Kaukokaipuu

keskiviikko 13. heinäkuu 2011

Kuvat olen napsinut Sumatralta, Malesiasta ja Thaimaasta

Olen käynyt tässä vaihto- ja reissukuviani läpi ja minut on vallannut ihan ääretön kaukokaipuu. Tunne siitä, että on kaukana kotoa olisi tällä hetkellä juuri se mitä haluaisin. Viimeksi kun lähdin reppuselässä maailmalle oli kädessäni rannetuki ja ympärilläni vesijuoksuvyö- ja kyllä, ihmiset kyselivät kovasti että mikä ihme ympärilläni oikein on.Haluaisin taas tuntea sen tunteen, että mikään ei ole suunniteltua ja puhelimen saa laittaa pois päältä.

Monet jotka eivät minua oikeasti tunne luulevat minun olevan vähän prinsessamainen ja aika mukavuudenhaluinen. ”Ai, sä ootkin noin rento tyyppi” on lausahdus, minkä olen kuullut muutaman kerran. Tottakai myönnän sen, että tykkään välillä hemmotella itseäni erilaisilla jutuilla, mutta olen todella muuntautumiskykyinen. Osaan mukautua tilanteeseen kuin tilanteeseen.  Olen esimerkiksi pessyt junan lattiaa käsidesillä, jotta torakat antaisivat minun  olla edes hetken rauhassa. Kutsuin torakoita nimellä ”Ari”, jotta ne tuntuisivat vähän mukavammille. Olen mielummin matkustanut 16 tuntia junassa Vietnamin halki kuin lentänyt saman matkan tunnissa. Olen makustanut niin auton lavalla kuin nukkunut öitä lentokentän lattialla. Myönnän myös, että ihan normaalia reippureissaajaa minusta ei saa, sillä muutaman kuukauden reissu on minunlaiselleni matkaajalla se maksimi. Ymmärrän ihmisiä, jotka haluavat lähteä etsimään jotakin muuta kuin oravanpyörää, mutta itse kaipaan elämääni kumminkin rutiineja.Tällä hetkellä minulla ei  ole koulun takia mahdollista lähteä kauaksi aikaa kaukomaille, mutta joulun haluaisin viettää jossakin muualla kuin Suomessa.

Aiemmin olen näyttänyt kuvia paikoista, jossa vesi on turkoosia, hiekka valkoista ja aurinko paistaa kirkkaana taivaalta. Nuo yläpuolella olevat kuvat eivät välttämättä ole täynnä vaaleanpunaisia yksityiskohtia, mutta tykkään niistä silti. Elokuun 15 päivänä tulee tasan kaksi vuotta siitä kun lähdimme pidemmäksi aikaa Aasiaan. Olemme fiilistelleet reissua ystävien kanssa kuvien ja ruoan muodossa. Kaikille meille vaihtoaika on ollut jotakin ihan uskomatonta. Voimakkaimmat muistoni liittyvät vuorelle kiipeämiseen, tekisin sen uudestaan ihan milloin vain. Se oli samalla ihan hirvittävää tuskaa, mutta loppumetrit tuntuivat uskomattoman hyviltä. Tunnen itseni onnekkaaksi koska sain kokea niin mahtavia asioita ja tavata uskomattoman ihania ihmisiä. Joihinkin ihmisiin olen edelleen kontaktissa ja jotkut heistä ovat tulleet elämääni jäädäkseen. Olen myös yhteydessä professoriini, joka on alunperin ranskalainen, mutta on muutaman mutkan kautta löytänyt paikkansa Kuala Lumpurista.

Minulle oli oikeastaan ihan selvää, että minne haluaisin vaihtoon. Halusin kokea jonkin sellaisen kulttuurin, josta en tiennyt mitään. Kuala Lumpur oli tarpeeksi eksoottinen, mutta koti-ikävää oli myös mahdollista lievittää esimerkiksi paikallisessa Stockan Herkussa. Tottakai välillä ahdisti ja halusi kotiin, mutta näin jälkeenpäin mietittynä on matkalta tarttunut mukaan ne elämän oikeat timantit- muistot ja ihmiset. Paikan päällä ollessa ei oikein ymmärtänyt, että miten vahvaksi osaa omaa elämää matka tulisi ja kuinka paljon sitä oikeasti tulisi miettimään.  Joten jos mietit irtiottoa tai vaihtoon lähtemistä- älä enää mieti sitä, vaan lähde. Onpahan ainakin mummina tai vaarina jotain mietittävää. Kyllä niitä töitä kerkeää tekemään, lapsia saamaan ja taloja rakentamaan. Muistot ovat niitä asioita, jotka kantavat kauas- materia ei niinkään.


72 Responses to “Kaukokaipuu”

 1. ronja sanoo:

  tosi upeita maisemia ! tulee kauhee hinku päästä matkustelemaan :D

  definitelymaybe-ronja.blogspot.com

 2. Vierailija: ronja sanoo:

  tosi upeita maisemia ! tulee kauhee hinku päästä matkustelemaan :Ddefinitelymaybe-ronja.blogspot.com

 3. Thaimaan loman (2008) jälkeen minusta tuli Aasia-fani. Olen kateellisena seurannut tuttavien Aasianmatkoja ja katsellut FB:stä kuvia. Yhdessä vaiheessa kolmen viikon Thaimaan reppureissu oli jo varattu, mutta kohtalo päätti toisin ja matka oli peruttava. Vieläkin harmittaa.

  Vaikka itsekin olen mukavuudenhaluinen niin tuollainen reppureissu on silti haaveenani. Että voisi tutustua Aasian erilaisiin kulttuureihin, nähdä uusia jännittäviä paikkoja, tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja vain kokea maailmaa. Tällä hetkellä siis kaukokaipuu on minullakin kova eikä asiaa auttanut yhtään työkaverin muutto Thaimaahan.

  Toivottavasti pääset viettämään joulua johonkin ihanaan kohteeseen! Kiitos ihanasta päivityksestä ja hauskasta torakkatarinasta :) Teidän KL/Aasia-kuvat ovat niin hienoja!

  • Sofié sanoo:

   Minäkin fanitan Aasiaa!No voihan nenä :/. Oletko miettinyt, että lähtisit Aasiaan valmistumisesi jälkeen reppureissulle? Valmistumisen ja työelämän välissä olisi hyvä aika ottaa pieni tauko :)

   Minäkin olen mukavuudenhaluinen, mutta tiedän matkan tehneen minulle niin paljon hyvää. Aluksi oli vaikea olla ilman päivittäistä suihkua, mutta loppu reissusta senkin unohti ja merivesi tuntui luksukselta. Ballerinat vaihtuivat flip flopeihin ja hameet pussihousuihin.

   Junamatka Thaimaan läpi torakoiden kanssa oli kyllä aika erikoinen. Heti kun sammutti valot ja yritti nukkua, niin alkoi kuulua kamala rapistelu ja hytti tuli täyteen ”Areja”. Niin, sinähän oletkin nähnyt S:n kautta meidän reissukuvat :))))

   Toivotaan, että minulle siunaantuu sopiva väli lähteä jouluksi pois ja että sinä pääset kokemaan reppureissun hyvät ja vähän ne erikoisemmat puolet. Sanojasi lainatakseni- toivon että pääset kokemaan maailmaa :)

 4. Vierailija: Petra Pauliina sanoo:

  Thaimaan loman (2008) jälkeen minusta tuli Aasia-fani. Olen kateellisena seurannut tuttavien Aasianmatkoja ja katsellut FB:stä kuvia. Yhdessä vaiheessa kolmen viikon Thaimaan reppureissu oli jo varattu, mutta kohtalo päätti toisin ja matka oli peruttava. Vieläkin harmittaa.Vaikka itsekin olen mukavuudenhaluinen niin tuollainen reppureissu on silti haaveenani. Että voisi tutustua Aasian erilaisiin kulttuureihin, nähdä uusia jännittäviä paikkoja, tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja vain kokea maailmaa. Tällä hetkellä siis kaukokaipuu on minullakin kova eikä asiaa auttanut yhtään työkaverin muutto Thaimaahan.Toivottavasti pääset viettämään joulua johonkin ihanaan kohteeseen! Kiitos ihanasta päivityksestä ja hauskasta torakkatarinasta :) Teidän KL/Aasia-kuvat ovat niin hienoja!

 5. Kat NYC sanoo:

  Aivan mielettoman kauniita kuvia. Olet kuin ammattikuvaaja kylla. Osaat vangita hetken. Mulla on ikuinen sammumaton kaukokaipuu, taytyisi vaan keksia sellainen elanto joka sallisi maailmanmatkailun…

  • Sofié sanoo:

   Viestisi oli mennyt roskikseen, mutta onneksi huomasin sen siellä :)
   Noh, ammattikuvaajasta voidaan olla montaa mieltä, mutta kiva jos tykkäät! Niin, mikäköhän se olisi? :) Miksi ei voi vaan matkustaa koko aikaa?

 6. Vierailija: Kat NYC sanoo:

  Aivan mielettoman kauniita kuvia. Olet kuin ammattikuvaaja kylla. Osaat vangita hetken. Mulla on ikuinen sammumaton kaukokaipuu, taytyisi vaan keksia sellainen elanto joka sallisi maailmanmatkailun…

 7. Minna sanoo:

  Vitsi miten kaunis teksti, ihan kylmillä väreillä lueskelin.
  Mä en oikein ole vielä löytänyt itseäni matkaajana, johtuen siitä että vasta kerran olen saanut lennätettyä itseni lentokoneella Viroa kauemmaksi ;) Mutta palo syttyi kyllä jo lentokoneessa matkalla kohti Kreetaa ja siitä asti matkakuume on ollut loputon. Se rentoutuminen minkä matkan aikana koin… se on ihan korvaamatonta!

  Maailmassa on niin paljon paikkoja joita haluan nähdä ja kokea. Ainoana esteenä ehkäpä rahapussi ja tietty työ, ei täältä ihan noin vaan pääsekään 2kk matkustamaan :/ Rahapussi on tänä vuonna normaalia tiukemmalla keväisen remonttisarkan takia, mutta onneksi joka vuosi ei tarvitse remontoida ;)

  Haluaisin toooosi paljon lähteä reppuretkelle, ihan sama kiertäisinkö maailmaa vai vaikka vain Eurooppaa, mutta sellaiselle haluaisin. Sitä en tiedä pääsenkö ikinä lähtemään, kun kaikki tämmöiset asiat mun valitettavasti pitää aina konsultoida lääkärin kanssa. Satuin keväällä saamaan diagnoosin elinikäisestä kroonisesta sairaudesta ja lääkkeet ja matkustaminen on kohdallani aika vaikea yhtälö jo viikkoakin pidemmälle reissulle.. Mutta en menetä toivoa, menen elokuussa lääkärille ja ajattelin ottaa maailmanmatkauksen puheeksi, katsotaan miten käy ;)

  No, onneksi tässä ollaan vielä nuoria ja koko elämä aikaa edessä..
  Kylläpäs tuli tarinoitua pitkälti.. mukavaa torstaita :)

  Minna

  • Sofié sanoo:

   En tiedä mistä sairaudesta on kyse, mutta toivottavasti saat sen hallintaan ja pääset näkemään maailmaa edes pienissä määrin. Ehkä Aasian pienimmät saaret ei sinun tapauksessasi olisi se järkevin ratkaisu, mutta ehkäpä Italian pienet kylät voisivat olla mieleesi. Kaukana, mutta silti lähellä. Luulen myös, että reppureissu voisi olla aika extreme, jos on ensi kertaa Aasiassa matkailemassa. Kaikki ei aina ole niin hohdokasta, ruoka puhdasta tai kadut siisteinä.

   Ystävälläni on ollut veritulppia ja hän uhmasi lääkäriään ja lähti reppureissaamaan. Hän jätti lääkkeet syömättä, laittoi repun selkään ja nokan kohti maailmaa. Tietenkin näissä asioissa on riskinsä, mutta hänen kohdallaan kaikki meni todella hienosti :)

   Nimenomaan, kyllä sitä aina voi matkustaa. Jos ei muuten niin lapset kainaloon ja koneesen. Aasiassa näki myös perheitä reppureissaamassa. En ehkä itse ottaisi sylivauvoja tuollaisiin paikkoihin, mutta en myöskään tuomitse ihmisiä jotka niin tekevät.

   Mummini on päälle 70-vuotta ja hän oli toukokuussa kiertämässä Eurooppaa. Hän kävi ainakin Kroatiassa, Italiassa, Monacossa ja Ranskassa. Ikä ei ole este matkailulle. Olen niin onnellinen mummini puolesta, sillä hän saa elää niin täysillä kuin ihminen vain voi.

   Luulisi, että on noita kroonisia sairauksia muuallakin, niin luulisi hoitoa saavan myös muualla kuin täällä lintukodossa. Tottakai ymmärrän, että eri maiden hoitotaso voi vaihdella, mutta Italian sairaaloista on kokemusta ja siellä pelasi kaikki :)

   Paljon tsemppiä remppailuihin ja sairauden kanssa tasapainotteluun! Kiitos ihanasta viestistäsi ja mukavaa torstaita myös sinulle :)

   • Minna sanoo:

    Oi ihana mummi sinulla :) Omakin mummuni on tykännyt matkustaa ja kiertänyt pitkin muailmaa, siitä on kuvia apinavauva sylissä, olen koittanut jopa saada hänet lähtemään kanssani reissuun, mutta ei hän enää kuulemma halua vanhoilla päivillään.. :) Mummisi on kyllä täydellinen esikuva!

    Sairauden kanssa mulla ongelma onkin juuri siinä, että kun se on uusi ja kaikki muutkin siihen liittyvät jutut on ihan opettelun tasolla, joten en tiedä kaikesta kaikkea.. siksi siis heitän kissan pöydälle lääkärikäynnillä ja ajattelin nimenoman kysyä että kuinka kauan sitä voisi olla ilman lääkettä, jos haluaisi lähteä vähän pidemmälle reissulle. ;) Ja voin kuitenkin hyvin, joten en usko että lääkkeittä olo on lyhytaikaisesti ongelma.

    Sen verran tiedän että kaikissa maissa hoitoon pääsy ei ole ihan helppoa, se ihan aluksi sanottiin että aian kun matkaa ulkomaille pitää ottaa selvää siitä, miten hoitoon pääsee jos on tarve.. :P

    • Sofié sanoo:

     Mummit on parhaita! Ne jos ketkä ymmärtää :))

     Oi,kuulostaapa harmilliselle :/ No mutta sittenhän tulevaisuutesi ja matkasuunnitelmasi kuullostavat hyville, jos voit olla ilman lääkitystä edes hetken aikaa :)))

     Niin, ehkä en ainakaan Aasian suurimmista kaupungeista ihan hirmuisen kauaksi poistuisi. Itseäkin jo pelotti pienimmillä saarilla, että jos jotain tapahtuu niin mihin sitä lähtee ja millä.

     Toivotaan, että lääkäri näyttää vihreää valoa :)

 8. Vierailija: Minna sanoo:

  Vitsi miten kaunis teksti, ihan kylmillä väreillä lueskelin.Mä en oikein ole vielä löytänyt itseäni matkaajana, johtuen siitä että vasta kerran olen saanut lennätettyä itseni lentokoneella Viroa kauemmaksi ;) Mutta palo syttyi kyllä jo lentokoneessa matkalla kohti Kreetaa ja siitä asti matkakuume on ollut loputon. Se rentoutuminen minkä matkan aikana koin… se on ihan korvaamatonta! Maailmassa on niin paljon paikkoja joita haluan nähdä ja kokea. Ainoana esteenä ehkäpä rahapussi ja tietty työ, ei täältä ihan noin vaan pääsekään 2kk matkustamaan :/ Rahapussi on tänä vuonna normaalia tiukemmalla keväisen remonttisarkan takia, mutta onneksi joka vuosi ei tarvitse remontoida ;) Haluaisin toooosi paljon lähteä reppuretkelle, ihan sama kiertäisinkö maailmaa vai vaikka vain Eurooppaa, mutta sellaiselle haluaisin. Sitä en tiedä pääsenkö ikinä lähtemään, kun kaikki tämmöiset asiat mun valitettavasti pitää aina konsultoida lääkärin kanssa. Satuin keväällä saamaan diagnoosin elinikäisestä kroonisesta sairaudesta ja lääkkeet ja matkustaminen on kohdallani aika vaikea yhtälö jo viikkoakin pidemmälle reissulle.. Mutta en menetä toivoa, menen elokuussa lääkärille ja ajattelin ottaa maailmanmatkauksen puheeksi, katsotaan miten käy ;)No, onneksi tässä ollaan vielä nuoria ja koko elämä aikaa edessä.. Kylläpäs tuli tarinoitua pitkälti.. mukavaa torstaita :)Minna

 9. iitu sanoo:

  Täälläkin on alkanut matkakuume nostamaan pahan kerran päätään ja olen alkanut näkemään jatkuvasti unia joissa palaan Malesiaan…eikä sitä tosiaan siellä tullut ajatelleeksi miten hienoja muistoja sieltä jäi! :) Noi siun laittamat kuvat ei ollenkaan helpottanut asiaa!

  Luen aamuisin parhaat blogit aina aamutouhujen lomassa ja häärin tässä kaikkea samalla, joten kaikella ystävyydellä ehdottaisin että kappalejaot auttaisi palaamaan oikeaan kohtaan tekstiä aina pienen keskeytyksen jälkeen <3

  -Iitu

  • Sofié sanoo:

   Heippa Iituliini!

   Kirjoitin tämän tekstin yöllä ihan silmät ristissä hirveässä tunnekuohussa joten kappalejaot jäivät tekemättä. Korjasin asian heti kun luin kommenttisi <3
   Niin, ei tiennyt ei. Käytiin eilen thaimaalaisessa syömässä ja olo oli kuin Aasiassa. Tuli niin hirvittävä ikävä sinne. Vinkkinä, että Mannerheimintiellä on todella hyvä thaimaalainen ravintola. Allekirjoittaneen suosikki on valkosipulikana. Katsottiin eilen vielä matkakuvia poikien kanssa ja olotilat vain pahenivat. "Nyt äkkiä pois ennen kuin tulee marraskuu" oli kaikilla mielessä.

 10. Vierailija: iitu sanoo:

  Täälläkin on alkanut matkakuume nostamaan pahan kerran päätään ja olen alkanut näkemään jatkuvasti unia joissa palaan Malesiaan…eikä sitä tosiaan siellä tullut ajatelleeksi miten hienoja muistoja sieltä jäi! :) Noi siun laittamat kuvat ei ollenkaan helpottanut asiaa! Luen aamuisin parhaat blogit aina aamutouhujen lomassa ja häärin tässä kaikkea samalla, joten kaikella ystävyydellä ehdottaisin että kappalejaot auttaisi palaamaan oikeaan kohtaan tekstiä aina pienen keskeytyksen jälkeen <3-Iitu

 11. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hih, matkakuume se on täälläkin koko ajan :)

 12. Mari sanoo:

  Todella kiehtova postaus. Kiitso siitä! Ja kaukokaipuuta ilmenee tässäkin suunnassa. Itse en koe Aasiaa ”omaksi jutukseni”, vaikka – myönnän – en ole siellä kertaakaan ollut ja toisaalta en sinne matkustamisesta myöskään kieltäytyisi, jos tilaisuus tulisi. Oma utopiani elää Afrikan mantereella, savanneilla, jonne haluaisin ensi talvena niin kovasti. Mutta saas nähdä, saanko säästettyä :)

  Reissaaminen on ihanaa, mutta olen huomannut, että kaikkein parasta siinä on kuitenkin se huumaava matkakuume ja -jännitys ennen matkaa sekä matkan jälkeinen fiilistely. Matkan jälkeen ei tarvitse mennä kauaakaan, kun jo hymyilee kaikille niille reissun ällöimmille ja inhottavimmille vastoinkäymisille :)

  Niin, ja kuvasi ovat taas niin hienoja!

  • Sofié sanoo:

   No kiva, että tykkäät tästä! Taidankin tästä lähtien kirjoittaa postaukseni illalla silmät ristissä ja pienessä ahdistuksessa, niin on vähän luovempi olo :D

   Ymmärrän ihmisiä jotka eivät tunne Aasiaa omakseen. Ensimmäisen Aasian matkani jälkeeni oloni oli vähän ristiriitainen. Ensimmäiset kolme päivää taisin olla jonkinlaisessa shokkitilassa. Yksi parhaimmista kavereistani tuli moikkaamaan minua Thaimaahan ja hän inhosi paikkaa. Hän ei edes halunnut syödä kanaa matkan jälkeen. Olen kyllä selittänyt, että se paikka jossa tapasimme oli kauheinta Thaimaata-hän ei edelleenkään usko minua.

   Oi Afrikan savannit! Lempieläimeni on kirahvi ja haluaisin nähdä sellaisen jossakin luonnonpuistossa. Ainoa asia mikä tulee vaan Afrikan reissuista mieleen on lentoyhtiöiden musta lista ja pienet potkurikoneet. Mutta mitään ei näe jos on aina tällainen arkajalka. Enkä myöskään jättäisi yhtään matkaa tekemättä lentopelkoni takia.

   Olen samaa mieltä kanssasi, että parasta matkailussa on juurikin reittien suunnittelu ja tulevan matkan fiilistely. Matkoilla sitä usein unohtaa pysähtyä ja miettiä, että täällä minä nyt olen ja tältä minusta nyt tuntuu. Aasiassa ollessani otimme ystäväni kanssa käsistämme kiinni ja sanoimme aina välillä, että tätä pitää muistella sitten vanhempana tai 30 asteen pakkasilla. iPodiini tupsahti viime talvena muistutuksia, että miltä minusta tuntui ollessani Borneolla tai Sumatralla :)

   Kiitos :)

 13. Vierailija: Mari sanoo:

  Todella kiehtova postaus. Kiitso siitä! Ja kaukokaipuuta ilmenee tässäkin suunnassa. Itse en koe Aasiaa ”omaksi jutukseni”, vaikka – myönnän – en ole siellä kertaakaan ollut ja toisaalta en sinne matkustamisesta myöskään kieltäytyisi, jos tilaisuus tulisi. Oma utopiani elää Afrikan mantereella, savanneilla, jonne haluaisin ensi talvena niin kovasti. Mutta saas nähdä, saanko säästettyä :)Reissaaminen on ihanaa, mutta olen huomannut, että kaikkein parasta siinä on kuitenkin se huumaava matkakuume ja -jännitys ennen matkaa sekä matkan jälkeinen fiilistely. Matkan jälkeen ei tarvitse mennä kauaakaan, kun jo hymyilee kaikille niille reissun ällöimmille ja inhottavimmille vastoinkäymisille :)Niin, ja kuvasi ovat taas niin hienoja!

 14. Vierailija: Sofié sanoo:

  Minäkin fanitan Aasiaa!No voihan nenä :/. Oletko miettinyt, että lähtisit Aasiaan valmistumisesi jälkeen reppureissulle? Valmistumisen ja työelämän välissä olisi hyvä aika ottaa pieni tauko :)Minäkin olen mukavuudenhaluinen, mutta tiedän matkan tehneen minulle niin paljon hyvää. Aluksi oli vaikea olla ilman päivittäistä suihkua, mutta loppu reissusta senkin unohti ja merivesi tuntui luksukselta. Ballerinat vaihtuivat flip flopeihin ja hameet pussihousuihin.Junamatka Thaimaan läpi torakoiden kanssa oli kyllä aika erikoinen. Heti kun sammutti valot ja yritti nukkua, niin alkoi kuulua kamala rapistelu ja hytti tuli täyteen ”Areja”. Niin, sinähän oletkin nähnyt S:n kautta meidän reissukuvat :))))Toivotaan, että minulle siunaantuu sopiva väli lähteä jouluksi pois ja että sinä pääset kokemaan reppureissun hyvät ja vähän ne erikoisemmat puolet. Sanojasi lainatakseni- toivon että pääset kokemaan maailmaa :)

 15. Vierailija: Sofié sanoo:

  En tiedä mistä sairaudesta on kyse, mutta toivottavasti saat sen hallintaan ja pääset näkemään maailmaa edes pienissä määrin. Ehkä Aasian pienimmät saaret ei sinun tapauksessasi olisi se järkevin ratkaisu, mutta ehkäpä Italian pienet kylät voisivat olla mieleesi. Kaukana, mutta silti lähellä. Luulen myös, että reppureissu voisi olla aika extreme, jos on ensi kertaa Aasiassa matkailemassa. Kaikki ei aina ole niin hohdokasta, ruoka puhdasta tai kadut siisteinä.Ystävälläni on ollut veritulppia ja hän uhmasi lääkäriään ja lähti reppureissaamaan. Hän jätti lääkkeet syömättä, laittoi repun selkään ja nokan kohti maailmaa. Tietenkin näissä asioissa on riskinsä, mutta hänen kohdallaan kaikki meni todella hienosti :)Nimenomaan, kyllä sitä aina voi matkustaa. Jos ei muuten niin lapset kainaloon ja koneesen. Aasiassa näki myös perheitä reppureissaamassa. En ehkä itse ottaisi sylivauvoja tuollaisiin paikkoihin, mutta en myöskään tuomitse ihmisiä jotka niin tekevät.Mummini on päälle 70-vuotta ja hän oli toukokuussa kiertämässä Eurooppaa. Hän kävi ainakin Kroatiassa, Italiassa, Monacossa ja Ranskassa. Ikä ei ole este matkailulle. Olen niin onnellinen mummini puolesta, sillä hän saa elää niin täysillä kuin ihminen vain voi. Luulisi, että on noita kroonisia sairauksia muuallakin, niin luulisi hoitoa saavan myös muualla kuin täällä lintukodossa. Tottakai ymmärrän, että eri maiden hoitotaso voi vaihdella, mutta Italian sairaaloista on kokemusta ja siellä pelasi kaikki :) Paljon tsemppiä remppailuihin ja sairauden kanssa tasapainotteluun! Kiitos ihanasta viestistäsi ja mukavaa torstaita myös sinulle :)

 16. Vierailija: Sofié sanoo:

  Heippa Iituliini!Kirjoitin tämän tekstin yöllä ihan silmät ristissä hirveässä tunnekuohussa joten kappalejaot jäivät tekemättä. Korjasin asian heti kun luin kommenttisi <3Niin, ei tiennyt ei. Käytiin eilen thaimaalaisessa syömässä ja olo oli kuin Aasiassa. Tuli niin hirvittävä ikävä sinne. Vinkkinä, että Mannerheimintiellä on todella hyvä thaimaalainen ravintola. Allekirjoittaneen suosikki on valkosipulikana. Katsottiin eilen vielä matkakuvia poikien kanssa ja olotilat vain pahenivat. "Nyt äkkiä pois ennen kuin tulee marraskuu" oli kaikilla mielessä.

 17. Vierailija: Sofié sanoo:

  No kiva, että tykkäät tästä! Taidankin tästä lähtien kirjoittaa postaukseni illalla silmät ristissä ja pienessä ahdistuksessa, niin on vähän luovempi olo :DYmmärrän ihmisiä jotka eivät tunne Aasiaa omakseen. Ensimmäisen Aasian matkani jälkeeni oloni oli vähän ristiriitainen. Ensimmäiset kolme päivää taisin olla jonkinlaisessa shokkitilassa. Yksi parhaimmista kavereistani tuli moikkaamaan minua Thaimaahan ja hän inhosi paikkaa. Hän ei edes halunnut syödä kanaa matkan jälkeen. Olen kyllä selittänyt, että se paikka jossa tapasimme oli kauheinta Thaimaata-hän ei edelleenkään usko minua. Oi Afrikan savannit! Lempieläimeni on kirahvi ja haluaisin nähdä sellaisen jossakin luonnonpuistossa. Ainoa asia mikä tulee vaan Afrikan reissuista mieleen on lentoyhtiöiden musta lista ja pienet potkurikoneet. Mutta mitään ei näe jos on aina tällainen arkajalka. Enkä myöskään jättäisi yhtään matkaa tekemättä lentopelkoni takia.Olen samaa mieltä kanssasi, että parasta matkailussa on juurikin reittien suunnittelu ja tulevan matkan fiilistely. Matkoilla sitä usein unohtaa pysähtyä ja miettiä, että täällä minä nyt olen ja tältä minusta nyt tuntuu. Aasiassa ollessani otimme ystäväni kanssa käsistämme kiinni ja sanoimme aina välillä, että tätä pitää muistella sitten vanhempana tai 30 asteen pakkasilla. iPodiini tupsahti viime talvena muistutuksia, että miltä minusta tuntui ollessani Borneolla tai Sumatralla :) Kiitos :)

 18. Laapa sanoo:

  Ihania kuvia! :)
  Täällä lokakuussa alkavan maailmanympärysmatkan odotustunnelmissa, kivaa selata matkablogeja, kun ei YHTÄÄN harmita – itsellä huippu reissu niin pian tulossa, että kyllä vielä pari kuukautta kesää ja syksyäkin jaksaa :)

  Seurailla saa: laapalaura.blogspot.com jos kiinnostaa kokemukset Ausseista, Fidziltä tai muista kohteistamme…

 19. Vierailija: Laapa sanoo:

  Ihania kuvia! :)Täällä lokakuussa alkavan maailmanympärysmatkan odotustunnelmissa, kivaa selata matkablogeja, kun ei YHTÄÄN harmita – itsellä huippu reissu niin pian tulossa, että kyllä vielä pari kuukautta kesää ja syksyäkin jaksaa :)Seurailla saa: laapalaura.blogspot.com jos kiinnostaa kokemukset Ausseista, Fidziltä tai muista kohteistamme…

 20. Sofié sanoo:

  Haha, ai ei harmita tippaakaan kun missaa marraskuun pimeyden ja räntäsateen ?:D Kas kummaa. No johan on teillä matkakohteet! Fidzi kuulostaa ihanalle, eikä se Australiakaan yhtään pöllömpi paikka kai ole. Oi ja minähän luen, tee minut kateudesta vihreäksi talven aikana niin saadaan edes jokin pigmentti tähän nassuun :)

 21. Vierailija: Sofié sanoo:

  Haha, ai ei harmita tippaakaan kun missaa marraskuun pimeyden ja räntäsateen ?:D Kas kummaa. No johan on teillä matkakohteet! Fidzi kuulostaa ihanalle, eikä se Australiakaan yhtään pöllömpi paikka kai ole. Oi ja minähän luen, tee minut kateudesta vihreäksi talven aikana niin saadaan edes jokin pigmentti tähän nassuun :)

 22. Karoliina sanoo:

  Sori, en nyt jaksa kirjoittaa kilometrin pituista ylistysviestiä, on nimittäin vähäsen kiire, mutta halusin vaan sanoa, että on sun blogi kyllä aika ihana :)

  • Sofié sanoo:

   Hihi, ei tarvitsekaan! Kiitos silti, että kerkesit mainita että pidät blogistani :)
   Mulla on kyllä niin kivoja lukijoita :)

 23. Vierailija: Karoliina sanoo:

  Sori, en nyt jaksa kirjoittaa kilometrin pituista ylistysviestiä, on nimittäin vähäsen kiire, mutta halusin vaan sanoa, että on sun blogi kyllä aika ihana :)

 24. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hihi, ei tarvitsekaan! Kiitos silti, että kerkesit mainita että pidät blogistani :)Mulla on kyllä niin kivoja lukijoita :)

 25. Vierailija: Minna sanoo:

  Oi ihana mummi sinulla :) Omakin mummuni on tykännyt matkustaa ja kiertänyt pitkin muailmaa, siitä on kuvia apinavauva sylissä, olen koittanut jopa saada hänet lähtemään kanssani reissuun, mutta ei hän enää kuulemma halua vanhoilla päivillään.. :) Mummisi on kyllä täydellinen esikuva!Sairauden kanssa mulla ongelma onkin juuri siinä, että kun se on uusi ja kaikki muutkin siihen liittyvät jutut on ihan opettelun tasolla, joten en tiedä kaikesta kaikkea.. siksi siis heitän kissan pöydälle lääkärikäynnillä ja ajattelin nimenoman kysyä että kuinka kauan sitä voisi olla ilman lääkettä, jos haluaisi lähteä vähän pidemmälle reissulle. ;) Ja voin kuitenkin hyvin, joten en usko että lääkkeittä olo on lyhytaikaisesti ongelma.Sen verran tiedän että kaikissa maissa hoitoon pääsy ei ole ihan helppoa, se ihan aluksi sanottiin että aian kun matkaa ulkomaille pitää ottaa selvää siitä, miten hoitoon pääsee jos on tarve.. :P

 26. Aurora sanoo:

  Oi todella ihana postaus! Vuosi vaihdossa on pyörinyt taas viime aikoina todella paljon mielessäni ja tämä postaus sai minut taas miettimään asiaa. Minulla ei ole vielä hajuakaan haluanko lähteä johonkin länsimaahan vai kenties Aasiaan tai ehkä jopa molempiin? Kuka tietää! :D Onneksi päätöksellä ei ole kiire, koska ainakaan vuoteen en voi koulun takia lähteä yhtään mihinkään, mutta sen jälkeen maailma on avoinna ja aion varmasti hyödyntää sen jollain tavalla! : ) Kiitos ihanasta blogista!

  • Sofié sanoo:

   Lähde lähde lähde!
   Jos en olisi vaihtanut tiedekuntaa ja sen takia saanut taakaseni taas lisää opintopisteitä olisin lähtenyt uudestaan vaihtoon. Tällä hetkellä olen Vaasassa vielä vuoden kiinni, joten ulkomaille en voi lähteä pidemmäksi aikaa. Mutta oman kokemukseni jälkeen olen ajatellut, että ihmiset jotka eivät vaihtoon lähde menettävät paljon. Tottakai meitä on erilaisia ihmisiä ja toisia ei reissaaminen kiinnosta ollenkaan, joten en tietenkään voi sanoa että on väärin olla lähtemättä. Itselleni kokemus on vain ollut jotain niin ihanaa :)

 27. Vierailija: Aurora sanoo:

  Oi todella ihana postaus! Vuosi vaihdossa on pyörinyt taas viime aikoina todella paljon mielessäni ja tämä postaus sai minut taas miettimään asiaa. Minulla ei ole vielä hajuakaan haluanko lähteä johonkin länsimaahan vai kenties Aasiaan tai ehkä jopa molempiin? Kuka tietää! :D Onneksi päätöksellä ei ole kiire, koska ainakaan vuoteen en voi koulun takia lähteä yhtään mihinkään, mutta sen jälkeen maailma on avoinna ja aion varmasti hyödyntää sen jollain tavalla! : ) Kiitos ihanasta blogista!

 28. Miau! sanoo:

  Ihania kuvia, kiva on niitä katsella! Ymmärrän yskäsi täysin; olin itse kiertämässä aasiaa kolme kuukautta ja nyt oli taas varattava lennot Singaporeen, tykästyimme paikkaan kovasti ja aiomme käydä myös Borneolla samalla keikalla.

 29. Vierailija: Miau! sanoo:

  Ihania kuvia, kiva on niitä katsella! Ymmärrän yskäsi täysin; olin itse kiertämässä aasiaa kolme kuukautta ja nyt oli taas varattava lennot Singaporeen, tykästyimme paikkaan kovasti ja aiomme käydä myös Borneolla samalla keikalla.

 30. Vierailija: Sofié sanoo:

  Mummit on parhaita! Ne jos ketkä ymmärtää :))Oi,kuulostaapa harmilliselle :/ No mutta sittenhän tulevaisuutesi ja matkasuunnitelmasi kuullostavat hyville, jos voit olla ilman lääkitystä edes hetken aikaa :)))Niin, ehkä en ainakaan Aasian suurimmista kaupungeista ihan hirmuisen kauaksi poistuisi. Itseäkin jo pelotti pienimmillä saarilla, että jos jotain tapahtuu niin mihin sitä lähtee ja millä.Toivotaan, että lääkäri näyttää vihreää valoa :)

 31. Vierailija: Sofié sanoo:

  Lähde lähde lähde!Jos en olisi vaihtanut tiedekuntaa ja sen takia saanut taakaseni taas lisää opintopisteitä olisin lähtenyt uudestaan vaihtoon. Tällä hetkellä olen Vaasassa vielä vuoden kiinni, joten ulkomaille en voi lähteä pidemmäksi aikaa. Mutta oman kokemukseni jälkeen olen ajatellut, että ihmiset jotka eivät vaihtoon lähde menettävät paljon. Tottakai meitä on erilaisia ihmisiä ja toisia ei reissaaminen kiinnosta ollenkaan, joten en tietenkään voi sanoa että on väärin olla lähtemättä. Itselleni kokemus on vain ollut jotain niin ihanaa :)

 32. Vierailija: Sofié sanoo:

  Ou ja nou! Minä haluan kanssa Borneolle! Oletko lukenut postaukseni jo siitä? http://www.rantapallo.fi/avecsofie/2010/09/28/sofie-in-borneo/Minne sinne olette menossa? Olimme siellä Malesian puolella, mutta Indonesian puolella oleva Mulu Park jäi kyllä kaivertamaan mieltä… Borneo on kyllä yksi hienoimmista paikoista jossa olen käynyt :)

 33. Sini sanoo:

  Tein viimeviikonloppuna vadelmajuustokakkusia, joiden reseptin löysin blogistasi. Tuli hyviä! Nyt pellillä nousee focaccia, jonka reseptin myös kaivelin arkistoistasi. Halusin vain sanoa kiitos ihanista ja helpoista resepteistä :)

  Olen menossa talvella ensimmäistä kertaa elämässäni Aasiaan ja en voisi enempää reissua odottaa! Vaikka paljon olen matkustanut, niin reppureissailu on minulle Aasian lisäksi ihan uusi juttu. Ja kyllä, olen mukavuudenhaluinen, mutta toisaalta yritän mennä mukavuusalueen ulkopuolelle ja haastaa itseäni :)

  Kaikesta haasteiden etsimisestä huolimatta ajattelin pyytää sinulta helpottavaa apua Aasian matkaamme ajatellen. Lähinnä haluaisin kuulla enemmän Borneosta. Miten menitte sinne? Missä kävitte ja mitä teitte? Entä missä yövyitte? Kuulisin mielelläni myös enemmän Malesiasta, erityisesti Kuala Lumpurista. Ihan mitä tahansa vinkkejä ruoasta shoppailuun ja näkemisen arvoisiin asioihin :) Jos vain jaksat, tiivis matkajuttu Borneosta olisi upeaa luettavaa!

 34. Vierailija: Sini sanoo:

  Tein viimeviikonloppuna vadelmajuustokakkusia, joiden reseptin löysin blogistasi. Tuli hyviä! Nyt pellillä nousee focaccia, jonka reseptin myös kaivelin arkistoistasi. Halusin vain sanoa kiitos ihanista ja helpoista resepteistä :)Olen menossa talvella ensimmäistä kertaa elämässäni Aasiaan ja en voisi enempää reissua odottaa! Vaikka paljon olen matkustanut, niin reppureissailu on minulle Aasian lisäksi ihan uusi juttu. Ja kyllä, olen mukavuudenhaluinen, mutta toisaalta yritän mennä mukavuusalueen ulkopuolelle ja haastaa itseäni :) Kaikesta haasteiden etsimisestä huolimatta ajattelin pyytää sinulta helpottavaa apua Aasian matkaamme ajatellen. Lähinnä haluaisin kuulla enemmän Borneosta. Miten menitte sinne? Missä kävitte ja mitä teitte? Entä missä yövyitte? Kuulisin mielelläni myös enemmän Malesiasta, erityisesti Kuala Lumpurista. Ihan mitä tahansa vinkkejä ruoasta shoppailuun ja näkemisen arvoisiin asioihin :) Jos vain jaksat, tiivis matkajuttu Borneosta olisi upeaa luettavaa!

 35. Sofié sanoo:

  Oi, mahtavaa :))) Hmmm. saan ensi viikolla italian veljeni viikoksi kylään joten ehkäpä minunkin pitäisi tehdä jotain italilaista heille/teille ;)

  Luulen, että jokaiselle tekisi hyvää mennä sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Oppisi arvostamaan tiettyjä asioita ja ajattelemaan asioita vähän eri vinkkelistä. Aluksi voi olla rankkaa, mutta usko minua, loppujen lopuksi muistelet matkaa hyvillä mielin ja unohdat kaikki vastoinkäymiset ja ikävät jutut.

  Kuala Lumpurista olen ajatellut tehdä postauksen ja miksen voisi myös jakaa vähän enemmän Borneon reissuakin :) Eli odottele hetkisen aikaa :) Jos tarvitset heti jotain tietoja, niin laita minulle sähköpostia niin voin kertoilla jotain perusjuttuja :)

  • norppi sanoo:

   Heippa! Oon lueskellut blogiasi matkakuumeen lieventämiseen, ja tajusin että sultahan sais varmasti hyviä vinkkejä. Ollaan lähdössä alle kahden viikon päästä poikakaverin kanssa reiluksi kolmeksi viikoksi Malesiaan (niemimaalle) ja Sumatralle, ja jotain vinkkejä ois kiva saada :) Kuala Lumpurissa ollaan alkuun ainakin 2 yötä, ja Batu Caves on suunnitelmissa, mutta muitakin vinkkejä otetaan ilomielin vastaan! Kiinnostaisi myös tietää kokemuksiasi Perhentianilta, erityisesti Kecililtä: missä yövyitte ja oliko hintansa väärti? Kannattaako hyttysverkkoa ostaa, vai onko majapaikoissa ne valmiina lähes poikkeuksetta? Jos vaan ehdit nini laita vastaus vaikka sähköpostiin, siitä olis todella suuri apu! :)

   Loppuun täytyy vielä sanoa, että kuvasi ovat aivan upeita!

   • Sofié sanoo:

    Heippa!
    En tiedä, että miksi kommenttisi tuli tänne kommenttien sekaan, mutta toivottavasti löydät vastaukseni täältä :)

    Kuala Lumpurista yritän tehdä postauksen vielä tällä viikolla :)
    Hävettää myöntää, mutta Batu Caves jäi osaltani näkemättä…

    Olimme juurikin pienemmällä saarella eli Kecilillä. Jos et ole aktiivilomailija, niin Kecil tarjoaa hetken levähdykseen. Itse en ole auringonpalvoja joten kolmen päivän jälkeen aloin olemaan aika kyllästynyt hiekassa makoiluun. Asumuksemme nimi oli Shangri La, joka oli ns. hienoimmasta päästä. Perhentian oli ensimmäinen matkakohteemme, joten aloitimme reppureissaamisen pienin askelin. Majoituksia löytyy oikeastaan kaikenlaisia, bambumajoista vähän hienompiin huoneisiin. Hintaa huoneellamme taisi olla 30 dollaria, mutta muistaakseni ne halvimmat oli 5 dollaria. Hinnat tosin ovat kahden vuoden takaa.

    Ostakaa hyttysverkko Suomesta! Niitä ei useimmissa paikoissa juurikaan ollut ja Kuala Lumpurista en sellaista löytänyt :/

 36. Vierailija: Sofié sanoo:

  Oi, mahtavaa :))) Hmmm. saan ensi viikolla italian veljeni viikoksi kylään joten ehkäpä minunkin pitäisi tehdä jotain italilaista heille/teille ;)Luulen, että jokaiselle tekisi hyvää mennä sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Oppisi arvostamaan tiettyjä asioita ja ajattelemaan asioita vähän eri vinkkelistä. Aluksi voi olla rankkaa, mutta usko minua, loppujen lopuksi muistelet matkaa hyvillä mielin ja unohdat kaikki vastoinkäymiset ja ikävät jutut. Kuala Lumpurista olen ajatellut tehdä postauksen ja miksen voisi myös jakaa vähän enemmän Borneon reissuakin :) Eli odottele hetkisen aikaa :) Jos tarvitset heti jotain tietoja, niin laita minulle sähköpostia niin voin kertoilla jotain perusjuttuja :)

 37. Vierailija: iitu sanoo:

  No kyllä nyt kelepaa ;)

 38. Vierailija: Sofié sanoo:

  No hyvä, että siulle kelepaa ;)

 39. Cherry sanoo:

  Aahhhhh näitä kuvia ja tunnelmia! Täytyy tulla ajan kanssa katsomaan. Nyt vaan nopeasti huikkaan ennen nukkumaan menoa , että blogistani löytyy sinulle pieni juttu!

  • Sofié sanoo:

   Kiva kun huikkasit, koska en voi WordPressillä seurata reaaliajassa, että mistä liikenne tulee :)

 40. Vierailija: Cherry sanoo:

  Aahhhhh näitä kuvia ja tunnelmia! Täytyy tulla ajan kanssa katsomaan. Nyt vaan nopeasti huikkaan ennen nukkumaan menoa , että blogistani löytyy sinulle pieni juttu!

 41. Matkapostaukset ovat aina niin mieltä kutkuttavia..jatkuva matkakuume päällä. Hieman sitä helpottaa reilun viikon päästä alkava Kreikan saaristohyppely-häämatka. Aasia on vaan niin ihana kohde, kun pääsee sen alkujärkytyksen ohi. Borneo kiinnostaa kovasti, koska pidän Malesiasta ja erityisesti myös Indonesiasta…ikävä on myös Hong Kongia.

 42. Vierailija: absolutely white sanoo:

  Matkapostaukset ovat aina niin mieltä kutkuttavia..jatkuva matkakuume päällä. Hieman sitä helpottaa reilun viikon päästä alkava Kreikan saaristohyppely-häämatka. Aasia on vaan niin ihana kohde, kun pääsee sen alkujärkytyksen ohi. Borneo kiinnostaa kovasti, koska pidän Malesiasta ja erityisesti myös Indonesiasta…ikävä on myös Hong Kongia.

 43. Vierailija: Sofié sanoo:

  Kiva kun huikkasit, koska en voi WordPressillä seurata reaaliajassa, että mistä liikenne tulee :)

 44. Sofié sanoo:

  Oi, saaristohyppely Kreikassa kuulostaa oikein ihanalle! Minä joudun gradun takia tänä kesänä tyytymään hyppelyihin ihan tässä Helsingin edustalla :D Ihanaa häämatkaa :)

  Niin, mulla meni ainakin hetkisen ennen kuin totuin Aasian elämänmenoon, mutta sitten kun siihen tottui ei sieltä halunnut lähteä pois. Voisin kyllä kirjoitella teille tuosta Borneosta vähän kattavamman postauksen :)

 45. Vierailija: Sofié sanoo:

  Oi, saaristohyppely Kreikassa kuulostaa oikein ihanalle! Minä joudun gradun takia tänä kesänä tyytymään hyppelyihin ihan tässä Helsingin edustalla :D Ihanaa häämatkaa :)Niin, mulla meni ainakin hetkisen ennen kuin totuin Aasian elämänmenoon, mutta sitten kun siihen tottui ei sieltä halunnut lähteä pois. Voisin kyllä kirjoitella teille tuosta Borneosta vähän kattavamman postauksen :)

 46. Hymy sanoo:

  Oi mikä ihana blogi!! Mykistyttäviä kuvia, inspiroivia kirjoituksia ja ihania reseptejä, jotenkin sellainen ”maailma on ihana paikka/elämä on ihanaa” -blogi:)
  Ja voi, olisi huippua jos tekisit Malesiaan liitttyvän postauksen!!Nykyinen aviopuolisoni oli siellä töissä kun tapasimme ja lensin hänen luokseen, rakastuin, sekä mieheen että maahan<3 Missä kaikkialla Malesiassa olet käynyt? Entä Singapore, oletko ollut/tykkäsitkö? Kauhea matkakuume, gradu täälläkin tekeillä, tosin nyt töiden takia jäähyllä. Saako kysyä mitä alaa opiskelet? Hyvää kesäviikonloppua ja kiitos hienosta blogista!

  • Sofié sanoo:

   Hih, olen sanonutkin, että blogini on hyvän mielen-blogi :)
   Joo, voisin tehdä sen ensi viikolla :) Asuimme Kuala Lumpurissa, kävin Perhentianilla ja Tiomanilla, sekä Itä-Malesiassa Sabahin osavaltiossa. Kiipesimme Mount Kinabalulle ja samalla kävimme myös Kota Kinabalussa. Sieltä lensimme Tawauhun ja sieltä autolla Sempornaan. Sempornasta lautalla/veneellä taasen eteenpäin. Kävimme Sibuanilla ja Mabulilla. Borneo oli sellainen paikka, jonne haluan ehdottomasti uudestaan.

   Singaporessa ei käyty. Loppureissusta piti, mutta siinä vaiheessa oltiin niin väsyneitä matkustamiseen ja taloudellinen tilanne aika tiukilla, joten päätettiin nauttia loppulomasta Malesiassa.

   Valmistuin kesäkuussa hallintotieteiden kandiksi, mutta maisteriksi valmistun kauppatieteistä. Olen ahertanut kauppiksen kursseja muiden opiskeluiden ohessa ja reilun vuoden päästä pitäisi paperit sieltä saada ulos.

   Kiitos samoin! Toivotaan, että taivas repeäisi ja aurinko alkaisi paistamaan :)
   Oleppas hyvä vain, kiva että tykkäät!

 47. Vierailija: Hymy sanoo:

  Oi mikä ihana blogi!! Mykistyttäviä kuvia, inspiroivia kirjoituksia ja ihania reseptejä, jotenkin sellainen ”maailma on ihana paikka/elämä on ihanaa” -blogi:)Ja voi, olisi huippua jos tekisit Malesiaan liitttyvän postauksen!!Nykyinen aviopuolisoni oli siellä töissä kun tapasimme ja lensin hänen luokseen, rakastuin, sekä mieheen että maahan<3 Missä kaikkialla Malesiassa olet käynyt? Entä Singapore, oletko ollut/tykkäsitkö? Kauhea matkakuume, gradu täälläkin tekeillä, tosin nyt töiden takia jäähyllä. Saako kysyä mitä alaa opiskelet? Hyvää kesäviikonloppua ja kiitos hienosta blogista!

 48. Johanna sanoo:

  Lähden elämäni ensimmäistä kertaa vaihtoon elokuun 30. pvä <3 Olen jo kolmekymppinen (!), omistusasunto löytyy ja rakas aviomieskin jää Suomeen, mutta haluan ehdottomasti toteuttaa yhden suurimmista haaveistani.

  Kohdemaa ei ole sen eksoottisempi kuin Hollanti, mutta odotan innoissani tutustumista paremmin maahan ja sen kulttuuriin.

  Suunnittelin myös joulun viettämistä ulkomailla, ehkä Roomassa <3 Toivottavasti sinäkin pääset reissuun!

 49. Vierailija: Johanna sanoo:

  Lähden elämäni ensimmäistä kertaa vaihtoon elokuun 30. pvä <3 Olen jo kolmekymppinen (!), omistusasunto löytyy ja rakas aviomieskin jää Suomeen, mutta haluan ehdottomasti toteuttaa yhden suurimmista haaveistani.Kohdemaa ei ole sen eksoottisempi kuin Hollanti, mutta odotan innoissani tutustumista paremmin maahan ja sen kulttuuriin.Suunnittelin myös joulun viettämistä ulkomailla, ehkä Roomassa <3 Toivottavasti sinäkin pääset reissuun!

 50. Vierailija: Sofié sanoo:

  Viestisi oli mennyt roskikseen, mutta onneksi huomasin sen siellä :)Noh, ammattikuvaajasta voidaan olla montaa mieltä, mutta kiva jos tykkäät! Niin, mikäköhän se olisi? :) Miksi ei voi vaan matkustaa koko aikaa?

 51. Vierailija: Sofié sanoo:

  Hih, olen sanonutkin, että blogini on hyvän mielen-blogi :)Joo, voisin tehdä sen ensi viikolla :) Asuimme Kuala Lumpurissa, kävin Perhentianilla ja Tiomanilla, sekä Itä-Malesiassa Sabahin osavaltiossa. Kiipesimme Mount Kinabalulle ja samalla kävimme myös Kota Kinabalussa. Sieltä lensimme Tawauhun ja sieltä autolla Sempornaan. Sempornasta lautalla/veneellä taasen eteenpäin. Kävimme Sibuanilla ja Mabulilla. Borneo oli sellainen paikka, jonne haluan ehdottomasti uudestaan.Singaporessa ei käyty. Loppureissusta piti, mutta siinä vaiheessa oltiin niin väsyneitä matkustamiseen ja taloudellinen tilanne aika tiukilla, joten päätettiin nauttia loppulomasta Malesiassa.Valmistuin kesäkuussa hallintotieteiden kandiksi, mutta maisteriksi valmistun kauppatieteistä. Olen ahertanut kauppiksen kursseja muiden opiskeluiden ohessa ja reilun vuoden päästä pitäisi paperit sieltä saada ulos.Kiitos samoin! Toivotaan, että taivas repeäisi ja aurinko alkaisi paistamaan :)Oleppas hyvä vain, kiva että tykkäät!

 52. Sofié sanoo:

  Ihana kuulla, että seuraat unelmiasi vaikka normaalisti tuollaisessa tilanteessa olevilla menee yhteiset haaveet omien tielle. Olen aika päättäväinen ja en heittäisi omia haaveitani roskikseen toisen takia. Kyllä rakkaus kestää jos on kestääkseen. En vain halua istua kiikkutuolissa katkerana ja miettiä että mitä ei tullut tehtyä toisen takia. Jos kaikesta luopuu toisen takia, ei se tee hyvää suhteellekaan. Luulen, että ei voi olla ihan täysin onnellinen ellei seuraa omaa sydäntään ja omia haaveitaan-niitä pitää olla! Ihan tosi hienoa :)

  Hollannissa en ole ikinä ollut, muuta kuin lentokentällä :/ Pari kaveria asustelee siellä ja tykkäävät Hollannista ihan älyttömän paljon. En voi muuta suositella kun Schipholin lentokenttää sillä se on yksi suosikkikentistäni :D

  Olen mietitty, että jos ei voida lähteä kauemmas, niin jossakin kauniissa paikassa haluaisin joulun ja uuden vuoden silti viettää. Rooma kuulostaa ihanalta. Venetsiaakin mietin ja vähän myös New Yorkia… Jos menisin Italiaan, niin voisin juhlia uutta vuotta italialaisten ystävieni kanssa :)

 53. Vierailija: Sofié sanoo:

  Ihana kuulla, että seuraat unelmiasi vaikka normaalisti tuollaisessa tilanteessa olevilla menee yhteiset haaveet omien tielle. Olen aika päättäväinen ja en heittäisi omia haaveitani roskikseen toisen takia. Kyllä rakkaus kestää jos on kestääkseen. En vain halua istua kiikkutuolissa katkerana ja miettiä että mitä ei tullut tehtyä toisen takia. Jos kaikesta luopuu toisen takia, ei se tee hyvää suhteellekaan. Luulen, että ei voi olla ihan täysin onnellinen ellei seuraa omaa sydäntään ja omia haaveitaan-niitä pitää olla! Ihan tosi hienoa :)Hollannissa en ole ikinä ollut, muuta kuin lentokentällä :/ Pari kaveria asustelee siellä ja tykkäävät Hollannista ihan älyttömän paljon. En voi muuta suositella kun Schipholin lentokenttää sillä se on yksi suosikkikentistäni :DOlen mietitty, että jos ei voida lähteä kauemmas, niin jossakin kauniissa paikassa haluaisin joulun ja uuden vuoden silti viettää. Rooma kuulostaa ihanalta. Venetsiaakin mietin ja vähän myös New Yorkia… Jos menisin Italiaan, niin voisin juhlia uutta vuotta italialaisten ystävieni kanssa :)

 54. Vierailija: norppi sanoo:

  Heippa! Oon lueskellut blogiasi matkakuumeen lieventämiseen, ja tajusin että sultahan sais varmasti hyviä vinkkejä. Ollaan lähdössä alle kahden viikon päästä poikakaverin kanssa reiluksi kolmeksi viikoksi Malesiaan (niemimaalle) ja Sumatralle, ja jotain vinkkejä ois kiva saada :) Kuala Lumpurissa ollaan alkuun ainakin 2 yötä, ja Batu Caves on suunnitelmissa, mutta muitakin vinkkejä otetaan ilomielin vastaan! Kiinnostaisi myös tietää kokemuksiasi Perhentianilta, erityisesti Kecililtä: missä yövyitte ja oliko hintansa väärti? Kannattaako hyttysverkkoa ostaa, vai onko majapaikoissa ne valmiina lähes poikkeuksetta? Jos vaan ehdit nini laita vastaus vaikka sähköpostiin, siitä olis todella suuri apu! :)Loppuun täytyy vielä sanoa, että kuvasi ovat aivan upeita!

 55. Vierailija: Sofié sanoo:

  Heippa!En tiedä, että miksi kommenttisi tuli tänne kommenttien sekaan, mutta toivottavasti löydät vastaukseni täältä :)Kuala Lumpurista yritän tehdä postauksen vielä tällä viikolla :)Hävettää myöntää, mutta Batu Caves jäi osaltani näkemättä…Olimme juurikin pienemmällä saarella eli Kecilillä. Jos et ole aktiivilomailija, niin Kecil tarjoaa hetken levähdykseen. Itse en ole auringonpalvoja joten kolmen päivän jälkeen aloin olemaan aika kyllästynyt hiekassa makoiluun. Asumuksemme nimi oli Shangri La, joka oli ns. hienoimmasta päästä. Perhentian oli ensimmäinen matkakohteemme, joten aloitimme reppureissaamisen pienin askelin. Majoituksia löytyy oikeastaan kaikenlaisia, bambumajoista vähän hienompiin huoneisiin. Hintaa huoneellamme taisi olla 30 dollaria, mutta muistaakseni ne halvimmat oli 5 dollaria. Hinnat tosin ovat kahden vuoden takaa.Ostakaa hyttysverkko Suomesta! Niitä ei useimmissa paikoissa juurikaan ollut ja Kuala Lumpurista en sellaista löytänyt :/

Kommentoi