Lemon Tart-Torta di Limone

torstai 24. maaliskuu 2011

Tässä teille yksi suosikkiherkkuni, sitruuna-marenkipiiras. Vaikka ulkona myrskyää, tulee lunta ja on synkkää, on minulla täällä kotona kevät! Yrtit kasvavat ruukuissaan ja kukat kukkivat maljakoissaan. Minulla on tänään ollut jotenkin tosi keväinen olo ja sen takia leivoinkin sitruunaista piirasta. Kuvistakin tuli mielestäni aika kivat. Vai mitäs te olette mieltä kuvistani?

Pohjan tein ihan normaalista murotaikinasta, mutta sekoitin sekaan hieman sitruunan makuista bulgarian jogurttia, jotta taikinasta tulisi hieman kosteampaa.

Täyte:
2,5 dl sokeria
5 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl puristettua sitruunanmehua (n. 3 sitruunaa)
5 keltuaista
50 g voita

Marenki:
5 valkuaista
1,5 dl sokeria

Valmista murotaikina ja laita se uuniin 225 asteeseen n. 20 minuutiksi. Sillä välin kun pohja valmistuu uunissa, valmista täyte.

Laita jauhot ja sokeri kattilaan. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi ja anna seoksen sekoittua tasaiseksi. Seos on valmista silloin, kun se kuplii. Kaada seos paistetun pohjan päälle. 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa seosta vielä lisää. Levitä tai pursota valkuaisvaahtoa sitruunaseoksen päälle. Valkuaisvaahtoa tulee aika paljon, jota sitä ei todellakaan tarvitse pihtailla. Laita piiras vielä uuniin n.5 minuutiksi tai siksi aikaa kunnes marengit muuttuvat rusertaviksi.


Ja jos reissaatte Italiassa, niin menkääpäs päiväretkelle Limoneen. Nauttikaa lasilliset limoncelloa samalla kun katsotte sitruunan värittämää maisemaa. Minun harmikseni ajettiin viime kesänä vain Limonen läpi, koska pojilla oli kiire Italian kitesurffaus paratiisiin, Gardan Campioneen.
__________________________

As a crust, I used basic pie crust.

Make the crust in advance, and while it is in the oven make the filling. 

Recipe for the lemon filling:

2,5 dl of sugar

5 tbs of wheat flour

1,5 dl of fresh lemon juice ( you need around 3 lemons)

5 egg yolks

50 g of butterMeringue:

5 egg whites

1,5 dl of sugarPut sugar and flour into a kettle. Add lemon juice and mix all the ingredients together. At last, add egg yolks and butter. Cook the sauce until it boils.Add the filling on top of the crust. Whisk egg whites into a hard foam. Add sugar, and whisk until foam is hard. You can use piping tube like me, or just cover the pie with meringue foam. Put the pie into oven for 5 minutes or until meringue is brownish. 40 Responses to “Lemon Tart-Torta di Limone”

 1. Vierailija: ElsieBirdie sanoo:

  Love your blog! So cute, and that tart look incredible! We should follow each other xoelsie-birdie.blogspot.com

 2. Vierailija: Absolutely white sanoo:

  Ihanat, ihanat kuvat Sofié! Sitruuna-marenkipiiras ei kuulu omiin suosikkeihini eli tyydyn ihailemaan näitä kauniita kuviasi. :-)

 3. Vierailija: uuvee sanoo:

  uijui! muutamia viikkoja sitten kävin kakkubuffetissa, jonka top 2:een ylsi marenkisitruunapiiras. nyt ei tarvi miettiä mitä sitä sunnuntaina leipois! herkulliset kuvat, ihanaa :)

 4. ElsieBirdie sanoo:

  Love your blog! So cute, and that tart look incredible! We should follow each other xoelsie-birdie.blogspot.com

 5. Vierailija: Sofié sanoo:

  ElsieBirdie:Thank you so much for your sweet comment!

 6. Vierailija: Sofié sanoo:

  Absolutely white:Mäkin oon syttynyt sille ihan vasta muutaman vuoden sisään ja tää oli ensimmäinen oma piiraani :) Mistäs sä sitten oikein tykkäät? :)

 7. Vierailija: Sofié sanoo:

  uuvee:Kakkubuffet? Missäs se sellainen on?:)Tää piiras sopii hyvin kevääseen ja pääsiäiseen :)

 8. Ihanat, ihanat kuvat Sofié! Sitruuna-marenkipiiras ei kuulu omiin suosikkeihini eli tyydyn ihailemaan näitä kauniita kuviasi. :-)

 9. Vierailija: Absolutely white sanoo:

  Sofie: Hmmm…nykyisin yhä enemmän tykkään suolaisista jutuista, vaikka aiemmin olin niin perso makealle. Makeista jutuista pidän rahkapiirakoista, joissa on marjoja, macaroonseista, juustokakusta, munkeista (heh!) ja jostain suklaajutuista. Muistelen vieläkin kaiholla sitä Rocky roadia, jonka tein jouluksi ohjeesi avulla. :-)

 10. Vierailija: MouMou sanoo:

  Tuo alin kuva näyttää siltä, että yksi sitruuna koettaa kiihottaa muita johonkin mielenosoitukseen!:D

 11. uuvee sanoo:

  uijui! muutamia viikkoja sitten kävin kakkubuffetissa, jonka top 2:een ylsi marenkisitruunapiiras. nyt ei tarvi miettiä mitä sitä sunnuntaina leipois! herkulliset kuvat, ihanaa :)

 12. Sofié sanoo:

  ElsieBirdie:Thank you so much for your sweet comment!

 13. Sofié sanoo:

  Absolutely white:Mäkin oon syttynyt sille ihan vasta muutaman vuoden sisään ja tää oli ensimmäinen oma piiraani :) Mistäs sä sitten oikein tykkäät? :)

 14. Sofié sanoo:

  uuvee:Kakkubuffet? Missäs se sellainen on?:)Tää piiras sopii hyvin kevääseen ja pääsiäiseen :)

 15. Sofie: Hmmm…nykyisin yhä enemmän tykkään suolaisista jutuista, vaikka aiemmin olin niin perso makealle. Makeista jutuista pidän rahkapiirakoista, joissa on marjoja, macaroonseista, juustokakusta, munkeista (heh!) ja jostain suklaajutuista. Muistelen vieläkin kaiholla sitä Rocky roadia, jonka tein jouluksi ohjeesi avulla. :-)

 16. MouMou sanoo:

  Tuo alin kuva näyttää siltä, että yksi sitruuna koettaa kiihottaa muita johonkin mielenosoitukseen!:D

 17. Vierailija: Sofié sanoo:

  Absolutely white:No sittenhän mun pitää siirtyä suolaisten herkkujen tekemisen pariin :) Tai muutenkin noi herkut tuolla jääkaapissa ahdistaa aika lailla, sillä poikaystävä ei tykkää juurikaan makeasta. Täytyy myöntää, että makeita juttuja tulee tehtyä aika lailla blogin takia, sillä niistä saa kivoja kuvia :)Jep, se oli tosi hyvää!

 18. Vierailija: Sofié sanoo:

  MouMou:Hihi, no niinpäs näyttääkin :D

 19. Sofié sanoo:

  Absolutely white:No sittenhän mun pitää siirtyä suolaisten herkkujen tekemisen pariin :) Tai muutenkin noi herkut tuolla jääkaapissa ahdistaa aika lailla, sillä poikaystävä ei tykkää juurikaan makeasta. Täytyy myöntää, että makeita juttuja tulee tehtyä aika lailla blogin takia, sillä niistä saa kivoja kuvia :)Jep, se oli tosi hyvää!

 20. Sofié sanoo:

  MouMou:Hihi, no niinpäs näyttääkin :D

 21. Vierailija: uuvee sanoo:

  Sofie, [http://pinnanalle.blogspot.com/2011/03/makia-maaliskuu.html mainostamainosta.. ;)] kakkubuffa on Kakkugallerian toimesta ainakin fredan tiloissa päivittäin! 11 eurolla niin monta palaa kuin jaksat syödä tai kehtaat hakia :D

 22. Vierailija: Lumo sanoo:

  Wow! Onpa upea! Sitruuna on suosikkimakujani, aivan vesi herahtaa kielelle.

 23. uuvee sanoo:

  Sofie, [http://pinnanalle.blogspot.com/2011/03/makia-maaliskuu.html mainostamainosta.. ;)] kakkubuffa on Kakkugallerian toimesta ainakin fredan tiloissa päivittäin! 11 eurolla niin monta palaa kuin jaksat syödä tai kehtaat hakia :D

 24. Vierailija: Henna sanoo:

  Kuuluu uusiin suosikkeihin ehdottomasti. Minun bloggaukseni samasta aiheesta on melko paljon rumempi kuin tämä sinun ”karkki” (mutta otsikkokin sen kertoo ”ei menny niinku Strömsössä” :D). Hieman eri ohjeella tein.

 25. Lumo sanoo:

  Wow! Onpa upea! Sitruuna on suosikkimakujani, aivan vesi herahtaa kielelle.

 26. Vierailija: Sofié sanoo:

  Lumo:Voi kiitos :). Onneksi koulukaverit auttavat minua syömisessä, sillä muuten paisuisin kuin pulla :)

 27. Vierailija: Sofié sanoo:

  Henna:No eihän ne asiat aina menekään :) Ja jos ne asiat menisi aina niinkuin haluaisi, niin eihän mikään onnistuminen tuntuisi enää miltään.Mulle tän blogin pitämisen alkuperäinen tarkoitus oli valokuvaus, toisille se on jokin muu. Päämääräni on luoda jotain kaunista lukijoilleni, ja miksei itsellenikin:) Ja näissä kuvissa onnistuin itseni mielestä jo aika hyvin, varsinkin kahdessa ensimmäisessä.

 28. Henna sanoo:

  Kuuluu uusiin suosikkeihin ehdottomasti. Minun bloggaukseni samasta aiheesta on melko paljon rumempi kuin tämä sinun ”karkki” (mutta otsikkokin sen kertoo ”ei menny niinku Strömsössä” :D). Hieman eri ohjeella tein.

 29. Sofié sanoo:

  Lumo:Voi kiitos :). Onneksi koulukaverit auttavat minua syömisessä, sillä muuten paisuisin kuin pulla :)

 30. Sofié sanoo:

  Henna:No eihän ne asiat aina menekään :) Ja jos ne asiat menisi aina niinkuin haluaisi, niin eihän mikään onnistuminen tuntuisi enää miltään.Mulle tän blogin pitämisen alkuperäinen tarkoitus oli valokuvaus, toisille se on jokin muu. Päämääräni on luoda jotain kaunista lukijoilleni, ja miksei itsellenikin:) Ja näissä kuvissa onnistuin itseni mielestä jo aika hyvin, varsinkin kahdessa ensimmäisessä.

 31. Vierailija: Anonymous sanoo:

  Oli aivan ihana perjantai-iltapäiväinen herkkutuokio koulussa! <3

 32. Vierailija: Tickler sanoo:

  Oi kuinka herkulliselta kuulostakaan ja etenkin näyttää! Laitoin omiin ”ruoka”suosikkeihini tämän muistiin josko tekisin moisen synttäritortun :). Toivottavasti ei ollut liian haastava…?

 33. Anonymous sanoo:

  Oli aivan ihana perjantai-iltapäiväinen herkkutuokio koulussa! <3

 34. Tickler sanoo:

  Oi kuinka herkulliselta kuulostakaan ja etenkin näyttää! Laitoin omiin ”ruoka”suosikkeihini tämän muistiin josko tekisin moisen synttäritortun :). Toivottavasti ei ollut liian haastava…?

 35. Vierailija: Sofié sanoo:

  Tickler:Ei ole ollenkaan haastavaa :) Saattaa näyttää siltä, mutta sitruunapiiraan tekeminen ei sitä ole!Tää on oikein kiva leivonnainen näin keväisin ja varsinkin näin pääsiäisen alla :)

 36. Sofié sanoo:

  Tickler:Ei ole ollenkaan haastavaa :) Saattaa näyttää siltä, mutta sitruunapiiraan tekeminen ei sitä ole!Tää on oikein kiva leivonnainen näin keväisin ja varsinkin näin pääsiäisen alla :)

 37. Vierailija: uuvee sanoo:

  Mulloli tähän jo ainekset kasassa, mutta armas sähkövatkaimeni sanoi viimeisen kerran surrur valkuaiasvaahdon kohdalla, joten tulikin lemon curdyllä täytettyjä macaronsseja, nam nekin! :) Tätä ehkä uudella vatkaimella tulevaisuudessa..

 38. Vierailija: Sofié sanoo:

  Oh no!! Mutta toisaalta, ei ne macaronsit ole yhtään sen huonompi vaihtoehto :D Harmi vaan, että joudut nyt ostamaan uuden sähkövatkaimen :/Mä oon muutaman kerran leiponut macaronseja ja kaksi kertaa onnistunut täydellisesti. Muutaman kerran olen meinannut heittää vatkaimen seinään. Mutta olen lepyttänyt itseäni sillä, että vika on uunissa, ei minussa ;D. Omassa uunisa en niitä enää edes yritä, kavereiden kiertoilmauuneissa kyllä :)

 39. uuvee sanoo:

  Mulloli tähän jo ainekset kasassa, mutta armas sähkövatkaimeni sanoi viimeisen kerran surrur valkuaiasvaahdon kohdalla, joten tulikin lemon curdyllä täytettyjä macaronsseja, nam nekin! :) Tätä ehkä uudella vatkaimella tulevaisuudessa..

 40. Sofié sanoo:

  Oh no!! Mutta toisaalta, ei ne macaronsit ole yhtään sen huonompi vaihtoehto :D Harmi vaan, että joudut nyt ostamaan uuden sähkövatkaimen :/Mä oon muutaman kerran leiponut macaronseja ja kaksi kertaa onnistunut täydellisesti. Muutaman kerran olen meinannut heittää vatkaimen seinään. Mutta olen lepyttänyt itseäni sillä, että vika on uunissa, ei minussa ;D. Omassa uunisa en niitä enää edes yritä, kavereiden kiertoilmauuneissa kyllä :)

Kommentoi