Chiang Mai, Thailand

tiistai 30. marraskuu 2010

Monelle jää varmasti vähän väärä ja ehkäpä hieman negatiivinenkin kuva Thaimaasta. Minulle jäi ensimmäisien päivien jälkeen todella negatiivisen fiilis Thaimaasta. Etsiskelin epätoivoisena  aurinkovarjottomia valkeita hiekkarantoja ja baarittomia katuja. Onneksi jaksoin etsiskellä, sillä löysin Chiang Maista juuri sellaisen Thaimaan jollaisen olin halunnutkin. Chiang Maissa ei ollut baarikatuja, vaan kaikkea ihan muuta. Chiang Maissa on Thaimaan yksi suurimmista taideyliopistoista, joten sen vaikutus näkyi hyvin vahvasti kaupungissa. Chiang Maissa kaikilla oli joku oma ”juttu”, valokuvaus, grafiikka, vaatesuunnittelu, maalaus, korut… Oli ihanaa vain kävellä työpajasta tai liikkeestä toiseen katselemassa ihmisten taidonnäytteitä. Napsin Chiang Maissa ihan järkyttävän määrän valokuvia, pieniä yksityiskohtia ja kuvattavaa oli ihan mielettömän paljon. Yläpuolella on muutamia muistoja Chiang Maista.

I think many people have this negative impression about Thailand.  After first days in Thailand these negative impressions grew also in my mind. I went to Thailand to find these beaches with white sand and without sunshades. After first days I only found  over crowded beaches, streets full of bars and dead corals. Fortunately I kept searching and I found Chiang Mai. Although there´s no sandy beaches in Chiang Mai but luckily  it is a real city comparing to these commercialized locations in the south. One of the biggest art schools in Thailand is located in Chiang Mai, and its influence was showing everywhere. Everyone had their own thing, clothes, jewellery, graphic arts… I enjoyed to walk around the city and watch people´s handworks. I took a lot of pictures in Chiang Mai, there was lots of nice details and spots to capture. Above is some of my memories from Chiang Mai :)

16 Responses to “Chiang Mai, Thailand”

 1. Vierailija: Anonymous sanoo:

  Juuri tänään ajattelin Chiang Maita ja haaveilin siellä olosta ja niistä koruista! Kuvistasi välittyy precis oikea tunnelma :)-B

 2. Vierailija: Sofié sanoo:

  Chiang Mai oli kyllä vaan niin ihana :)

 3. Anonymous sanoo:

  Juuri tänään ajattelin Chiang Maita ja haaveilin siellä olosta ja niistä koruista! Kuvistasi välittyy precis oikea tunnelma :)-B

 4. Vierailija: Anonymous sanoo:

  Mennään sinne pian yhdessä koru- ja astiaostoksille ;)-B

 5. Sofié sanoo:

  Chiang Mai oli kyllä vaan niin ihana :)

 6. Anonymous sanoo:

  Mennään sinne pian yhdessä koru- ja astiaostoksille ;)-B

 7. Vierailija: Absolutely white sanoo:

  Aivan ihania kuvia ja niistä välittyy tosi hieno tunnelma. Olen kierrellyt Aasiassa, mutta Chiang Mai on jäänyt käymättä…pitääkin mahduttaa seuraavaan Aasian reissuun.

 8. Aivan ihania kuvia ja niistä välittyy tosi hieno tunnelma. Olen kierrellyt Aasiassa, mutta Chiang Mai on jäänyt käymättä…pitääkin mahduttaa seuraavaan Aasian reissuun.

 9. Vierailija: Sofié sanoo:

  Absolutely white:Kiitos paljon! Kannatan Chiang Maihin menoa! Tykkäsin siitä ihan mielettömästi! Paikka, jossa voisin oikeesti kuvitella asuvani :)

 10. Sofié sanoo:

  Absolutely white:Kiitos paljon! Kannatan Chiang Maihin menoa! Tykkäsin siitä ihan mielettömästi! Paikka, jossa voisin oikeesti kuvitella asuvani :)

 11. Vierailija: Saija sanoo:

  Aivan ihania kuvia olet ottanut! Näitä katselee mielellään pitkään. Vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. Itse en ole Thaimaassa koskaan käynyt, mutta toivottavasti pääsen ensi vuonna, sillä ystäväni on kotoisin sieltä ja muutti takaisin kotimaahansa asuttuaan Suomessa muutaman vuoden. Ikävä siis vetää sinne. Bangkokiin kylläkin. :)

 12. Vierailija: Sofié sanoo:

  Saija: Skippaa suosiolla Thaimaan aurinkorannat ja hyppää junaan kohti pohjoista! Olen varma, että tykkäisit Chiang Maista! No sunhan on hyvä mennä sinne, kun on paikallinen opaskin :)Ensimmäisellä kerralla en viihtynyt Bangkokissa ollenkaan, mutta toisella kerralla tunsin Bangkokin jo ihan omakseni :) Paljon kivoja paikkoja, mutta niiden löytäminen vie aikansa

 13. Saija sanoo:

  Aivan ihania kuvia olet ottanut! Näitä katselee mielellään pitkään. Vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. Itse en ole Thaimaassa koskaan käynyt, mutta toivottavasti pääsen ensi vuonna, sillä ystäväni on kotoisin sieltä ja muutti takaisin kotimaahansa asuttuaan Suomessa muutaman vuoden. Ikävä siis vetää sinne. Bangkokiin kylläkin. :)

 14. Sofié sanoo:

  Saija: Skippaa suosiolla Thaimaan aurinkorannat ja hyppää junaan kohti pohjoista! Olen varma, että tykkäisit Chiang Maista! No sunhan on hyvä mennä sinne, kun on paikallinen opaskin :)Ensimmäisellä kerralla en viihtynyt Bangkokissa ollenkaan, mutta toisella kerralla tunsin Bangkokin jo ihan omakseni :) Paljon kivoja paikkoja, mutta niiden löytäminen vie aikansa

 15. am sanoo:

  Hei, missä päin chiang maita nuo käsityöläispaikat on? Voitko suositella jotain muuta täällä? Ollaan pyöritty lähinnä thapae portin läheisyydessä ja pari päivää jäljellä :)

 16. Vierailija: am sanoo:

  Hei, missä päin chiang maita nuo käsityöläispaikat on? Voitko suositella jotain muuta täällä? Ollaan pyöritty lähinnä thapae portin läheisyydessä ja pari päivää jäljellä :)

Kommentoi