Dolce Gusto Circolo omaksi?

torstai 26. toukokuu 2011
Kerro kahvihetkestäsi ja voita Dolce Gusto Circolo omaksesi!

 

En ole aiemmin ollut suuri kahvinjuoja, sillä join ensimmäisen kokonaisen kahvikuppini reilu vuosi sitten Vietnamissa. Vietnamilainen kahvi maistui todella pehmeältä ja hieman jopa  kaakaomaiselta. Kotiin palattuani olen yrittänyt löytää samanlaisia kahvimakuja, sillä en saanut niitä pehmeitä kahvin aromeja millään mielestäni. Italiasta ostin itselleni Bialettin mokkapannun ja sillä olen nyt vuoden verran aamukahvejani keitellyt. Meillä on myös Moccamaster, mutta en saa sillä mieleistäni kahvia.


Sain tässä muutama tovi sitten todella kivan sähköpostin, jossa minulle tarjottiin  Nescafé Dolce Gusto Circoloa testattavaksi. Olemme nyt vähän tutustuneet ja tänäänkin ”herra Gusto” herätti minut erittäin lempeästi. Dolce Gusto sopii erityisen hyvin moderneihin keittiöihin, sillä korkeakiiltoisen pintansa takia kone näyttää jopa design-esineeltä. Kahvikonetta on erittäin helppo käyttää, joten vaikka yöunet olisivatkin jääneet vähille, niin kahvinteko ei rasita vaikka silmissä olisikin vielä unihiekkaa. Dolce Gusto on voittanut myös palkintoja kuten esimerkiksi IF Design-tunnustuksen. Paras ominaisuus mielestäni koneessa on se, että sillä voi tehdä niin monenlaisia juomia. Dolce Guston avulla voi valmistaa 18 erilaista kahvia sekä myös kaakaota ja jääteetä. Eli keittimestä voi halutessaan  saada myös kylmää juotavaa. Kahvikonekonsepti tarjoaa myös maidon kätevästi kapselimuodossa. Maitokapselit eivät sisällä säilöntäaineita eivätkä myöskään kemiallisia lisäaineita. Kapselit ovat valmistettu kierrätysmuovista.


Luin sattumalta viime kuussa Tekniikan Maailmaa ja siellä oli Dolce Gustosta saatavilla vähän myös teknisiä tietoja. Kahvikoneet toimivat ammatittilaitteiden tavoin 15  barin paineella. Vesisäiliön tilavuus keittimessä on 1,3 litraa ja vesisäiliö on myös irrotettavissa. Keitin  sammuu automaattisesti 20 minuutin kuluttua. Painoa laitteella on 3,3 kg ja tilantarve sille on 27x42x40. Kuten kuvistanikin on havaittavissa, voi kuppitelinettä säätää kupin korkeuden mukaan. Maksimikorkeus kupille on 15 cm.


Ihan kaikkia makuja en ole vielä kerennyt maistamaan, mutta suosikkimakujani tähän asti maistetuista ovat pehmeät kahvimaut eli cappuccino ja cafe au lait. Tiedän jo nyt, että ”herra Gusto” tulee olemaan ahkerassa käytössä koko kesän ajan, sillä gradua tehtäessä tulen tarvitsemaan aika paljon kofeiinia. Ja luulen, että jonain aamuina herra Gusto joutuu turvautumaan kanssani vähän järeämpiin otteisiin ja keittämään minulle espressoa ;)


Ja pelkästään minä en laitetta omakseni saa, vaan Viestintä Drumista ehdotettiin, että jos haluaisin antaa yhdelle lukijallenikin Dolce Gusto Circolon. Joten teidän pitäisikin kertoa nyt minulle, että millainen on teidän kahvihetkenne. Valitettavasti anonyyejä ei tähän kilpailuun hyväksytä, vaan kommentoijilla pitäisi olla Google-tunnus. Toki voitte myös kertoa minulle kahvihetkestänne sähköpostitse (avecsofie@gmail.com). Ja kaikki te,  jotka tykkäätte Sofiésta Facebookissa, niin olette automaattisesti kahvikoneen arvonnassa mukana. Mutta yksityisyyttenne vuoksi teidän tulisi kirjoittaa silti kahvihetkestänne kommenttikenttääni tai tykätä julkaisustani FB:ssa ja siten antaa hyväksyntä nimenne julkaisemiseen. Tiedän, että minulla on myös paljon ulkosuomalaisia lukijoita, mutta valitettavasti laite lähetetään Suomen sisällä olevaan osoitteeseen. Mutta tottakai voitte osallistua, tarvitsen vain osoitteen, jonne voin koneen Suomen sisällä lähettää. Ajattelin, että tämä arvonta voisi olla viikon verran käynnissä, niin voittajan julkaisen sitten Barcelonassa ollessani :)

124 Responses to “Dolce Gusto Circolo omaksi?”

 1. Vierailija: Jasmin sanoo:

  Moikka,ihana kilpailu!Itse en ole koskaan ennen ollut kahvin ystävä, mutta tyttäreni syntymän jälkeen tuntui että tarvitsen extra kafeiinia aika ajoin! Joten kun tytär (10kk) menee päiväunille, on äidin oma kahvihetki korvaamaton! Hyvä lehti käteen ja kuppi kuumaa toiseen niin sitä jaksaa taas pienen perässä temmeltää loppu päivän!Emme omista kahvinkeitintä,vaan käytämme ”instant coffeeta” joka sekoitetaan keitettyyn veteen, siksi olisikin mahtavaa vihdoin saada kunnon kahvikone käyttöön!-Jasmin

 2. Vierailija: Laura sanoo:

  Upea arvonta!!!Ja voi, ilman kahvia en voisi elää, vaikka olenkin todella laiska kahvinkeittäjä.Minun aamuni alkaa ”köyhän naisen lattella” eli puolen litran hehtokupillisella murukahvia ja lämmintä maitoa.Joskus rauhallisen iltapäivähetken sattuessa valmistan saman ja nautin pari palaa (lue:riviä) hyvää suklaata.Ehkä Gusto valmistaisi parempaa maitokahvia helpommin?Onnettaren suosiota kovasti toivoen ja nautinnollisia kahvituokioita kanssasisarille toivoen Laura

 3. Vierailija: Tiina sanoo:

  On tosiaan aivan ihana arvonta! Tuon kun saisi omaksi! ;)Juuri tänään mietin, miten paljon rakastan kahviloita ja niiden tuoksua, liian harvoin kotikaupungissa vain tulee niissä istuskeltua.Omat kahvihetkeni ovat arkisempia ja yleensä kahvini juon vain aamuisin: lataan illalla tavallisen kahvikeittimen valmiiksi, äidiltä opittu tapa. Aamulla painan sitten vain nappia ja suuntaan siksi aikaa aamupesuille. Vaihtelen kuppia fiiliksen mukaan, minulla on erilaisia Teeman mukeja (kesämukeja, yksivärisiä, Muumeja) sekä Ruotsin kuninkaallisten häiden muki. Ostin myös hiljattain eroni myötä uuden kahvimukin, jota olen huomannut haluavani käyttää joka aamu. Sekaan paljon maitoa, ja aamu voi alkaa! :)

 4. Vierailija: Esikko sanoo:

  Mun lempikahvi on espresso. Oon viehättynyt italialaisista kahviloista erityisesti ja siitä, että kiireisenä voi juoda kahvin tiskillä tai halutessaan ottaa pöydän ja lepuutella jalkojaan ja katsella maailman menoa. Lempparihetkeni onkin siis istua kauniissa kahvilassa ja jutella ystävän kanssa tai lueskella kirjaa tai lehteä. Olin viime kesänä jenkeissä ja siellä on todella erilainen kahvikulttuuri verrattuna eteläiseen Eurooppaan- missään ei oikeen pääse istumaan ja saa kahvia kauniista kupista. Aloin tosin salaa tykkäämään myös jenkkien kahvikulttuurista, heh.Hmm, en oo maistanut vietnamilaista kahvia, mutta Balilaista kahvia (jotain ihan perus) toin mukanani matkalta pari pakettia ja kahvi oli myös erittäin täyteläistä. Parempaa, kuin mitä oon Euroopasta saanu.

 5. Vierailija: Riikka sanoo:

  Ihana kilpailu :)Viikon kohokohta on launtai aamun kahvihetki. Moccamaster kiehauttaa 4 kupillista mahdollisimman tummapaahtoista kahvia (tällä hetkellä Löfberg´s Lilan paahtoaste 5:sta, en muista nimeä) ja kahvi nautitaan AINA Iittalan Satumetsä mukista. Jos sää sallii kahvi nautitaan parvekkeella ja mielellään croisanttien kera päivän lehteä selaillen.Arkipäivisin kahvihetkeen kuuluu bussimatkaa varten haettu iso latte, jonka sillon tällöin kruunaa tiramisusiirappi.

 6. Vierailija: iduska sanoo:

  Tänään nautin lempparemmasta kahvihetkestä pitkään aikaan; ystävän kanssa istuskelimme parvekkeella auringossa, kahvi juotiin isoista mukeista, vähällä maidolla ja samalla tehtiin maailmasta taas vähän parempi paikka :)

 7. Vierailija: Mongusti sanoo:

  Oi miten upea arvonta!!!:)Minä en pärjäisi ilman aamuista kahvihetkeä. Kahvinkeitin on ladattu illalla valmiiksi ja unisena aamutakkipäällä ei tarvitse kuin täyttää muki kahvilla ja tilkalla maitoa. Tämän täydellisen hetken kruunaa nämä kaikkein ihanimmat blogit joiden uudet postaukset käyn tarkistamassa kahvikupilliseni kera. Ilman tätä pientä arjen nautintoa ei arki olisikaan yhtä juhlaa;)Ei ne muutamat isot vaan ne monet pienet asiat jotka tekee elämästä elämisen arvoista <3

 8. Vierailija: uuvee sanoo:

  Vautsi mikä kisa! Oon [maito]kahvi-ihminen mitä suuremmissa määrin. Ihania kahvihetkiä on paljon, mutta kyllä se joka aamuinen höyryävä kahvimotti on joka päiväistä arjen luksusta. Lataan kahvinkeittimen jo illalla arvid nordquistin classic rekolla [aromaattinen&tummapaahtoinen], aamulla napsautan keittimen päälle ja kuumennan isossa taikamotissa puolen motin verran maitoa, siihen sitten kaffe ja nam. Viikonloppuisin saatan intoudua jopa vaahdottamaan maitoa ja lisäämään joukkoon kaardemummaa&kanelia… Haaveissa on ihka oikea kahvikonen, jolla au lait`kin saisi uusia vivahteita! :)

 9. Vierailija: Räpä sanoo:

  Wow, mikä kilpailu , kuin suoraan mulle suunnattu <3 :) Laitoin nimittäin Pauligille viestiä, että järjestäisivät Baristakursseja muuallakin kun pääkaupunkiseudulla, sillä erilaiset kahvit kiinnostavat kovasti.Olen (40v) ja maistoin elämäni ensimmäisen kerran kahvia vasta pari vuotta sitten, ja totesin sen maistuvan "tylsälle" kunnes rakastuin Roomassa kahvin pehmeyteen ja erityisesti cappuchinoon. Siitälähtien olen yrittäny "itseopiskella" kahvista , ja innostunut ideasta. Viime lauantain Helsingin matkallani vihdoin pääsin maistamaan Kaffecentral:in kahveja ja olivat todella maineensa arvoisia. Palvelu ihan uskomatonta !! Tähän en ilmeisesti kuvaa pysty liittämään mutta viimeisin ihana kahvihetkeni oli aurinkoisessa Eirassa, kirkkaanpunaisella 70-luvun vanhalla nahkatuolilla – auringosta ja kiireettömyydestä nauttien – olinhan aamupäivällä käynyt rankan LesMills koulutuksen ja muutaman rankan jumppatunnin putken. Hetkeä ei voi kuvailla… Jopa tuskaisen rasituksen jälkeen hiljainen aurinkoinen retrohetki kiireettömässä ympäristössä second hand putiikkien ympäröimänä.

 10. Jasmin sanoo:

  Moikka,ihana kilpailu!Itse en ole koskaan ennen ollut kahvin ystävä, mutta tyttäreni syntymän jälkeen tuntui että tarvitsen extra kafeiinia aika ajoin! Joten kun tytär (10kk) menee päiväunille, on äidin oma kahvihetki korvaamaton! Hyvä lehti käteen ja kuppi kuumaa toiseen niin sitä jaksaa taas pienen perässä temmeltää loppu päivän!Emme omista kahvinkeitintä,vaan käytämme ”instant coffeeta” joka sekoitetaan keitettyyn veteen, siksi olisikin mahtavaa vihdoin saada kunnon kahvikone käyttöön!-Jasmin

 11. Vierailija: Hera sanoo:

  Täydellinen kahvihetki on jossakin kaunissa kahvilassa aurinkoisena kesäpäivänä. Uudet, erilaiset maut ja mukava seura kuuluvat tietenkin tähän kuvaan. :)

 12. Laura sanoo:

  Upea arvonta!!!Ja voi, ilman kahvia en voisi elää, vaikka olenkin todella laiska kahvinkeittäjä.Minun aamuni alkaa ”köyhän naisen lattella” eli puolen litran hehtokupillisella murukahvia ja lämmintä maitoa.Joskus rauhallisen iltapäivähetken sattuessa valmistan saman ja nautin pari palaa (lue:riviä) hyvää suklaata.Ehkä Gusto valmistaisi parempaa maitokahvia helpommin?Onnettaren suosiota kovasti toivoen ja nautinnollisia kahvituokioita kanssasisarille toivoen Laura

 13. Vierailija: suklaasydän sanoo:

  Minun ideaalinen kahvihetkeni on aikaisin aamulla, höyryävä kuppi ranskalaista paahtoa vaahdotetulla maidolla, ikkunasta aamunkoittoa tuijotellen nautittuna.Harmi vaan että se tavallisin kahvihetkeni on tietokoneen ääressä, kuppi kuumaa sivussa, opiskelujuttuja hösäten :)

 14. Vierailija: Henna sanoo:

  Oijoi, ihana palkinto!Minun kahvihetkeni ovat alkaneet taas uudelleen, kun aurinko alkaa näyttäytymään. Talvisin aamut alkavat teelle, mutta nyt on taas pressopannu kaivettu esille. Kahvinkeitintä en siis käytä.Kun ihana pieni pihamme on nyt saatu kuosiin, en malta odottaa lauantai-aamun kiireettömyyttä ja kahvikupillista takapihalla :)

 15. Vierailija: flygirl sanoo:

  Vau mikä kilpailu, ihanaa!Meillä ei ole kahvinkeitintä kotona, joten kahvinjuonti on harvinaista herkkua kahviloissa ja työreissuilla ulkomailla. Vakkarini on soijalatte. Aah, se on ihanaa oikein tehtynä (ja erityisesti Starbuck'sissa!) Suomalaisesta suodatinkahvista en tykkää yhtään, siksipä meillä ei siis keitintä olekaan. Usein meillä kyläilevät ystävät toivoisivat kuitenkin kupposen saavansa eteensä, joten tämä laite olisi ihan unelma! Enkä itsekään tietysti pistäisi säännöllisempiä kahvihetkiä pahakseni.. :)

 16. Vierailija: Tiinatar sanoo:

  Parhaaseen kahvihetkeen kuuluu erikoiskahvi maitovaahdolla, Mac ja korvapuusti (tai joku muu ihana pulla tai keksi). Siinä kahvia hörppiessä ja pullaa mussuttaessa lueskelen blogeja. Niistä inspiroituneena jaksan sitten jatkaa päivän touhuja.

 17. Tiina sanoo:

  On tosiaan aivan ihana arvonta! Tuon kun saisi omaksi! ;)Juuri tänään mietin, miten paljon rakastan kahviloita ja niiden tuoksua, liian harvoin kotikaupungissa vain tulee niissä istuskeltua.Omat kahvihetkeni ovat arkisempia ja yleensä kahvini juon vain aamuisin: lataan illalla tavallisen kahvikeittimen valmiiksi, äidiltä opittu tapa. Aamulla painan sitten vain nappia ja suuntaan siksi aikaa aamupesuille. Vaihtelen kuppia fiiliksen mukaan, minulla on erilaisia Teeman mukeja (kesämukeja, yksivärisiä, Muumeja) sekä Ruotsin kuninkaallisten häiden muki. Ostin myös hiljattain eroni myötä uuden kahvimukin, jota olen huomannut haluavani käyttää joka aamu. Sekaan paljon maitoa, ja aamu voi alkaa! :)

 18. Esikko sanoo:

  Mun lempikahvi on espresso. Oon viehättynyt italialaisista kahviloista erityisesti ja siitä, että kiireisenä voi juoda kahvin tiskillä tai halutessaan ottaa pöydän ja lepuutella jalkojaan ja katsella maailman menoa. Lempparihetkeni onkin siis istua kauniissa kahvilassa ja jutella ystävän kanssa tai lueskella kirjaa tai lehteä. Olin viime kesänä jenkeissä ja siellä on todella erilainen kahvikulttuuri verrattuna eteläiseen Eurooppaan- missään ei oikeen pääse istumaan ja saa kahvia kauniista kupista. Aloin tosin salaa tykkäämään myös jenkkien kahvikulttuurista, heh.Hmm, en oo maistanut vietnamilaista kahvia, mutta Balilaista kahvia (jotain ihan perus) toin mukanani matkalta pari pakettia ja kahvi oli myös erittäin täyteläistä. Parempaa, kuin mitä oon Euroopasta saanu.

 19. Riikka sanoo:

  Ihana kilpailu :)Viikon kohokohta on launtai aamun kahvihetki. Moccamaster kiehauttaa 4 kupillista mahdollisimman tummapaahtoista kahvia (tällä hetkellä Löfberg´s Lilan paahtoaste 5:sta, en muista nimeä) ja kahvi nautitaan AINA Iittalan Satumetsä mukista. Jos sää sallii kahvi nautitaan parvekkeella ja mielellään croisanttien kera päivän lehteä selaillen.Arkipäivisin kahvihetkeen kuuluu bussimatkaa varten haettu iso latte, jonka sillon tällöin kruunaa tiramisusiirappi.

 20. Vierailija: Saija sanoo:

  Heippa Sofie! Juon kahvia nykyisin harvakseltaan ja se on usein viikonloppuun ajoittuva nautintohetki kotona tai ystävän kanssa jossain ihanassa kahvilassa. Vaatimuksena on että kahvi on oikeasti hyvää. Suodatinkahvi ei kyllä enää uppoa mitenkään. Soijacappuccino tai-latte, hyvä seura tai sisustuslehdet/blogit on ihana kombinaatio. :) Jonkinalaisen kahvikoneen hankinta onkin käynyt mielessä, sillä kun ystävät tulevat kylään, minun oma retkikeitinversio on hieman hidas kahvinkeittotapa! :D :http://cosyhomebysarona.blogspot.com/2011/02/kahvia-ja-arkirealismia.html

 21. iduska sanoo:

  Tänään nautin lempparemmasta kahvihetkestä pitkään aikaan; ystävän kanssa istuskelimme parvekkeella auringossa, kahvi juotiin isoista mukeista, vähällä maidolla ja samalla tehtiin maailmasta taas vähän parempi paikka :)

 22. Mongusti sanoo:

  Oi miten upea arvonta!!!:)Minä en pärjäisi ilman aamuista kahvihetkeä. Kahvinkeitin on ladattu illalla valmiiksi ja unisena aamutakkipäällä ei tarvitse kuin täyttää muki kahvilla ja tilkalla maitoa. Tämän täydellisen hetken kruunaa nämä kaikkein ihanimmat blogit joiden uudet postaukset käyn tarkistamassa kahvikupilliseni kera. Ilman tätä pientä arjen nautintoa ei arki olisikaan yhtä juhlaa;)Ei ne muutamat isot vaan ne monet pienet asiat jotka tekee elämästä elämisen arvoista <3

 23. Vierailija: Tirlittan sanoo:

  Ihana kilpailu :)Minun kahvitteluhetkeni ovat ihan uusi juttu tässä taloudessa, sillä olen aiemmin suorastaan inhonnut kahvia – se oli mielestäni kitkerää, ikävää jankkia, jota join puoliväkisin sukujuhlissa kun keltainen Lipton alkoi neljännen kupin jälkeen tökkiä. Jostain kumman syystä olen kuitenkin alkanut jopa pitää kahvista (no okei, olen stressannut ja valvonut viime aikoina niin paljon, että kahvin kanssa hereillä sinnittely on tullut tavaksi) vaikken laiskuuteni vuoksi edes käytä vanhemmilta lahjaksi saatua Moccamasteriani. Ihan vain vettä ja pikakahvijauhetta, niin hyvää tulee. Maitoa silloin jos on sattumalta muistanut käydä kaupassa, mutta se on jo suurta luksusta ;)

 24. uuvee sanoo:

  Vautsi mikä kisa! Oon [maito]kahvi-ihminen mitä suuremmissa määrin. Ihania kahvihetkiä on paljon, mutta kyllä se joka aamuinen höyryävä kahvimotti on joka päiväistä arjen luksusta. Lataan kahvinkeittimen jo illalla arvid nordquistin classic rekolla [aromaattinen&tummapaahtoinen], aamulla napsautan keittimen päälle ja kuumennan isossa taikamotissa puolen motin verran maitoa, siihen sitten kaffe ja nam. Viikonloppuisin saatan intoudua jopa vaahdottamaan maitoa ja lisäämään joukkoon kaardemummaa&kanelia… Haaveissa on ihka oikea kahvikonen, jolla au lait`kin saisi uusia vivahteita! :)

 25. Räpä sanoo:

  Wow, mikä kilpailu , kuin suoraan mulle suunnattu <3 :) Laitoin nimittäin Pauligille viestiä, että järjestäisivät Baristakursseja muuallakin kun pääkaupunkiseudulla, sillä erilaiset kahvit kiinnostavat kovasti.Olen (40v) ja maistoin elämäni ensimmäisen kerran kahvia vasta pari vuotta sitten, ja totesin sen maistuvan ”tylsälle” kunnes rakastuin Roomassa kahvin pehmeyteen ja erityisesti cappuchinoon. Siitälähtien olen yrittäny ”itseopiskella” kahvista , ja innostunut ideasta. Viime lauantain Helsingin matkallani vihdoin pääsin maistamaan Kaffecentral:in kahveja ja olivat todella maineensa arvoisia. Palvelu ihan uskomatonta !! Tähän en ilmeisesti kuvaa pysty liittämään mutta viimeisin ihana kahvihetkeni oli aurinkoisessa Eirassa, kirkkaanpunaisella 70-luvun vanhalla nahkatuolilla – auringosta ja kiireettömyydestä nauttien – olinhan aamupäivällä käynyt rankan LesMills koulutuksen ja muutaman rankan jumppatunnin putken. Hetkeä ei voi kuvailla… Jopa tuskaisen rasituksen jälkeen hiljainen aurinkoinen retrohetki kiireettömässä ympäristössä second hand putiikkien ympäröimänä.

 26. Hera sanoo:

  Täydellinen kahvihetki on jossakin kaunissa kahvilassa aurinkoisena kesäpäivänä. Uudet, erilaiset maut ja mukava seura kuuluvat tietenkin tähän kuvaan. :)

 27. suklaasydän sanoo:

  Minun ideaalinen kahvihetkeni on aikaisin aamulla, höyryävä kuppi ranskalaista paahtoa vaahdotetulla maidolla, ikkunasta aamunkoittoa tuijotellen nautittuna.Harmi vaan että se tavallisin kahvihetkeni on tietokoneen ääressä, kuppi kuumaa sivussa, opiskelujuttuja hösäten :)

 28. Vierailija: Katri sanoo:

  Parhaat kahvihetket vietän aurinkoisina aamuina omalla alapihan terassilla, supermukavassa tuolissa, hyvä kirja seuranani. Aamuvirkku pikkuiseni nukahtaa ensimmäisille päiväunilleen jo yhdeksän jälkeen, silloin on täydellinen hetki nauttia kuppi virkistävää kahvia.

 29. Henna sanoo:

  Oijoi, ihana palkinto!Minun kahvihetkeni ovat alkaneet taas uudelleen, kun aurinko alkaa näyttäytymään. Talvisin aamut alkavat teelle, mutta nyt on taas pressopannu kaivettu esille. Kahvinkeitintä en siis käytä.Kun ihana pieni pihamme on nyt saatu kuosiin, en malta odottaa lauantai-aamun kiireettömyyttä ja kahvikupillista takapihalla :)

 30. flygirl sanoo:

  Vau mikä kilpailu, ihanaa!Meillä ei ole kahvinkeitintä kotona, joten kahvinjuonti on harvinaista herkkua kahviloissa ja työreissuilla ulkomailla. Vakkarini on soijalatte. Aah, se on ihanaa oikein tehtynä (ja erityisesti Starbuck'sissa!) Suomalaisesta suodatinkahvista en tykkää yhtään, siksipä meillä ei siis keitintä olekaan. Usein meillä kyläilevät ystävät toivoisivat kuitenkin kupposen saavansa eteensä, joten tämä laite olisi ihan unelma! Enkä itsekään tietysti pistäisi säännöllisempiä kahvihetkiä pahakseni.. :)

 31. Vierailija: Padmerine sanoo:

  Parhaaseen kahvihetkeen kuuluu ehdottomasti sohva, tietokone, paljon kynttilöitä, hämärtävä ilta ja Avec Sofie. Siinä olisi paras kahvihetki jos itse saisin päättää. Rentouttava ja nautittava hetki <3

 32. Tiinatar sanoo:

  Parhaaseen kahvihetkeen kuuluu erikoiskahvi maitovaahdolla, Mac ja korvapuusti (tai joku muu ihana pulla tai keksi). Siinä kahvia hörppiessä ja pullaa mussuttaessa lueskelen blogeja. Niistä inspiroituneena jaksan sitten jatkaa päivän touhuja.

 33. Vierailija: Maru sanoo:

  Kahvihetkeni kuluvat töissä ja iltasella kotona, ihan peruskahvia. Mutta aina kahviloissa otan Cappucinoa, sitä olisi nautinto saada kotonakin aamuisin.

 34. Vierailija: Absolutely white sanoo:

  On tosiaan ihana arvonta!Paras ”rauhallinen” kahvihetkeni ajoittuu sunnuntaiaamuun. Usein olen aamulla ehtinyt käymään jo kirpparilla, kun puoliso vastaa heräilee. Tällöin keitämme kahvit ja aloitamme päivän rauhallisesti. Suosikkimme on suklaan/vanilijan/toffeen makuiset makukahvit. Usein sunnuntaisin meillä on vielä joku pieni herkku kahvin kanssa nautittavaksi.Arkisempaan kahvihetkeeni kuuluu töissä juotu latte. Työtkin sujuu mukavammin, kun samalla voi siemailla hyvää lattea.

 35. Vierailija: Ruusunnuppu sanoo:

  Aamukahvia ei voita mikään. satoi tai paistoi! Varsinkaan, jos sen saa nauttia hyvässä ja rakkaassa seurassa :)

 36. Saija sanoo:

  Heippa Sofie! Juon kahvia nykyisin harvakseltaan ja se on usein viikonloppuun ajoittuva nautintohetki kotona tai ystävän kanssa jossain ihanassa kahvilassa. Vaatimuksena on että kahvi on oikeasti hyvää. Suodatinkahvi ei kyllä enää uppoa mitenkään. Soijacappuccino tai-latte, hyvä seura tai sisustuslehdet/blogit on ihana kombinaatio. :) Jonkinalaisen kahvikoneen hankinta onkin käynyt mielessä, sillä kun ystävät tulevat kylään, minun oma retkikeitinversio on hieman hidas kahvinkeittotapa! :D :http://cosyhomebysarona.blogspot.com/2011/02/kahvia-ja-arkirealismia.html

 37. Tirlittan sanoo:

  Ihana kilpailu :)Minun kahvitteluhetkeni ovat ihan uusi juttu tässä taloudessa, sillä olen aiemmin suorastaan inhonnut kahvia – se oli mielestäni kitkerää, ikävää jankkia, jota join puoliväkisin sukujuhlissa kun keltainen Lipton alkoi neljännen kupin jälkeen tökkiä. Jostain kumman syystä olen kuitenkin alkanut jopa pitää kahvista (no okei, olen stressannut ja valvonut viime aikoina niin paljon, että kahvin kanssa hereillä sinnittely on tullut tavaksi) vaikken laiskuuteni vuoksi edes käytä vanhemmilta lahjaksi saatua Moccamasteriani. Ihan vain vettä ja pikakahvijauhetta, niin hyvää tulee. Maitoa silloin jos on sattumalta muistanut käydä kaupassa, mutta se on jo suurta luksusta ;)

 38. Katri sanoo:

  Parhaat kahvihetket vietän aurinkoisina aamuina omalla alapihan terassilla, supermukavassa tuolissa, hyvä kirja seuranani. Aamuvirkku pikkuiseni nukahtaa ensimmäisille päiväunilleen jo yhdeksän jälkeen, silloin on täydellinen hetki nauttia kuppi virkistävää kahvia.

 39. Vierailija: Anonymous sanoo:

  Kiitos mielenkiintoinen blogi

 40. Padmerine sanoo:

  Parhaaseen kahvihetkeen kuuluu ehdottomasti sohva, tietokone, paljon kynttilöitä, hämärtävä ilta ja Avec Sofie. Siinä olisi paras kahvihetki jos itse saisin päättää. Rentouttava ja nautittava hetki <3

 41. Maru sanoo:

  Kahvihetkeni kuluvat töissä ja iltasella kotona, ihan peruskahvia. Mutta aina kahviloissa otan Cappucinoa, sitä olisi nautinto saada kotonakin aamuisin.

 42. On tosiaan ihana arvonta!Paras ”rauhallinen” kahvihetkeni ajoittuu sunnuntaiaamuun. Usein olen aamulla ehtinyt käymään jo kirpparilla, kun puoliso vastaa heräilee. Tällöin keitämme kahvit ja aloitamme päivän rauhallisesti. Suosikkimme on suklaan/vanilijan/toffeen makuiset makukahvit. Usein sunnuntaisin meillä on vielä joku pieni herkku kahvin kanssa nautittavaksi.Arkisempaan kahvihetkeeni kuuluu töissä juotu latte. Työtkin sujuu mukavammin, kun samalla voi siemailla hyvää lattea.

 43. Ruusunnuppu sanoo:

  Aamukahvia ei voita mikään. satoi tai paistoi! Varsinkaan, jos sen saa nauttia hyvässä ja rakkaassa seurassa :)

 44. Vierailija: Gravity sanoo:

  Paras aamukahvihetki on sellainen, kun on yhteinen, kiireetön aamu poikaystävän kanssa: Jaetaan hesari ja poikaystävä juo kahvia Siwa- mukista, jonka toin kotiin työpaikaltani, missä tapasimme vuosi sitten. Ihana postaus ja arvonta :)

 45. Anonymous sanoo:

  Kiitos mielenkiintoinen blogi

 46. Gravity sanoo:

  Paras aamukahvihetki on sellainen, kun on yhteinen, kiireetön aamu poikaystävän kanssa: Jaetaan hesari ja poikaystävä juo kahvia Siwa- mukista, jonka toin kotiin työpaikaltani, missä tapasimme vuosi sitten. Ihana postaus ja arvonta :)

 47. Vierailija: avinkku sanoo:

  Kahvia ei tule juurikaan juotua kuin harvoin, mutta juuri näitä erikoiskahveja kyllä tulee juotua aina vanhempieni luona käydessä. Ja voi nam! Ehdottomasti kotiuttaisin tuollaisen koneen myös itselleni! Niin ja se kaiken lisäksi se sopisi täydellisesti keittiööni. ;)

 48. Vierailija: Annaleena sanoo:

  Ihana arvonta!Aamuni ei käynnisty ilman kahvia ja iltäpäivällä alkaa päänsärky jos klo 14 ei kahvintuoksu leijaile nenään.Parhaat kahvihetket on ehdottomasti viikonloppuisin kun nautimme aamupalaa koko 3 henkinen perhe yhdessä :) Tosin 2 meillä vaan nauttii kahvista pienin 1v4kk tyytyy vielä luomumaitoon.Ihania, aurinkoisia ja lämpimiä päiviä toivotellen- A

 49. Vierailija: Taru sanoo:

  Ihana arvonta tosiaan. Itse en juurikaan ole tavallisen suodatinkahvin ystävä, mutta mikä onkaan ihanampaa kuin aloittaa lauantaiaamu esimerkiksi maidolla, joka on höystetty mutteripannussa keitetyllä espressolla. Sitä kahvia rakastan yli kaiken. Myös kahviloiden lattet ja cappuccinot ovat oiva päätös shoppailupäivälle.Yksi ihana kahvihetki on myös kesämökillä vietetty aurinkoinen aamu pannukahvin kera. Nam! Ihana tapa aloittaa päivä. :)Ei varmaan tarvitse myöskään mainita enää tässä vaiheessa, että makukahvit ovat myös oma lukunsa, joita voisin juoda vaikka kuinka usein. :)

 50. Vierailija: Pilvi-Pulla sanoo:

  Mahtava kilpailu ja ennen kaikkea kiinnostava blogi! En ennen muinoin kahvista pitänyt, mutta vuosia sitten kun luin ylioppilaskirjoituksiin koukutuin ihan vaan mustaan kahviin.Nyt aamukahvi on silmät avaava elämys ja normaalitilaan palauttava eliksiiri (kyllä, kofeiiniaddikti) joko nauttien rauhassa tai vaihtoehtoisesti opiskelijatouhuja hösäten. Parhautta on kuitenkin saada aamukahvinsa hörppiä viikonloppuaamuisin ilman kiirettä takapihalla. Enkä ole koskaan erikoiskahveillekaan ei sanonut:)Hyvää kesän alkua!

 51. avinkku sanoo:

  Kahvia ei tule juurikaan juotua kuin harvoin, mutta juuri näitä erikoiskahveja kyllä tulee juotua aina vanhempieni luona käydessä. Ja voi nam! Ehdottomasti kotiuttaisin tuollaisen koneen myös itselleni! Niin ja se kaiken lisäksi se sopisi täydellisesti keittiööni. ;)

 52. Annaleena sanoo:

  Ihana arvonta!Aamuni ei käynnisty ilman kahvia ja iltäpäivällä alkaa päänsärky jos klo 14 ei kahvintuoksu leijaile nenään.Parhaat kahvihetket on ehdottomasti viikonloppuisin kun nautimme aamupalaa koko 3 henkinen perhe yhdessä :) Tosin 2 meillä vaan nauttii kahvista pienin 1v4kk tyytyy vielä luomumaitoon.Ihania, aurinkoisia ja lämpimiä päiviä toivotellen- A

 53. Taru sanoo:

  Ihana arvonta tosiaan. Itse en juurikaan ole tavallisen suodatinkahvin ystävä, mutta mikä onkaan ihanampaa kuin aloittaa lauantaiaamu esimerkiksi maidolla, joka on höystetty mutteripannussa keitetyllä espressolla. Sitä kahvia rakastan yli kaiken. Myös kahviloiden lattet ja cappuccinot ovat oiva päätös shoppailupäivälle.Yksi ihana kahvihetki on myös kesämökillä vietetty aurinkoinen aamu pannukahvin kera. Nam! Ihana tapa aloittaa päivä. :)Ei varmaan tarvitse myöskään mainita enää tässä vaiheessa, että makukahvit ovat myös oma lukunsa, joita voisin juoda vaikka kuinka usein. :)

 54. Pilvi-Pulla sanoo:

  Mahtava kilpailu ja ennen kaikkea kiinnostava blogi! En ennen muinoin kahvista pitänyt, mutta vuosia sitten kun luin ylioppilaskirjoituksiin koukutuin ihan vaan mustaan kahviin.Nyt aamukahvi on silmät avaava elämys ja normaalitilaan palauttava eliksiiri (kyllä, kofeiiniaddikti) joko nauttien rauhassa tai vaihtoehtoisesti opiskelijatouhuja hösäten. Parhautta on kuitenkin saada aamukahvinsa hörppiä viikonloppuaamuisin ilman kiirettä takapihalla. Enkä ole koskaan erikoiskahveillekaan ei sanonut:)Hyvää kesän alkua!

 55. Vierailija: Sanna sanoo:

  Juon kahvini aamuisin ja mieluiten arkisinkin kiireettä samalla, kun luen koneelta päivän uutisia, meilejä ja lemppariblogejani. Aamun kahvihetki on rituaali, jolla saa koko päivän luistamaan hyvin :)terkuin,Sanna

 56. Vierailija: avaruusmarsalkka sanoo:

  Aivan hyvää kahvia tulee tuollaisella laitteella.

 57. Vierailija: Sanna sanoo:

  En ollut kahvi-ihmisiä ennen kuin tapasin nykyisen avomieheni jonka kahvikissailu vei minutkin mukanaan. Aamulla en kahvia pysty vatsavaivojen takia juomaan, mutta parhaat hetket kahvin kanssa vietetään iltapäivällä töiden jälkeen miehen kanssa kaksistaan. Vahvaa kahvia ja paljon lämmintä (vaahdotettua) maitoa. Toistaiseksi olen yrittänyt väsätä herkkukahvini normikeittimellä, mutta voi, jospa onni suosisi niin pääsisin yllättämään tärkeyshenkilöni oikein kunnolla! Mukavaa kahvikesää kaikille!

 58. Vierailija: Anonymous sanoo:

  Tykkään :)T: Day

 59. Sanna sanoo:

  Juon kahvini aamuisin ja mieluiten arkisinkin kiireettä samalla, kun luen koneelta päivän uutisia, meilejä ja lemppariblogejani. Aamun kahvihetki on rituaali, jolla saa koko päivän luistamaan hyvin :)terkuin,Sanna

 60. Aivan hyvää kahvia tulee tuollaisella laitteella.

 61. Vierailija: L. sanoo:

  Kahvihetket on jäänyt vähäisemmälle, vatsani ei oikein tykkää aamukahvista enää. kahvia kuitenkin kaipaan, ja toivon että laadukkaampien paahtojen myötä kahvista voisi tulla herkku, joka ei ehkä enää päivittäiseksi tule mutta viikonlopun pitkiin ja kiireettömiin aamuihin yhdessä hesarin ja aamupalan kanssa..

 62. Sanna sanoo:

  En ollut kahvi-ihmisiä ennen kuin tapasin nykyisen avomieheni jonka kahvikissailu vei minutkin mukanaan. Aamulla en kahvia pysty vatsavaivojen takia juomaan, mutta parhaat hetket kahvin kanssa vietetään iltapäivällä töiden jälkeen miehen kanssa kaksistaan. Vahvaa kahvia ja paljon lämmintä (vaahdotettua) maitoa. Toistaiseksi olen yrittänyt väsätä herkkukahvini normikeittimellä, mutta voi, jospa onni suosisi niin pääsisin yllättämään tärkeyshenkilöni oikein kunnolla! Mukavaa kahvikesää kaikille!

 63. Anonymous sanoo:

  Tykkään :)T: Day

 64. Vierailija: Helmi sanoo:

  Itse en kahvia juo eikä myöskään avopuolisoni, mutta rakastan kaakaota kuin myös avopuolisoni. Ja syy miksi tuo kone kävisi meille on se, että meillä käy jatkuvasti vieraita jotka ovat ihan hulluja kahvin juojija. Harmittaa kun ei ole ikinä tarjota kahvia hyvien leivoksien kanssa. Olisi ihanaa kun vieraat saisivat valita monista eri vaihtoehdoista mitä haluaisivat ja olisi mukava kokeilla itsekkin erilaisia kahveja jos vaikka itsekkin alkaisi tykkäämään kahvista :)

 65. Vierailija: Anonymous sanoo:

  Minulle kahvi tarkoittaa aina myös kahvihetkeä. Hetki on omistettu vain minulle ja tuoreelle kahville. En ole koskaan kokenut saavaani kahvista piristävää vaikutusta. Päinvastoin, se saa oloni rentoutuneeksi ja se tasapainottaa mieleni. Minulle on tärkeää että kahvi valmistetaan oikein. Juon kahvini aina mustana. En ikinä juo kahvia pahvimukista, se tuntuu kahvin raiskaukselta.L.L.

 66. Vierailija: Johanna sanoo:

  Heipsan! Kiitos ”opastuksesta” ihanaan blogiisi! Täytyy perehtyä juttuihin oikein ajan kanssa. :)Täältä osallistutaan kanssa ihan mielettömän palkinnon arvontaan! Itse en ole kahvin juoja mutta mieheni juokin sitä minunkin edestä. Mikä sen ihanempaa olisi kuin herättää viikonloppuaamuna rakas siippa tuoksuvalla erikoiskahvilla… Joten kokeillaan onnea ja pidetään peukut pystyssä!:)Linkitän blogisi omaan blogilistaani, toivottavasti se käy!?!Mukavaa viikonloppua!

 67. L. sanoo:

  Kahvihetket on jäänyt vähäisemmälle, vatsani ei oikein tykkää aamukahvista enää. kahvia kuitenkin kaipaan, ja toivon että laadukkaampien paahtojen myötä kahvista voisi tulla herkku, joka ei ehkä enää päivittäiseksi tule mutta viikonlopun pitkiin ja kiireettömiin aamuihin yhdessä hesarin ja aamupalan kanssa..

 68. Vierailija: ^aava^ sanoo:

  Juon kahvia äärimmäisen harvoin, koska en pidä perinteisen kahvin mausta. Sen sijaan vastakeitetyn kahvin tuoksu on vastustamaton, samoin avatun kahvipaketin.Minun kahvihetkeni on se, kun lauantai-aamuna keitän miehelleni kahvit ja nautin itse samalla huumaavasta tuoksusta- omaa teemukillista hörppien. Se riittää minulle.

 69. Vierailija: Maria sanoo:

  Ihan mahtava arvonta! Juon kahvia päivittäin, kupillinen täytyy saada ainakin aamulla ja päivällä. Rakastan hyvää cappucinoa, jollaista saa kahviloista: (itse en ole niin hyvää saanut tehdyksi) paksu kermainen vaahto jonka alla on maukas mutta pehmeän makuinen kahvi. Ehkä tällä laitteella saisi tuollaista ;)

 70. Helmi sanoo:

  Itse en kahvia juo eikä myöskään avopuolisoni, mutta rakastan kaakaota kuin myös avopuolisoni. Ja syy miksi tuo kone kävisi meille on se, että meillä käy jatkuvasti vieraita jotka ovat ihan hulluja kahvin juojija. Harmittaa kun ei ole ikinä tarjota kahvia hyvien leivoksien kanssa. Olisi ihanaa kun vieraat saisivat valita monista eri vaihtoehdoista mitä haluaisivat ja olisi mukava kokeilla itsekkin erilaisia kahveja jos vaikka itsekkin alkaisi tykkäämään kahvista :)

 71. Vierailija: S sanoo:

  Kahvi on pitkään ollut rakkauteni, mutta paras kahvihetki on aina kesän ensimmäinen lämmin aamu, kun cafe au lait´n saa juoda kesähuvilan terassilla. Kaikessa rauhassa.

 72. Anonymous sanoo:

  Minulle kahvi tarkoittaa aina myös kahvihetkeä. Hetki on omistettu vain minulle ja tuoreelle kahville. En ole koskaan kokenut saavaani kahvista piristävää vaikutusta. Päinvastoin, se saa oloni rentoutuneeksi ja se tasapainottaa mieleni. Minulle on tärkeää että kahvi valmistetaan oikein. Juon kahvini aina mustana. En ikinä juo kahvia pahvimukista, se tuntuu kahvin raiskaukselta.L.L.

 73. Johanna sanoo:

  Heipsan! Kiitos ”opastuksesta” ihanaan blogiisi! Täytyy perehtyä juttuihin oikein ajan kanssa. :)Täältä osallistutaan kanssa ihan mielettömän palkinnon arvontaan! Itse en ole kahvin juoja mutta mieheni juokin sitä minunkin edestä. Mikä sen ihanempaa olisi kuin herättää viikonloppuaamuna rakas siippa tuoksuvalla erikoiskahvilla… Joten kokeillaan onnea ja pidetään peukut pystyssä!:)Linkitän blogisi omaan blogilistaani, toivottavasti se käy!?!Mukavaa viikonloppua!

 74. ^aava^ sanoo:

  Juon kahvia äärimmäisen harvoin, koska en pidä perinteisen kahvin mausta. Sen sijaan vastakeitetyn kahvin tuoksu on vastustamaton, samoin avatun kahvipaketin.Minun kahvihetkeni on se, kun lauantai-aamuna keitän miehelleni kahvit ja nautin itse samalla huumaavasta tuoksusta- omaa teemukillista hörppien. Se riittää minulle.

 75. Maria sanoo:

  Ihan mahtava arvonta! Juon kahvia päivittäin, kupillinen täytyy saada ainakin aamulla ja päivällä. Rakastan hyvää cappucinoa, jollaista saa kahviloista: (itse en ole niin hyvää saanut tehdyksi) paksu kermainen vaahto jonka alla on maukas mutta pehmeän makuinen kahvi. Ehkä tällä laitteella saisi tuollaista ;)

 76. S sanoo:

  Kahvi on pitkään ollut rakkauteni, mutta paras kahvihetki on aina kesän ensimmäinen lämmin aamu, kun cafe au lait´n saa juoda kesähuvilan terassilla. Kaikessa rauhassa.

 77. Vierailija: Linda sanoo:

  Myös täältä löytyisi uusi ja rakastava koti herra Gustolle!Vasta nyt vanhemmalla iällä minusta on tullut kahvin suurkuluttaja. Vihdoin ymmärrän mitä myytti ?kahvihammasta kolottaa? pitää sisällään! Mieleenpainuvimmat kahvihetket olen nauttinut Pariisissa, le Marais ? alueella kera suloisten macarons-leivosten. Itse ?kahvi? ei kuitenkaan ollut Pariisissa se nautinnon kohde, enemmänkin se kokonaisuus ja tilanne. Kahvinautintoja olen oppinut metsästämään lukioaikoina työskennellessäni kahvilassa. Siellä myös opettelin juomaan erikoiskahveja. Työpäivät alkoivat tuolloin lähes poikkeuksetta ?Ryaneilla? ? tämä siis juontaa juurena moccachino´sta nimensä, ja koska tuolloin O.C. oli jotakin suurta, toi chino tietysti mieleen O.C.?n Ryanin. ;) Valmistamamme ?Ryan? muistuttaa siis lattea, mutta siihen tulee tazza-kastiketta pohjalle, espresso ja maitovaahtoa päälle. Se, jos mikä on lempeän makuinen, aivan loistava yhdistelmä! Kahvilatyöntekijänä tietysti taivun edelleenkin vain pakonsanelemana peruspannukahveihin. Kahvihetkiin lukeutuvat enneminkin siis ?ryan?, latte tai Parisien-kahviin keitetty cafe au lait. Jostain syystä olen nyt huomannut unelmoivani rauhallisista aamukahveista, viipyvistä hetkistä, oman kotini keittiössä.. Ja unelmiini ei siis kuulu suomalaisten tavallinen ?tunteella ja taidolla valmistettu juhlamokka?.

 78. Vierailija: Anonymous sanoo:

  arvontaan en voi näin anonyyminä osallistua, mutta intohimoisena vietnamilaisen kahvin ystävänä vinkkaan, että sitä saa ostaa myös suomesta. helsingissä hämeentiellä on vii-voan -liike, mistä löytyy ihanaa vietnamilaista kahvia. http://www.viivoan.fi/gourmet_blend_coffee_500g_trung_nguyen_pr_8935024115190.htmlitse käytän tuota kuin maustekahvia, eli 2 mittaa presidenttiä ja 1 mitta trung nguyen -kahvia. suosittelen!!-kaisa

 79. Linda sanoo:

  Myös täältä löytyisi uusi ja rakastava koti herra Gustolle!Vasta nyt vanhemmalla iällä minusta on tullut kahvin suurkuluttaja. Vihdoin ymmärrän mitä myytti ”kahvihammasta kolottaa” pitää sisällään! Mieleenpainuvimmat kahvihetket olen nauttinut Pariisissa, le Marais – alueella kera suloisten macarons-leivosten. Itse ”kahvi” ei kuitenkaan ollut Pariisissa se nautinnon kohde, enemmänkin se kokonaisuus ja tilanne. Kahvinautintoja olen oppinut metsästämään lukioaikoina työskennellessäni kahvilassa. Siellä myös opettelin juomaan erikoiskahveja. Työpäivät alkoivat tuolloin lähes poikkeuksetta ”Ryaneilla” – tämä siis juontaa juurena moccachino´sta nimensä, ja koska tuolloin O.C. oli jotakin suurta, toi chino tietysti mieleen O.C.’n Ryanin. ;) Valmistamamme ”Ryan” muistuttaa siis lattea, mutta siihen tulee tazza-kastiketta pohjalle, espresso ja maitovaahtoa päälle. Se, jos mikä on lempeän makuinen, aivan loistava yhdistelmä! Kahvilatyöntekijänä tietysti taivun edelleenkin vain pakonsanelemana peruspannukahveihin. Kahvihetkiin lukeutuvat enneminkin siis ”ryan”, latte tai Parisien-kahviin keitetty cafe au lait. Jostain syystä olen nyt huomannut unelmoivani rauhallisista aamukahveista, viipyvistä hetkistä, oman kotini keittiössä.. Ja unelmiini ei siis kuulu suomalaisten tavallinen ”tunteella ja taidolla valmistettu juhlamokka”.

 80. Vierailija: Heidi sanoo:

  Oooo, olisi ihana saada tuo härveli kruunaamaan kahvihetket.Kahvihetkistä tuli ihan luksusta lasten syntymän jälkeen, oma aika on ollut kortilla ja aina prinsessojen kahviunien aikana kahvinkeitin laulaa :) Yhä edelleen minulla on tämä tapa, vaikka vanhempi tytöistä täyttää 5-vuotta.Samoin ihana hetki on kun vien tytön voimisteluun ja kaupungissa on yksi kokonainen kunnon kahvila auki, poiketa kahvikupin ääreen tunniksi ja lukea tuoreimmat naistenlehdet.

 81. Anonymous sanoo:

  arvontaan en voi näin anonyyminä osallistua, mutta intohimoisena vietnamilaisen kahvin ystävänä vinkkaan, että sitä saa ostaa myös suomesta. helsingissä hämeentiellä on vii-voan -liike, mistä löytyy ihanaa vietnamilaista kahvia. http://www.viivoan.fi/gourmet_blend_coffee_500g_trung_nguyen_pr_8935024115190.htmlitse käytän tuota kuin maustekahvia, eli 2 mittaa presidenttiä ja 1 mitta trung nguyen -kahvia. suosittelen!!-kaisa

 82. Vierailija: Piia sanoo:

  Minun parhaat kahvihetket syntyvät oikeastaan rakastamani työn lomassa. Teen sairaalassa monenmoisia vuoroja kaikkina vuorokauden aikoina vaihdellen aina 8-18päivistä. Parhaita hetkiä ovat ne tilanteet kun omat voimat tuntuvat olevan lopussa, liian monen potilaan huonontunut tilanne vaatii huomiota, kun työkaveri tulee ja taputtaa olkapäälle kertoen, että kun tästä selvitään niin juodaan yhdessä kahvia ja voi kokea että on taas parantanut maailmaa

 83. Vierailija: annelie sanoo:

  Hei, mulla on vähän samanlainen tarina kun sulla, en ole vielä päässyt kahvin makuun mutta tuoksuun kyllä. Kotona ja töissä muille kahvia keitellessäni nuuhkin aina kahvipakettia, etenkin juuri avattua ja kyllä se tuoksu tuntuu ihanalle… saattaa olla, että oikeanmakuista kahvia en ole vielä maistanut. Tee ja kaakao maistuu kyllä tällä hetkellä. Olisi tietysti kiva saada tuollainen keitin kotiin ja opetella kahvin juonti :) Toivon arpaonnea itselleni, ehkä minustakin sitten kehkeytyisi kahvikissa :)

 84. Heidi sanoo:

  Oooo, olisi ihana saada tuo härveli kruunaamaan kahvihetket.Kahvihetkistä tuli ihan luksusta lasten syntymän jälkeen, oma aika on ollut kortilla ja aina prinsessojen kahviunien aikana kahvinkeitin laulaa :) Yhä edelleen minulla on tämä tapa, vaikka vanhempi tytöistä täyttää 5-vuotta.Samoin ihana hetki on kun vien tytön voimisteluun ja kaupungissa on yksi kokonainen kunnon kahvila auki, poiketa kahvikupin ääreen tunniksi ja lukea tuoreimmat naistenlehdet.

 85. Piia sanoo:

  Minun parhaat kahvihetket syntyvät oikeastaan rakastamani työn lomassa. Teen sairaalassa monenmoisia vuoroja kaikkina vuorokauden aikoina vaihdellen aina 8-18päivistä. Parhaita hetkiä ovat ne tilanteet kun omat voimat tuntuvat olevan lopussa, liian monen potilaan huonontunut tilanne vaatii huomiota, kun työkaveri tulee ja taputtaa olkapäälle kertoen, että kun tästä selvitään niin juodaan yhdessä kahvia ja voi kokea että on taas parantanut maailmaa

 86. Vierailija: Anonymous sanoo:

  jaahas, näköjään antamani linkki ei toimi… mutta jos menet http://www.viivoan.fi sivuille ja sieltä klikkaat drinks ja coffee, niin jo löytyy Gourmet blend coffee 500g Trung Nguyense on samaa kahvia, mitä olen saanut pariinkin otteeseen vietnamista. parasta!!-kaisa

 87. annelie sanoo:

  Hei, mulla on vähän samanlainen tarina kun sulla, en ole vielä päässyt kahvin makuun mutta tuoksuun kyllä. Kotona ja töissä muille kahvia keitellessäni nuuhkin aina kahvipakettia, etenkin juuri avattua ja kyllä se tuoksu tuntuu ihanalle… saattaa olla, että oikeanmakuista kahvia en ole vielä maistanut. Tee ja kaakao maistuu kyllä tällä hetkellä. Olisi tietysti kiva saada tuollainen keitin kotiin ja opetella kahvin juonti :) Toivon arpaonnea itselleni, ehkä minustakin sitten kehkeytyisi kahvikissa :)

 88. Anonymous sanoo:

  jaahas, näköjään antamani linkki ei toimi… mutta jos menet http://www.viivoan.fi sivuille ja sieltä klikkaat drinks ja coffee, niin jo löytyy Gourmet blend coffee 500g Trung Nguyense on samaa kahvia, mitä olen saanut pariinkin otteeseen vietnamista. parasta!!-kaisa

 89. Vierailija: Neiti Takkutukka sanoo:

  Parhaat kahvihetket tulevat itseasiassa lapsuudesta, jolloin kävimme viikoittain kyläilemässä iäkkään tuttavanaisenluona luona. Tämä mummo keitti kahvinsa pannussa ja se tuoksu oli jotain aivan mieletöntä myös tämän pienen neidin mielestä. Niinpä mummeli opetti minutkin juomaan kahvia; ensin laitettiin sokeripala suuhun, jonka jälkeen kahvia hörpättiin tassilta, jotta kuuma kahvi ei polttaisi suuta. Parhautta!

 90. Vierailija: Arjuska sanoo:

  Kupillinen kuumaa kahvia lempimukista ,aikaa nauttia se parvekkeellani lintujen laulujen kera onko mitään parempaa tapaa aloittaa aamu <3kiva jos olisi onnea saada noin ihana palkinto ,peukut pystyyn !

 91. Parhaat kahvihetket tulevat itseasiassa lapsuudesta, jolloin kävimme viikoittain kyläilemässä iäkkään tuttavanaisenluona luona. Tämä mummo keitti kahvinsa pannussa ja se tuoksu oli jotain aivan mieletöntä myös tämän pienen neidin mielestä. Niinpä mummeli opetti minutkin juomaan kahvia; ensin laitettiin sokeripala suuhun, jonka jälkeen kahvia hörpättiin tassilta, jotta kuuma kahvi ei polttaisi suuta. Parhautta!

 92. Arjuska sanoo:

  Kupillinen kuumaa kahvia lempimukista ,aikaa nauttia se parvekkeellani lintujen laulujen kera onko mitään parempaa tapaa aloittaa aamu <3kiva jos olisi onnea saada noin ihana palkinto ,peukut pystyyn !

 93. Vierailija: Anonymous sanoo:

  Täällä kirjoittelee oikea kahvihiiri! :) jokapäiväinen kupponen on tullut juotua kuusivuotiaasta lähtien. Nyt olisi ostoslistalla uusi keitin joten toivotaan että tämä arvonta ratkaisee sen :)Meri

 94. Vierailija: Memma sanoo:

  Join lapsena salaa kahvia vieraitten mukien pohjilta, jotka jäi jäljelle..lapsena kun en saanut juoda kahvia:) mutta se oli niin hyvää! ja maidon kanssa ilman muuta. Kahvikone, olisiko ihana:)!

 95. Anonymous sanoo:

  Täällä kirjoittelee oikea kahvihiiri! :) jokapäiväinen kupponen on tullut juotua kuusivuotiaasta lähtien. Nyt olisi ostoslistalla uusi keitin joten toivotaan että tämä arvonta ratkaisee sen :)Meri

 96. Vierailija: Katja sanoo:

  Aamukahvi on yksi päivän parhaista hetkistä! Arkisin silmät auki saa tavallinen suodatinkahvi, mutta viikonlopun pitkinä aamuina on ihana keittää mutteripannukahvit vaahdotetun maidon kera. Kaveriksi hesari ja olo tuntuu ylelliseltä! :)

 97. Memma sanoo:

  Join lapsena salaa kahvia vieraitten mukien pohjilta, jotka jäi jäljelle..lapsena kun en saanut juoda kahvia:) mutta se oli niin hyvää! ja maidon kanssa ilman muuta. Kahvikone, olisiko ihana:)!

 98. Vierailija: laura sanoo:

  Oma kahvihetkeni on aina aamulla, pyrin heräämään sen verran ajoissa, että ehdin keittää mutteripannullisen espressoa, vaahdottaa maitoa sekaan ja nauttia kahvin rauhassa. Tuntuu ettei päivä ala kunnolla ilman rauhallista ja piristävää kahvinjuontihetkeä :)

 99. Vierailija: Suvi sanoo:

  Oi, mikä arvonta! Olen täällä peukut ja varpaat pystyssä, että onni potkaisisi. Olen varsinainen kahvihiiri, ja rrrrrakastan voimakkaan paahteista kahvimakua, joka on samaan aikaan tujakka, mutta kuitenkin pehmeä. Ja ehdottamasti myös kahvikupin tulee olla oikeanlainen täydellisen kahvihetken takaamiseksi. Parhaita ovat viikonloppuaamut – olen aamuvirkku ja hörpin kahvini odotellen päivän alkamista.

 100. Katja sanoo:

  Aamukahvi on yksi päivän parhaista hetkistä! Arkisin silmät auki saa tavallinen suodatinkahvi, mutta viikonlopun pitkinä aamuina on ihana keittää mutteripannukahvit vaahdotetun maidon kera. Kaveriksi hesari ja olo tuntuu ylelliseltä! :)

 101. laura sanoo:

  Oma kahvihetkeni on aina aamulla, pyrin heräämään sen verran ajoissa, että ehdin keittää mutteripannullisen espressoa, vaahdottaa maitoa sekaan ja nauttia kahvin rauhassa. Tuntuu ettei päivä ala kunnolla ilman rauhallista ja piristävää kahvinjuontihetkeä :)

 102. Suvi sanoo:

  Oi, mikä arvonta! Olen täällä peukut ja varpaat pystyssä, että onni potkaisisi. Olen varsinainen kahvihiiri, ja rrrrrakastan voimakkaan paahteista kahvimakua, joka on samaan aikaan tujakka, mutta kuitenkin pehmeä. Ja ehdottamasti myös kahvikupin tulee olla oikeanlainen täydellisen kahvihetken takaamiseksi. Parhaita ovat viikonloppuaamut – olen aamuvirkku ja hörpin kahvini odotellen päivän alkamista.

 103. Vierailija: Ella B sanoo:

  Aloin juomaan kahvia töihin mennessäni että jaksaisi herätä aamuisin! Siitä lähtien nykyään päiväni alkaa kupillisella kahvia. Tykkään oikeasti kahvinmausta joten juon ihan espressokahvin ilman mitään lisuketta. Jopa erittäin vahvaa italialaista kahvia keittänyt ystäväni ei meinannut uskoa, etten lisää siihen sokeria. Joskus pitkään venyneen yön jälkeen lurautan kahvini joukkoon hieman maitoa (ihan uusi juttu) ja ruokosokeria (tätä on tullut jo testattua). Siitä lähtee taas päivä hyvin käyntiin. Suomessa käydessäni äiti valittelee että hänen pitää keittää niin vahvaa kahvia että minullekin maistuisi (perussuomalainen maistuu ihan litkulta). Meille kävisi erittäin hyvin tuollainen Gusto joka keittäisi kahvit molempien makuun!

 104. Vierailija: Tickler sanoo:

  Onpas ihana kilpailu, kiitos Sofié!Oma ja lähes ainoa päivän kahvihetki on aamulla, kun olen käynyt herättämässä itseni koirien kanssa ulkona ja tulen sitten aamiaiselle sisälle. Ihanaa kahvia, aamun lehti (täällä pohjoisessa sen lukemiseen ei kauaa mene) ja blogilistaltani parhaiden blogien lukeminen läpi. Näin sinäkin, Sofié, olet avecina kahvihetkessäni!

 105. Ella B sanoo:

  Aloin juomaan kahvia töihin mennessäni että jaksaisi herätä aamuisin! Siitä lähtien nykyään päiväni alkaa kupillisella kahvia. Tykkään oikeasti kahvinmausta joten juon ihan espressokahvin ilman mitään lisuketta. Jopa erittäin vahvaa italialaista kahvia keittänyt ystäväni ei meinannut uskoa, etten lisää siihen sokeria. Joskus pitkään venyneen yön jälkeen lurautan kahvini joukkoon hieman maitoa (ihan uusi juttu) ja ruokosokeria (tätä on tullut jo testattua). Siitä lähtee taas päivä hyvin käyntiin. Suomessa käydessäni äiti valittelee että hänen pitää keittää niin vahvaa kahvia että minullekin maistuisi (perussuomalainen maistuu ihan litkulta). Meille kävisi erittäin hyvin tuollainen Gusto joka keittäisi kahvit molempien makuun!

 106. Vierailija: Maiju sanoo:

  Hei ihana Sofie.Kahvi on minulle aamuni aloittaja, päivieni piristys – Vain aamuisin, ei koskaan kello kymmenen jälkeen.Välillä pistän purut pressopannuun, välillä porisee mutteri. Välillä mustana, mutta useimmiten eksyy mukaan tilkka kuumaa maitoa. Vaikka kahvikissa olenkin, kahviloissa kuppiini kaadan yleensä vihreää/valkoista teetä. Valitettavan usein hyvässäkin kahvilassa itse kahvissa on jotain pielessä. Ja voi sitä harmitusta, jos maitoa lorahtaa kahviini liikaa! Poikaystäväni vanhemmilla nautin kahviautomaattiluksuksesta, baristana DeLonghi. Voi sitä onnen päivää, jos sellaisen omakseni saisin.Aamiaiset ovat yksiä maailman parhaimmista asioista. Aamu on aina mahdollisuus ihanaan ja onnelliseen päivään. Pilkahdus aurinkoa keittiön ikkunasta siivilöityneenä, kuppi ihanaa, tummanpaksua kahvia – sillä hetkellä mikään päivässä ei tunnu ylivoimaiselta – ainakaan kahvinmittaiseen hetkeen.

 107. Tickler sanoo:

  Onpas ihana kilpailu, kiitos Sofié!Oma ja lähes ainoa päivän kahvihetki on aamulla, kun olen käynyt herättämässä itseni koirien kanssa ulkona ja tulen sitten aamiaiselle sisälle. Ihanaa kahvia, aamun lehti (täällä pohjoisessa sen lukemiseen ei kauaa mene) ja blogilistaltani parhaiden blogien lukeminen läpi. Näin sinäkin, Sofié, olet avecina kahvihetkessäni!

 108. Maiju sanoo:

  Hei ihana Sofie.Kahvi on minulle aamuni aloittaja, päivieni piristys – Vain aamuisin, ei koskaan kello kymmenen jälkeen.Välillä pistän purut pressopannuun, välillä porisee mutteri. Välillä mustana, mutta useimmiten eksyy mukaan tilkka kuumaa maitoa. Vaikka kahvikissa olenkin, kahviloissa kuppiini kaadan yleensä vihreää/valkoista teetä. Valitettavan usein hyvässäkin kahvilassa itse kahvissa on jotain pielessä. Ja voi sitä harmitusta, jos maitoa lorahtaa kahviini liikaa! Poikaystäväni vanhemmilla nautin kahviautomaattiluksuksesta, baristana DeLonghi. Voi sitä onnen päivää, jos sellaisen omakseni saisin.Aamiaiset ovat yksiä maailman parhaimmista asioista. Aamu on aina mahdollisuus ihanaan ja onnelliseen päivään. Pilkahdus aurinkoa keittiön ikkunasta siivilöityneenä, kuppi ihanaa, tummanpaksua kahvia – sillä hetkellä mikään päivässä ei tunnu ylivoimaiselta – ainakaan kahvinmittaiseen hetkeen.

 109. Vierailija: Vanilla sanoo:

  Kahvi on parasta herkuissa: tiramisu ja mokkapalat!

 110. Vanilla sanoo:

  Kahvi on parasta herkuissa: tiramisu ja mokkapalat!

 111. Vierailija: Sassy sanoo:

  Siirryin kai vähitellen kahvinjuojaksi. Ensin join kaakaota, sitten Cafe Mochaa, vähitellen siirryin Latteen ja nykyisin sitten yleensä ihan peruskahvia runsaalla maidolla. Olen suuri makeanystävä joten parhaat kahvihetken syntyvät ehdottomasti kiireettöminä hetkinä, hyvässä seurassa, jostain pienestä makeasta herkusta nauttien.

 112. Sassy sanoo:

  Siirryin kai vähitellen kahvinjuojaksi. Ensin join kaakaota, sitten Cafe Mochaa, vähitellen siirryin Latteen ja nykyisin sitten yleensä ihan peruskahvia runsaalla maidolla. Olen suuri makeanystävä joten parhaat kahvihetken syntyvät ehdottomasti kiireettöminä hetkinä, hyvässä seurassa, jostain pienestä makeasta herkusta nauttien.

 113. Vierailija: Emmi sanoo:

  Olen ehkä outolintu sen suhteen, etten juo aamuisin kahvia lainkaan. Kahvihetkeni sijoittuvat yleensä viikonloppuiltapäiviin, jolloin vastakeitetty kahvi maistuu taivaalliselta. Kahvilassa juoruileminen hyvän ystävän kanssa cappuccinokupillisen ääressä voittaa kyllä kaiken. :)

 114. Emmi sanoo:

  Olen ehkä outolintu sen suhteen, etten juo aamuisin kahvia lainkaan. Kahvihetkeni sijoittuvat yleensä viikonloppuiltapäiviin, jolloin vastakeitetty kahvi maistuu taivaalliselta. Kahvilassa juoruileminen hyvän ystävän kanssa cappuccinokupillisen ääressä voittaa kyllä kaiken. :)

 115. Vierailija: HM sanoo:

  Ihana arvonta! Ja niin osuvaan aikaan, nimittäin..Minun kahvihetkeni on kupillinen café au lait:a perinteisessä ranskalaisessa kahvilassa ystävien kanssa, ja croisantin kera bien sûr! Kliseistä, mutta jotain arjen pientä luksusta mitä tulee Suomessa koettua liian harvoin. Kohta kuitenkin koittaa paluu Suomeen ja todellisuuteen. Kunpa saisin jatkaa näitä kahvihetkiä sitten oman maitokahveja loihtivan keittimen kera, muistuttaisivat päivittäin kaupungista joka vei sydämeni!

 116. Vierailija: Peppa sanoo:

  Juon säännöllisen epäsäännöllisesti kahvia, ehkä minua voisi kutsua sosiaaliseksi kahvinjuojaksi.Aina kun käyn entisen naapurini luona(90v.), joka on minulle kuin oma mummo, keitämme kahvit, vaikka hänkin tietää etten kahvinjuoja ole.Minulla on hyviä ystäviä Italiassa, ja pakko myöntää että paras kahvi on kupillinen kunnon espressoa.Ongelmana onkin etten sitä Suomessa ole onnistunut tekemään, mielestäni kun se täydellinen kahvihetki on istua terassille aamuauringon paisteeseen juomaan kupillinen hyvän makuista espressoa!Voisin kuvitella että Herra Gusto osaisi jo nimensäki puolesta tehdä minulle oikeanlaista espressoa! :)

 117. HM sanoo:

  Ihana arvonta! Ja niin osuvaan aikaan, nimittäin..Minun kahvihetkeni on kupillinen café au lait:a perinteisessä ranskalaisessa kahvilassa ystävien kanssa, ja croisantin kera bien sûr! Kliseistä, mutta jotain arjen pientä luksusta mitä tulee Suomessa koettua liian harvoin. Kohta kuitenkin koittaa paluu Suomeen ja todellisuuteen. Kunpa saisin jatkaa näitä kahvihetkiä sitten oman maitokahveja loihtivan keittimen kera, muistuttaisivat päivittäin kaupungista joka vei sydämeni!

 118. Peppa sanoo:

  Juon säännöllisen epäsäännöllisesti kahvia, ehkä minua voisi kutsua sosiaaliseksi kahvinjuojaksi.Aina kun käyn entisen naapurini luona(90v.), joka on minulle kuin oma mummo, keitämme kahvit, vaikka hänkin tietää etten kahvinjuoja ole.Minulla on hyviä ystäviä Italiassa, ja pakko myöntää että paras kahvi on kupillinen kunnon espressoa.Ongelmana onkin etten sitä Suomessa ole onnistunut tekemään, mielestäni kun se täydellinen kahvihetki on istua terassille aamuauringon paisteeseen juomaan kupillinen hyvän makuista espressoa!Voisin kuvitella että Herra Gusto osaisi jo nimensäki puolesta tehdä minulle oikeanlaista espressoa! :)

 119. Vierailija: Tasaraita sanoo:

  Täydellinen kahvihetki on aurinkoisena kesäaamuna Kauppatorilla.

 120. Tasaraita sanoo:

  Täydellinen kahvihetki on aurinkoisena kesäaamuna Kauppatorilla.

 121. Vierailija: moonangel sanoo:

  Vapaapäivinä on parhaimmat kahvihetket, varsinkin aamuisin. Silloin on kiiretöntä ja saa rauhassa selata blogeja tai katsella netissä uutisia siinä samalla :)

 122. moonangel sanoo:

  Vapaapäivinä on parhaimmat kahvihetket, varsinkin aamuisin. Silloin on kiiretöntä ja saa rauhassa selata blogeja tai katsella netissä uutisia siinä samalla :)

 123. Vierailija: Juttis sanoo:

  En ole mikään kahvin suurkuluttaja, mutta hyvässä seurassa latte ja joku ihanainen suklaaleivonnainen. Nam!Jutta

 124. Juttis sanoo:

  En ole mikään kahvin suurkuluttaja, mutta hyvässä seurassa latte ja joku ihanainen suklaaleivonnainen. Nam!Jutta

Kommentoi