Crème Ninon

lauantai 09. huhtikuu 2011
Shalottisipulia ja samppanjaa

Ranskalaiset tekevät jopa hyvinkin perinteisestä ruoasta jotakin erikoista. Heillä on kyky luoda rumasta kaunista, tavallisesta erikoista ja pahasta hyvää. Niinkin perinteiseen ruokaan, kuin hernekeittoon he lorauttavat samppanjaa.

Tarvitset:

1 banaanishalottisipuli
1 rkl voita
600  g pakasteherneitä
salviaa tai minttua
suolaa
pippuria
6 dl kasvislientä
1 dl samppanjaa
2 dl ruokakermaa

Kuullota sipuli voissa, lisää herneet.  Lisää mausteet ja kasvisliemi. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi ja laita keitto takaisin liedelle. Lisää kerma ja samppanja. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.  Et voilà, simppeli alkukeitto on valmis!

 

Lisäsin muuten muutaman matkakuvan Borneota käsittelevään postaukseeni.
______________________________________

I feel that Italian and French have the ability to upgrade everything. They will get unattractive to look attractive, they have the ability to make distasteful to delicious, and they can create ordinary to look extraordinary.  I justify my thoughts with pea soup. Why would pea soup be something exquisite? Because French add champagne into it.

You need:

1 shallot
1 tbsp butter
600g peas
fresh sage or mint
salt
pepper
6 dl vegetable bouillon
1 dl champagne
2 dl cream

Sauté shallot in butter, add peas. Add salt, pepper, sage or mint and vegetable bouillon. Cook around 20 minutes. Puree soup until it is smooth. Put soup back on the cooker.  Add champagne and cream. Taste, add salt and pepper if needed.

Et Voilà, simple entrée is ready!


And btw  I added few more pictures to my post about Borneo.20 Responses to “Crème Ninon”

 1. Vierailija: Anonymous sanoo:

  Harvalla opiskelijalla on varaa shamppanjalla herkutteluun..

 2. Vierailija: Sofié sanoo:

  Kaikki, jotka ovat joskus opiskelleet tietävät, että opiskelijan elämä on kaukana samppanjasta ja vaahtokarkeista. Meillä vain nyt sattui olemaan syytä juhlaan. Sitä paitsi, tuo pullo on sieltä halvimmasta päästä. Maksaa saman verran kun neljä drinkkiä yökerhossa ;)

 3. Vierailija: Lumo sanoo:

  Pikku hemmottelu silloin tällöin tekee hyvää sielulle ja keholle, siiät tulee nauttia hyvällä omallatunnolla.Herkullista ja kaunista!

 4. Vierailija: Anonymous sanoo:

  Mums! -B

 5. Anonymous sanoo:

  Harvalla opiskelijalla on varaa shamppanjalla herkutteluun..

 6. Sofié sanoo:

  Kaikki, jotka ovat joskus opiskelleet tietävät, että opiskelijan elämä on kaukana samppanjasta ja vaahtokarkeista. Meillä vain nyt sattui olemaan syytä juhlaan. Sitä paitsi, tuo pullo on sieltä halvimmasta päästä. Maksaa saman verran kun neljä drinkkiä yökerhossa ;)

 7. Lumo sanoo:

  Pikku hemmottelu silloin tällöin tekee hyvää sielulle ja keholle, siiät tulee nauttia hyvällä omallatunnolla.Herkullista ja kaunista!

 8. Vierailija: Sofié sanoo:

  Lumo:Jep, niin tekee! Pienet yhteiset hetket ovat todella tärkeitä :)B:Tykkäsin itseasiassa siitä Ramseyn hernekeitosta enemmän ;)

 9. Anonymous sanoo:

  Mums! -B

 10. Sofié sanoo:

  Lumo:Jep, niin tekee! Pienet yhteiset hetket ovat todella tärkeitä :)B:Tykkäsin itseasiassa siitä Ramseyn hernekeitosta enemmän ;)

 11. Vierailija: Tickler sanoo:

  Nam – kiitos postauksesta! Täytyypäs kokeilla tuota joskus.

 12. Tickler sanoo:

  Nam – kiitos postauksesta! Täytyypäs kokeilla tuota joskus.

 13. Vierailija: champagne sanoo:

  Shanppanja-pullon saa kahdella eurolla Ranskasta, Hollannistakin 8 eurolla. Eivät ranskalaisetkaan tosiaankaan niitä kalliita shamppanjoita ruokaan heittele:)Söin vastikään Epernayssa maailman parasta linssipataa jota oli yön yli haudutettu shamppanjassa. Pitää kokeilla tätä sinun versiotasi herneiden kera:)

 14. champagne sanoo:

  Shanppanja-pullon saa kahdella eurolla Ranskasta, Hollannistakin 8 eurolla. Eivät ranskalaisetkaan tosiaankaan niitä kalliita shamppanjoita ruokaan heittele:)Söin vastikään Epernayssa maailman parasta linssipataa jota oli yön yli haudutettu shamppanjassa. Pitää kokeilla tätä sinun versiotasi herneiden kera:)

 15. Vierailija: Sofié sanoo:

  Champagne:Niinpä! Harvemmin tulee kuplivaa edes juotua, sillä saan siitä usein ihan äärettömän kamalan migreenin. Olet varmaan vieraillut samppanjan alueella? Kuullostaapa jännälle, mutta herkulliselle! Kokeile ihmeessä :)Join muuten uutena vuotena Pariisissa hyvää samppanjaa. En nyt muista nimeä, mutta kirjainyhdistelmästä tuli jotakin samalaista kuin ”Lanvin”. En tiedä olinko Pariisin aiheuttamassa huumassa vai oliko kupliva oikeasti hyvää :D

 16. Vierailija: champagne sanoo:

  Olimme Champagnessa noin kuukausi sitten viettämässä pitkää viikonloppua ja siellä tuli tosiaan tutustuttua shamppanjaan monella tavalla. Lansonia varmaankin olet juonut nimestä päätellen ja se on kyllä ihan kelpo shamppanjaa:)

 17. Vierailija: Sofié sanoo:

  Champagne.Oh, kuullostaa ihanalle!Kyseessä ei kyllä ollut Lanson… Sininen etiketti ja nimi muistutti Lanvinia..

 18. Sofié sanoo:

  Champagne:Niinpä! Harvemmin tulee kuplivaa edes juotua, sillä saan siitä usein ihan äärettömän kamalan migreenin. Olet varmaan vieraillut samppanjan alueella? Kuullostaapa jännälle, mutta herkulliselle! Kokeile ihmeessä :)Join muuten uutena vuotena Pariisissa hyvää samppanjaa. En nyt muista nimeä, mutta kirjainyhdistelmästä tuli jotakin samalaista kuin ”Lanvin”. En tiedä olinko Pariisin aiheuttamassa huumassa vai oliko kupliva oikeasti hyvää :D

 19. champagne sanoo:

  Olimme Champagnessa noin kuukausi sitten viettämässä pitkää viikonloppua ja siellä tuli tosiaan tutustuttua shamppanjaan monella tavalla. Lansonia varmaankin olet juonut nimestä päätellen ja se on kyllä ihan kelpo shamppanjaa:)

 20. Sofié sanoo:

  Champagne.Oh, kuullostaa ihanalle!Kyseessä ei kyllä ollut Lanson… Sininen etiketti ja nimi muistutti Lanvinia..

Kommentoi