialia sanoo:

  Meillä taas menee ihan vastakkaisella tavalla, naimisiin mennään ensi kesänä ja kymmeneen yhdessäolovuoteen on vielä vuosia aikaa. Molemmat tykätään siitä ajatuksesta, että suhde kasvaa ja kehittyy avioliitossa, vaikka tottakai se voi kasvaa ja kehittyä ilman avioliittoakin :). Mutta meistä tuntuu hyvältä näin ja on ihana ajatus, että meidän liitto saa siunauksen ja ollaan vielä jotenkin ’tiukemmin’ perhettä. Häät on ihan Suomessa, mutta kirkkoa lukuunottamatta perinteitä ei niin noudateta. Välillä on kyllä tullut pieniä epävarmuuden hetkiä, että mitä kaikki vieraat ajattelee jos tehdään näin ja näin ja perinteistä poiketaan aika rajustikin, mutta halutaaan häistä meidän näköiset ja oloiset hauskat ja rennot juhlat, ja toivottavasti onnistutaan :). Green wedding shoes- blogi on ollut ehdoton ykköspaikka inspiraation hakuun!

  • Sofié sanoo:

   Pääasia kumminkin on, että teette niin kuin itse haluatte ja tunnette. Meillä tilanne on ihan toinen, halutaan koulut loppuun ennen häitä. Ei niitä epävarmuuden hetkiä kannata kokea, pääasia että saatte omannäköiset häät :)
   Kunhan vaan teette häistä omanlaiset, niin onnistutte varmasti :)

   Kiitos vinkistä :)

 32. Vierailija: mialia sanoo:

  Meillä taas menee ihan vastakkaisella tavalla, naimisiin mennään ensi kesänä ja kymmeneen yhdessäolovuoteen on vielä vuosia aikaa. Molemmat tykätään siitä ajatuksesta, että suhde kasvaa ja kehittyy avioliitossa, vaikka tottakai se voi kasvaa ja kehittyä ilman avioliittoakin :). Mutta meistä tuntuu hyvältä näin ja on ihana ajatus, että meidän liitto saa siunauksen ja ollaan vielä jotenkin ’tiukemmin’ perhettä. Häät on ihan Suomessa, mutta kirkkoa lukuunottamatta perinteitä ei niin noudateta. Välillä on kyllä tullut pieniä epävarmuuden hetkiä, että mitä kaikki vieraat ajattelee jos tehdään näin ja näin ja perinteistä poiketaan aika rajustikin, mutta halutaaan häistä meidän näköiset ja oloiset hauskat ja rennot juhlat, ja toivottavasti onnistutaan :). Green wedding shoes- blogi on ollut ehdoton ykköspaikka inspiraation hakuun!

 33. champagne sanoo:

  Ihania kuvia<3

  Edellisen avomieheni kanssa yhteisiä vuosia ehti kertyä 14vuotta. Ajatuksemme olivat myös sellaiset että sitten kun ollaan 25vuotiaiata jonka jälkeen se muuttui siihen että kun ollaan oltu yhdessä 10 vuotta…12 vuotta. Hän kosi minua kahdesti ja kummallakin kertaa halusin kyllä mutta odottaa vähäsen vielä. Lopuksi hääpäiväkin sovittiin ja aloin suunnittelemaan häitä pienellä innolla mutta sekin jäi. 14 vuoden jälkeen sitten tuntui että se oli siinä. 4kk päästä tapasin nykyisen mieheni. Siitä on nyt 6 vuotta ja olemme olleet siitä ajasta 2.5 vuotta naimisissa:)

  Sain myös aina ennen selitellä miksi emme entisen avomieheni kanssa olleet naimisissa. Sanoin vain aina että vielä ei ole aika sille. Mun mielestä on luonnollista että ihmiset kyselevät tälläisiä asioista niin kauan kun se ei mene toisten valintojen arvosteluksi.

  • Sofié sanoo:

   Niin on!

   Ehkä myös se, että et suostunut kosintaan kertoo jotain suhteen laadusta. Ihanaa kumminkin ettet jäänyt siihen suhteeseen odottelemaan, vaan löysit onnesi jostain muualta :)

   No juuri tuollaisia tökerönpuoleisia arvosteluja olen ehkä hieman saanut kuullakin. En ole muutenkaan ehkä se perintieisin ihminen, niin en ymmärrä että miksi minun pitäisi tehdä samoin kuin kaikkien muiden vain sen takia, että ”näin nyt kuuluu vain tehdä”. Jos meillä on ihan hyvä näin, niin mitä se papin aamen tässä muuttaisi? Minulla on paljon kavereita, jotka eivät ikinä halua mennä naimisiin, onnellinen parisuhde riittää heille:)

 34. Vierailija: champagne sanoo:

  Ihania kuvia<3Edellisen avomieheni kanssa yhteisiä vuosia ehti kertyä 14vuotta. Ajatuksemme olivat myös sellaiset että sitten kun ollaan 25vuotiaiata jonka jälkeen se muuttui siihen että kun ollaan oltu yhdessä 10 vuotta…12 vuotta. Hän kosi minua kahdesti ja kummallakin kertaa halusin kyllä mutta odottaa vähäsen vielä. Lopuksi hääpäiväkin sovittiin ja aloin suunnittelemaan häitä pienellä innolla mutta sekin jäi. 14 vuoden jälkeen sitten tuntui että se oli siinä. 4kk päästä tapasin nykyisen mieheni. Siitä on nyt 6 vuotta ja olemme olleet siitä ajasta 2.5 vuotta naimisissa:)Sain myös aina ennen selitellä miksi emme entisen avomieheni kanssa olleet naimisissa. Sanoin vain aina että vielä ei ole aika sille. Mun mielestä on luonnollista että ihmiset kyselevät tälläisiä asioista niin kauan kun se ei mene toisten valintojen arvosteluksi.

 35. Vierailija: Sofié sanoo:

  Heipä hei!Talvihäissä on varmasti ihan erilainen tunnelma kuin kesähäissä. Ystäväni meni viime talvena naimisiin ja he olivat tehneet pienen jään hääpaikan pihalle ja tanssivat häävalssin jäällä :) Ihan vinkkinä vain ;)Ihanaa häiden odotusta :)

 36. Vierailija: Sofié sanoo:

  Pääasia kumminkin on, että teette niin kuin itse haluatte ja tunnette. Meillä tilanne on ihan toinen, halutaan koulut loppuun ennen häitä. Ei niitä epävarmuuden hetkiä kannata kokea, pääasia että saatte omannäköiset häät :) Kunhan vaan teette häistä omanlaiset, niin onnistutte varmasti :)Kiitos vinkistä :)

 37. Vierailija: Sofié sanoo:

  Niin on!Ehkä myös se, että et suostunut kosintaan kertoo jotain suhteen laadusta. Ihanaa kumminkin ettet jäänyt siihen suhteeseen odottelemaan, vaan löysit onnesi jostain muualta :)No juuri tuollaisia tökerönpuoleisia arvosteluja olen ehkä hieman saanut kuullakin. En ole muutenkaan ehkä se perintieisin ihminen, niin en ymmärrä että miksi minun pitäisi tehdä samoin kuin kaikkien muiden vain sen takia, että ”näin nyt kuuluu vain tehdä”. Jos meillä on ihan hyvä näin, niin mitä se papin aamen tässä muuttaisi? Minulla on paljon kavereita, jotka eivät ikinä halua mennä naimisiin, onnellinen parisuhde riittää heille:)

 38. champagne sanoo:

  Vastasin siis kummallakin kosintakerralla myöntävästi mutta halusin odottaa, sitä opiskeluista valmistumista ja kaikkea muuta mitä matkan varrelle sattui tulemaan ja me olimme oikea unelmapari niin itsemme kuin muidenkin puolesta, meillä on myös kaksi lasta. Omasta puolestani voin sanoa että papin aamen kyllä muutti asioita vaikka itse sitä epäilin kovasti.

  Olen samaa mieltä naimisiin ei pidä mennä vain siksi että pitää mennä vaan siitä pitää olla tosiaan varma kun sellaisen sitoumuksen tekee; jos tekee. Itse taidan olla siitä erittäin hyvä esimerkki;)

 39. Vierailija: champagne sanoo:

  Vastasin siis kummallakin kosintakerralla myöntävästi mutta halusin odottaa, sitä opiskeluista valmistumista ja kaikkea muuta mitä matkan varrelle sattui tulemaan ja me olimme oikea unelmapari niin itsemme kuin muidenkin puolesta, meillä on myös kaksi lasta. Omasta puolestani voin sanoa että papin aamen kyllä muutti asioita vaikka itse sitä epäilin kovasti. Olen samaa mieltä naimisiin ei pidä mennä vain siksi että pitää mennä vaan siitä pitää olla tosiaan varma kun sellaisen sitoumuksen tekee; jos tekee. Itse taidan olla siitä erittäin hyvä esimerkki;)

 40. cata sanoo:

  Yes, indeed, Federica’s wedding was so beautiful.
  REgards from Italy
  Cata

 41. Vierailija: cata sanoo:

  Yes, indeed, Federica’s wedding was so beautiful.REgards from ItalyCata

 42. ella b sanoo:

  Itse taas elin sitä ”unelmaelämää” johon olisi seuraavaksi kuulunut häät ja lapset ja asuntolaina kunnes kaikki meni uusiksi viime vuonna. Siitä lähtien olen tehnyt vielä enemmän niin kuin itse haluan ja enemmänkin, luulin elämäni edes hieman rauhoittuvan uuden työni ansiosta mutta mitä vielä. Olen silti ihan onnellinen vaikka on silti ihana katsella Federikan tyylisiä hääkuvia joista loistaa se oma tyyli. Itse haluaisin häistäni erittäin hauskat pirskeet missä tahansa kavereiden ja perheen kesken, tällä hetkellä tosin lysymys kuuluu enemmänkin että mistäs se sulhanen?:)

 43. Vierailija: ella b sanoo:

  Itse taas elin sitä ”unelmaelämää” johon olisi seuraavaksi kuulunut häät ja lapset ja asuntolaina kunnes kaikki meni uusiksi viime vuonna. Siitä lähtien olen tehnyt vielä enemmän niin kuin itse haluan ja enemmänkin, luulin elämäni edes hieman rauhoittuvan uuden työni ansiosta mutta mitä vielä. Olen silti ihan onnellinen vaikka on silti ihana katsella Federikan tyylisiä hääkuvia joista loistaa se oma tyyli. Itse haluaisin häistäni erittäin hauskat pirskeet missä tahansa kavereiden ja perheen kesken, tällä hetkellä tosin lysymys kuuluu enemmänkin että mistäs se sulhanen?:)

Kommentoi